« takaisin

Uusi Valttikortti parantaa käyttäjän tietoturvaa ja työmaiden luotettavuutta

Valttikortti on yksi Vastuu Groupin lippulaivapalveluista. Se täyttää työturvallisuuslain vaatimukset rakennustyömaalla ja telakalla työskentelevien kuvallisesta henkilötunnisteesta ja toimii lisäksi kulunvalvonnassa ja ammattipätevyyksien todentajana. Valttikortin uudistaminen onkin ollut yksi viime aikojen suurimpia kehitysprojektejamme. Lue alta, miksi muutos on tarpeen, miten asiakkaamme uudistuneesta Valttikortista hyötyvät ja mikä konkreettisesti muuttuu.

Valttikortti_taskustaKortissa oleva ikoni kertoo, onko se rekisteröity laivanrakennus- vai rakennusteollisuuden veronumerorekisteriin vai molempiin.

 

Lisää luotettavuutta kortinhaltijan tunnistautumisella

Valttikortin suurimpana uudistuksena on kortinhaltijan sähköinen tunnistautuminen. Jatkossa kortinhaltijan on vahvistettava henkilöllisyytensä tunnistautumalla digitaalisesti ennen kortin käyttöönottoa.

Tunnistautumisen avulla pystymme entistä tehokkaammin vähentämään kortin väärinkäytöksiä, torjumaan harmaata taloutta sekä pienentämään mahdollisuuksia työvoiman väärinkäyttöön esimerkiksi rakennustyömailla. Tilaajana voit lisäksi luottaa siihen, että sinulla on aina saatavillasi kaikki oikeat ja tarvittavat tiedot lain vaatimaa raportointia varten.

Kortinhaltijan tunnistautuminen Vastuu Groupin palveluissa tulee pakolliseksi vuoden kuluttua uuden kortin julkaisusta eli syksyllä 2023. Suosittelemme kuitenkin sen käyttöönottamista heti. 12 kuukauden siirtymävaiheen aikana vahva tunnistautuminen on mahdollista kaikille Suomen, Ruotsin, Viron, Latvian ja Liettuan kansalaisille.

 

Valttikortin tilausprosessi uudistuu

1.7.2022 veronumerolaki laajentui koskemaan myös telakkateollisuutta, ja Valttikortteja voi nyt tilata sekä rakennusalan että telakkateollisuuden tarpeisiin.

Yksi kortti voi olla rekisteröitynä molemmille toimialoille, joten kortin tilauksen yhteydessä on tärkeää huomioida, että valitsee oikean toimialan – tai tarvittaessa molemmat. Kortilla toimialan näkee oikeassa yläkulmassa olevista symboleista, jotka kertovat, mihin veronumerorekisteriin Valttikortin haltija on rekisteröity.

HUOM! Jatkossa yritystilin voi vahvistaa ainoastaan yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Lisäksi edellytämme vahvaa tunnistautumista myös kaikilta Valttikortteja tilaavilta henkilöiltä. Tällä pyrimme luotettavaan ja läpinäkyvään palvelukokonaisuuteen koko tilausprosessissa.

 

Muutoksia Ilmoita-palvelussa

Uudistuksen myötä Valttikorttien tilaaminen ja työntekijätietojen hallinnointi siirtyvät Ilmoita-palvelusta uusiin palveluihimme, Työntekijähallintaan ja Korttipalveluun

Ilmoita-palvelu_chart

 

Työntekijätietojen lisäys ja hallinnointi tapahtuvat vastaisuudessa Työntekijähallinnassa. Kuten edeltäjänsäkin, uusi palvelu auttaa sinua ylläpitämään rakennusalaa koskevien lakivelvoitteiden mukaisia tietoja työntekijöistäsi

Työntekijähallinnasta löytyvät samat toiminnallisuudet kuin Ilmoita-palvelun Työntekijät-välilehdeltä, mutta palvelu on nyt entistä helppokäyttöisempi. Olemme myös lisänneet uusia toiminnallisuuksia asiakkailta saamamme palautteen perusteella. Uusi käyttöliittymä varmistaa lisäksi sen, että järjestelmään täytetään kaikki lain vaatimat tiedot oikeassa muodossa. Jatkossa voit luottaa siihen, että sinulla on aina käytössäsi kaikki tarvittava tieto lain vaatimaa raportointia varten.

Korttipalvelussa pääset tilaamaan ja hallinnoimaan työntekijöidesi Valttikortteja. Korttien tilaaminen on vaivatonta, sillä palvelu hakee työntekijöittesi ajantasaiset tiedot automaattisesti Työntekijähallinnasta. Palvelussa voit lisäksi sulkea vanhentuneet ja tarpeettomat Valttikortit, seurata tekemiäsi tilauksia ja ladata itsellesi tilattujen korttien PDF-kopiot. Myös Korttipalvelun käyttöliittymää on päivitetty entistä helppokäyttöisemmäksi.

Voit ilmoittaa yrityksesi työmaalle työmaa-avainta käyttäen tuttuun tapaan Ilmoita-palvelussa, mutta palvelun nimi muuttuu Ilmoittaudu työmaalle -palveluksi. Siellä voit lisäksi hallinnoida yrityksesi rakentamisen tiedonantomenettelyssä vaaditun raportointiyhteyshenkilön tietoja. Palvelu hyödyttää myös sopimustesi tilaajia, sillä he voivat käyttää ilmoittamiasi yritystietoja Verohallinnolle kuukausittain tehtävässä urakkaraportoinnissa.

 

Unohda oranssi – uudistunut Valttikortti on vihreä

Käyttäjille näkyvin ero uuden ja vanhan kortin välillä on kortin väri, sillä uudet Valttikortit ovat vihreitä. Kortin turvallisuutta on lisätty kortinhaltijan tunnistautumisen lisäksi myös muilla uusilla turvaelementeillä kuten kortin kääntöpuolelle tulevalla UV-painatuksella.

Lähetämme jatkossa kahden kortin sijaan vain yhden kortin. Myös korttien voimassaoloaika muutetaan, ja jatkossa kortit ovat voimassa 3 vuotta. Muutoksen taustalla on rakennusalan työsuhteiden pituus, joka on keskimäärin puolitoista vuotta. Tämän jälkeen riski kortilla olevan tiedon vanhentumiseen kasvaa ja uudistuksella haluamme pienentää tätä riskiä.

Valttikortin muutoksista voit lukea lisää useimmin kysytyistä kysymyksistä.

 

Lue lisää uudesta Valttikortista

 

Valttikortti toimii työturvallisuus- ja veronumerolakien mukaisena henkilötunnisteena, ja on näin osaltaan parantamassa työturvallisuutta sekä torjumassa harmaata taloutta. Valttikortti on laadukas kuvallinen henkilökortti, jonka avulla hoidat samalla kätevästi myös kulunvalvonnan ja ammattipätevyyksien todentamisen.

Lataa tästä tulostettava versio artikkelista

Ingressi päivitetty 5.9.2022


Lue lisää aiheesta