Suostumusoperaattori
sinun käytössäsi

Vastuu Groupin MyDataShare toimii suostumusoperaattorina, joka mahdollistaa eri tietolähteiden ja järjestelmien yhdistämisen ja henkilötietojen vapauttamisen hyötykäyttöön.

 

Tutustu MyDataShare-palveluun

Content
MyData_hero_neliö_transparent

Lyhyesti MyDatasta

Kiteytettynä MyData-periaatteessa on kyse siitä, että meistä jokaisella pitäisi olla mahdollisuus nähdä mihin meitä koskevat tiedot menevät, mihin niitä käytetään ja määritellä kuka tietoja voi käyttää. Periaatteen mukaan ihmisillä on aina oikeus hyväksyä, hylätä tai perua omia tietojaan koskevat suostumuspyynnöt.

Toisin sanoen...

Olet varmasti joutunut täyttämään yhden jos toisenkin lomakkeen esimerkiksi eri lääkäreiden vastaanotoilla? Eikö olisikin kätevää, jos kaikki terveysalan toimijat voisivat sinun suostumuksellasi käyttää kaikkia terveystietojasi hyödykseen? Sinun ei tarvitsisi täyttää tietoja kuin kerran ja voisit sen jälkeen jakaa ne haluamiesi toimijoiden kanssa ja tietenkin myös perua tiedonjaon milloin tahansa.

Tämä on vain yksi pienen pieni esimerkki siitä, miten MyData-periaatteita voi hyödyntää.

tausta

MyData käytännössä

Vastuu Group on jo pitkään ollut mukana MyData Global -yhteisön toiminnassa. Mielestämme on tärkeää, että jokainen meistä tietää ja jokaisella meistä on oikeus päättää mihin tietomme päätyvät, kuka niitä käyttää ja mihin tarkoitukseen.

Olemme omassa toiminnassamme ottaneet MyData-periaatteen mukaan palvelukehitykseen.

Olemme kokeilleet MyDataa käytännössä esimerkiksi Traficomin kanssa ajo-oikeuksien suostumuspohjaisessa hyödyntämisessä, Oriolan kanssa terveystutkimuksessa sekä TEM:n yhteistyöhankkeessa työllistymisen ja rekrytoinnin parissa. Voit tutustua kokeiluihimme tarkemmin MyDataShare (englanniksi).

Haluamme saada mahdollisimman monta yhteistyökumppania mukaan matkalle kohti vastuullisia, ihmiskeskeisiä ja kestäviä palveluita. Ole yhteydessä, jos haluat kuulla enemmän!

mydata-operator-layer-ecosystem

Mikä MyData-operaattori?

Olemme julistautuneet Suomen ensimmäiseksi MyData-operaattoriksi. Suostumusten hallinnassa ja tiedonsiirron luvittamisessa MyData-operaattorilla on keskeinen rooli, johon kuuluu esimerkiksi henkilöiden ja osapuolten tunnistaminen ja suostumusten käsittely.

MyData-operaattori ei lähtökohtaisesti kerää kenenkään tietoja keskitetysti, vaan luo luottamuksen käyttäjien, tiedon luovuttajien ja hyödyntäjien väliin.

Jos jokainen tietoa luovuttava taho toteuttaa itse suostumusten hallinnan, jokainen meistä joutuisi kohta käyttämään monia eri palveluita suostumusten hallintaan ja tiedon jakamiseen. Suostumusten lisäksi operaattorin tehtävänä on myös varmistaa, että tiedon luovuttajat ja hyödyntäjät täyttävät GDPR:n vaatimukset ja toimivat osaltaan vastuullisesti.

Lue lisää MyDataShare-sivuilta (englanniksi)

VastuuGroup_suosittele

Kiinnostaako yhteistyö?

Oletko kiinnostunut pilotoimaan MyDatan käyttöä oman palvelusi yhteydessä?

Verkosto

MyData blogissamme