« takaisin

Miksi henkilötunnistetta pitää käyttää?

rakennustyömaa_henkilötunniste.jpg

Olet varmasti huomannut henkilökortteja siellä ja täällä – ja toivottavasti rakennustyömaalla joka paikassa ja kaikilla. Miksi henkilötunnistetta on käytettävä ja millainen on hyvä henkilötunniste?

Mitä hyvässä henkilötunnisteessa pitää olla?

Henkilötunnisteessa on oltava:

  • työntekijän nimi
  • veronumero ja
  • työnantaja.
  • Lisäksi siinä on oltava tunnistettava kuva – sellainen kuin passikuvassa tai ajokortissa olisi. Ohjeita hyvän valokuvan ottamiseen on tarjolla oheisen linkin takana.

 

Miksi henkilötunnistetta käytetään?

Henkilötunnisteen käyttö perustuu työturvallisuus- ja veronumerolakeihin, joiden avulla halutaan torjua harmaata taloutta ja parantaa työturvallisuutta.

Aloitetaan veronumerolaista, joka edellyttää veronumerollisen henkilötunnisteen käyttöä työmaalla. Veronumerolain ideana on vähentää harmaata taloutta, ja rakennustyömaan päätoteuttajan on valvottava, että jokaisella on veronumero esillä työmaalla. Löydät oman veronumerosi verokortistasi. Jos työskentelet rakennustyömaalla, veronumerosi on merkittävä myös rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin.

Sitten se työturvallisuus. Työturvallisuuteen kuuluvat esimerkiksi perehdytys, opastus ja ohjaus sekä riittävät turvavälineet. Rakennusalalla työturvallisuuslaki edellyttää myös henkilötunnisteen käyttöä, ja monesti sitä käytetään myös kulunvalvonnassa - näin varmistetaan, että työmaalle pääsevät vain perehdytetyt ja kulkuluvalliset henkilöt.

 

Monitoimihenkilötunniste

Vaikka lainsäädäntöjä ja neuvoja on moneksi, yksinkertaisin ratkaisu on yleensä se paras. Parhaassa tapauksessa henkilötunniste soveltuu moneen tarkoitukseen: henkilökortiksi ja kulunvalvontaan sekä pätevyyksien todentamiseen.

Vastuu Groupin Valttikortti on yksi tarjokas monikäyttöiseksi henkilökortiksi. Se voi vaikuttaa pelkältä muoviläpyskältä, mutta oikeastaan se hoitelee monta tehtävää kerralla. Paitsi että Valttikortti on työturvallisuus- ja veronumerolakien mukainen henkilökortti, se on myös älykortti.

Älyominaisuus mahdollistaa Valttikortin käytön monessa jutussa: kulunvalvonnassa ja monitoimikorttina. Valttikortilta on luettavissa myös Taitorekisteriin tallennetut ammattipätevyystiedot sekä tieto suoritetusta rakennusalan yleisperehdytyksestä eli ePerehdytyksestä. Taitorekisterin ilmaisversiossa voit selailla käyttäjän Valttikortille automaattisesti tallentuvia ePerehdytyksiä. 

Valttikortti on siis avain työmaalle sekä yhdistävä voima, joka kokoaa yhdelle kortille pätevyydet ja perehdytystiedot. Se helpottaa korttirallia ja nopeuttaa työmaalle pääsyä ja perehdyttämistä. Valttikortti on helppo lukea työmaalla vaikka mobiilisovelluksella tai kulunvalvontajärjestelmien avulla – eli ei muuta kuin sisään työmaan portista ja hommiin.

Lue lisää Valttikorteista ja laita tilaus vetämään:

Tilaa Valttikortit


Lue lisää aiheesta