« takaisin

Näin tilaat ensimmäisen Valttikortin!

05.9.2018

Tiesithän, että rakennus- ja laivanrakennustyömailla työskentelevillä pitää työturvallisuuslain mukaan olla näkyvillä kuvallinen ja tietyt vaatimukset täyttävä henkilötunniste – esimerkiksi Valttikortti, on sähköinen työturvallisuuslain mukainen henkilötunniste, joka toimii myös avaimena työmaalle tai telakka-alueelle.

valttikortti_kuva

Kun tilaat Valttikortteja ensimmäistä kertaa, tulee sinun käydä läpi kolme eri vaihetta:

  1. Veronumerorekisteri ja yritystili kuntoon ennen tilausta
  2. Lisää työntekijät Työntekijähallintaan
  3. Tilaa Valttikortit Korttipalvelussa

 

Veronumerorekisteri ja yritystili kuntoon ennen tilausta

Suomessa rakennus- tai laivanrakennustyömailla työskentelevän henkilön tulee kuulua Verohallinnon rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin. Tämä täytyy tehdä ennen Valttikortin tilaamista. Voit ilmoittaa itsesi rekisteriin soittamalla Verohallinnon numeroon 02 949 7070 tai sähköisesti OmaVerossa.

Tämän jälkeen sinun tulee luoda Vastuu Groupin yritystili, jonka luominen on maksutonta. Voit tehdä sen täältä. Huomioi, että yritystili tulee vahvistaa. Vahvistuksen voi tehdä yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu henkilö sähköisesti omalta tililtään. Palvelu ilmoittaa, mikäli tiliä ei ole vielä vahvistettu. Ohjeet yritystilin vahvistamiselle löydät täältä.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjän varmennus tulee tehdä pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Yritystilin luoneesta henkilöstä tulee automaattisesti pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä pääsee kirjautumaan automaattisesti palveluun. Tämän jälkeen voit siirtyä yritystilin päävalikkonäkymästä kohtaan Työntekijähallinta ja lisätä sinne työntekijöitä, joille aiot tilata Valttikortteja.

 

Lisää työntekijät Työntekijähallintaan

Aloita työntekijöiden lisääminen Työntekijähallinnassa painamalla painiketta Lisää työntekijöitä. Tämä avaa uuden ikkunan, johon työntekijän tiedot voidaan syöttää. Täytä tarvittavat kentät – kuten työntekijän nimi ja yhteystiedot – ja muista lisätä valokuva.

Tämän jälkeen voit tallentaa tiedot ja lisätä seuraavan työntekijän. Jos sinulla on suuri määrä työntekijöitä, voit tuoda työntekijätiedot Työntekijähallintaan kätevästi Excel-tiedostolla.

Henkilön kuuluminen Verohallinnon julkiseen rakennus- tai laivanrakennusalan veronumerorekisteriin tarkistetaan tietojen tallennuksen yhteydessä. Jos tiedot muuttuivat Rekisterissä-tilaan, voit siirtyä suoraan Korttipalveluun tekemään Valttikortti-tilauksen painamalla painiketta Tilaa Valttikortteja. Jos tilaksi tuli jokin muu, katso lisäohjeita täältä.

Katso Näin tilaat Valttikortin -video

Näin tilaat Valttikortit Korttipalvelussa

Kun henkilön status muuttuu Rekisterissä-tilaan, voi aloittaa varsinaisen Valttikorttien tilaamisen:
  1. Siirry Korttipalveluun painamalla Tilaa Valttikortteja tai navigoimalla yritystilin etusivun kautta kohtaan Korttipalvelu.
  2. Valitse henkilöt, joille haluat tilata Valttikortit. Tämän jälkeen paina painiketta Lisää ostoskoriin.
  3. Siirry kassalle ja tarkista, että laskutustiedot ovat oikein. Valitse toimitusosoite tai syötä uusi osoite.
  4. Tilauksen yhteenvedosta näet tiedot tilauksella olevista korteista. Pääset tarkastelemaan korttien tieoja valitsemalla Katso tiedot.
  5. Hyväksy palveluehdot ja paina Tee tilaus.

 

Saat vielä kaksi tilausvahvistusviestiä sähköpostiisi. Toisesta löytyy tilauksen tiedot ja toisesta tulostettavat väliaikaiskortit PDF-muodossa. Sitten vaan odottelemaan! Valttikorttien toimitusaika on noin 5–7 arkipäivää.

 

Lisää kuvallisia ohjeita Valttikorttien tilaamiseen löydät ohjekeskuksestamme.

Tilaa Valttikortit työntekijöillesi

 

Valttikortteja on mahdollista tilata myös organisaation omalla brändillä. Konsernikortin pienin mahdollinen tilausmäärä on 1000 korttia. Lue lisää ja tilaa kortit yrityksesi ulkoasulla »

 

 


Lue lisää aiheesta