« takaisin

Miksi pääurakoitsijan kannattaa sähköistää pätevyyksien ja työnteko-oikeuksien tarkastus ja arkistointi työmailla?

06.2.2024

Valtti+_email_Tilaaja

Digitalisaatio ja teknologian kehitys muokkaavat voimakkaasti eri toimialoja, ja rakennusala ei ole poikkeus. Yksi tärkeä osa projektien sujuvaa etenemistä on pätevyyksien ja työnteko-oikeuksien tarkastus sekä niiden asianmukainen arkistointi. Perinteiset manuaaliset prosessit ovat aikaa vieviä ja alttiita inhimillisille virheille.  

Miksi pääurakoitsijoiden kannattaa harkita pätevyyksien ja työnteko-oikeuksien sähköistämistä työmaillaan? 

 1. Ajansäästö ja tehokkuus
  Manuaalisesti suoritettu pätevyyksien ja työnteko-oikeuksien tarkastus voi viedä paljon aikaa. Valtti+ Tarkastaja -palvelu mahdollistaa nopean ja vaivattoman tarkastuksen. Yritys voi pitää huolen siitä, että pätevyydet ovat aina ajan tasalla, mikä vähentää tarvetta manuaalisille tarkistuksille ja säästää arvokasta aikaa.  
 1. Tiedon parempi saatavuus ja jakaminen
  Valtti+ -palvelu mahdollistaa pätevyystietojen helpon jakamisen eri sidosryhmien kesken. Pääurakoitsija, aliurakoitsijat ja valvonta voivat kaikki saada reaaliaikaista tietoa työntekijöiden pätevyyksistä ja työnteko-oikeuksista Valtti+ Tarkastaja –palvelun avulla. Tämä parantaa yhteistyötä ja vähentää mahdollisia väärinkäsityksiä, mikä on tärkeää projektin sujuvuuden ja laadun kannalta. 
 1. Turvallisuuden lisääntyminen
  Rakennusalalla turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Pätevät työntekijät ovat olennainen osa työturvallisuutta. Valtti+ Tarkastaja -palvelu mahdollistaa nopean pääsyn pätevyystietoihin, mikä auttaa varmistamaan, että työntekijät ovat päteviä ja turvallisuuskoulutettuja. Tämä puolestaan vähentää tapaturmien riskiä ja luo turvallisemman työympäristön kaikille. 
 1. Helppo raportointi ja seuranta
  Valtti+ Tarkastaja -palvelu tarjoaa helpon tavan tuottaa raportteja ja seurata pätevyyksiä. Pääurakoitsija voi nopeasti saada yhteenvedon työntekijöiden pätevyyksistä ja varmistaa, että kaikki tarvittavat pätevyydet ovat voimassa. Tämä auttaa myös auditoinneissa ja viranomaisvalvonnassa, kun kaikki tarvittava tieto on helposti saatavilla. 
 1. Ympäristöystävällisyys
  Siirtyminen paperittomaan järjestelmään vähentää tarvetta tulostaa ja säilyttää suuria määriä papereita arkistoissa. Tämä ei ainoastaan vähennä ympäristövaikutuksia vaan myös säästää tilaa fyysisessä arkistoinnissa. Lisäksi sähköiset järjestelmät voidaan usein integroida muihin rakennushankkeen hallinnan ohjelmistoihin, mikä lisää kokonaisvaltaista tehokkuutta. 

Pätevyyksien ja työnteko-oikeuksien sähköistäminen tarjoaa monia etuja pääurakoitsijoille. Se parantaa tehokkuutta, vähentää virheiden mahdollisuutta, lisää turvallisuutta ja on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille manuaalisille prosesseille. Sähköinen hallinta ei ole pelkästään tulevaisuuden suuntaus, vaan myös nykypäivän vaatimus menestyksekkäälle rakennushankkeelle. 

Lue lisää Valtti+ -palvelusta.

Katso videoltamme miltä Valtti+ Tarkastaja näyttää.
Lue lisää aiheesta