Valttikortti

Valttikortti on sähköinen työturvallisuuslain mukainen henkilötunniste, joka toimii myös avaimena työmaalle tai telakka-alueelle. Valttikortissa on kaikki työturvallisuuslain vaatimat tiedot: kuva, henkilön nimitiedot, veronumero ja työnantajan tiedot.

 

Content
Palvelut yrittäjälle

Valttikortti – sähköinen avain työmaille

Näyttää_valttikorttia - 1090X500

Työturvallisuuslain mukaan rakennustyömailla ja telakka-alueella työskentelevillä on oltava henkilötunniste, josta löytyy henkilön nimi, kuva, veronumero ja työnantajan tiedot.

Valttikortti on monipuolinen henkilötunniste työmaille. Henkilötunnisteen lisäksi kortti toimii kulunvalvonnassa ja ammattipätevyyksien todentajana. Sitä voidaan käyttää partnereidemme kulunvalvontajärjestelmissä, ja sen avulla saadaan helposti urakoitsijoiden tiedot sähköisesti Työntekijähallinta-palvelusta. Tämä tehostaa rakentamisen tiedonantovelvollisuuden mukaista työntekijätietojen raportointia verottajalle. Lisäksi korttiin voidaan liittää työntekijäkohtaiset ammattipätevyydet Taitorekisteri-palvelusta.

 

Kortin hinta 29 € + alv sekä toimitus- ja käsittelykulut 7,20 €/tilaus.

Valtti&LK_sidonta_email

Valttikortti ja Luotettava Kumppani käsikädessä

Työturvallisuus ja läpinäkyvä yritystoiminta ovat kaksi avainasemassa olevaa tekijää rakennusalalla.  Näiden asioiden edistämiseksi edellytämme Luotettava Kumppani -asiakkuutta kaikilta Valttikortti-asiakkailta.

Näin tilaat Valttikortteja

Valttikortit tilataan Korttipalvelussamme. Tilauksen teet kätevimmin tietokoneellasi.


Ensimmäistä Valttikorttia tilatessasi:

  • Ilmoita itsesi tai työntekijäsi Verohallinnon julkiseen veronumerorekisteriin, johon Suomessa rakennustyömaalla ja/tai telakoilla työskentelevän henkilön tulee kuulua.
  • Tämän jälkeen luo yrityksellesi yritystili, jos sinulla ei sellaista vielä ole.
  • Siirry yritystilillä Työntekijähallinta-palveluun ja lisää niiden työntekijöiden tiedot, joille haluat tilata Valttikortit.
  • Tiedot menevät tallennuksen jälkeen ensin Tarkastamatta-tilaan, kunnes henkilön kuuluminen julkiseen veronumerorekisteriin on tarkistettu. Palvelu tarkastaa tämän automaattisesti puolestasi reaaliajassa.
  • Odota, että henkilön status muuttuu Ilmoitettu-tilaan. Tämän jälkeen voit aloittaa varsinaisen Valttikorttien tilaamisen Korttipalvelusta

*Muistathan liittyä myös Luotettava Kumppani -palveluun Valttikorttien tilauksen jälkeen. Edellytämme kaikilta nykyisiltä Valttikortteja tilaavilta asiakkailta Luotettava Kumppani -asiakkuutta 31.1.2023 mennessä. 

Tarkemmat ohjeet Valttikortin tilaamiseen.

Tarvitsetko apua Valttikorttien kanssa?

Korttipalvelu

Korttipalvelussa hallinnoit Valttikortti-tilauksiasi.

Kun olet lisännyt työntekijöidesi tiedot Työntekijähallintaan, voit tilata heille kuvalliset Valttikortit Korttipalvelusta. Voit luottaa siihen, että nimitiedot ja veronumero ovat kortilla oikein, koska nämä on tarkastettu automaattisesti aiemmin Työntekijähallinnassa.

Valttikortit täyttävät lain vaatimukset kuvallisesta henkilötunnisteesta rakennus- ja laivanrakennustyömailla.

Korttipalvelu_työpöyta

Korttipalvelussa voit uusien korttien tilaamisen lisäksi:

  • Sulkea vanhentuneet ja tarpeettomat Valttikortit.
  • Tarkastella, hallinnoida ja seurata viimeisen vuoden aikana tehtyjä korttitilauksia.
  • Hakea tilattujen korttien PDF-kopiot odottaessasi tilatun Valttikortin saapumista.
  • Lähettää työntekijöillesi tunnistautumispyynnön Valttikortin vahvistamista varten.

Lisätietoa

73 000

luotettavaa kumppania

1 000 000

Valttikorttia