« takaisin

Valttikortti on henkilötunnisteiden ässä

Työturvallisuus, veronumerolaki ja harmaan talouden torjuminen! Siinäpä monta hyvää syytä käyttää rakennustyömaalla henkilötunnistetta. Henkilötunnisteen käyttö perustuu työturvallisuus- ja veronumerolakeihin, joiden avulla parannetaan työturvallisuutta ja torjutaan harmaata taloutta.

 

Valttikortti_henkilökorttien_ässä_UUSI

Työturvallisuuslaki ihmisten asialla

Työturvallisuuslaki pitää nimensä mukaisesti huolta työntekijöiden turvallisuudesta parantamalla työympäristöä ja työskentelyolosuhteita. Henkilökortti – esimerkiksi Valttikortti – on olennainen osa työturvallisuutta. Työturvallisuuslaki edellyttää, että jokaisella rakennustyömaalla työskentelevällä on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste, jossa on oltava näkyvillä selkeä kasvokuva, henkilön nimi, veronumero ja työnantajan tiedot. Näin ollen tiedetään kuka työmaalla asioi.

 

Monta kärpästä yhdellä henkilökortilla

Nyt varmaan mietit, miksi juuri Valttikortti? Tietenkin siksi, että Valttikortti on loistava monitoimihenkilötunniste, joka soveltuu moneen tarkoitukseen: henkilökortiksi ja kulunvalvontaan sekä pätevyyksien todentamiseen. Valttikortilla voi lätkäistä monta kärpästä yhdellä iskulla ja vähennettyä inhaa korttirallia, sillä kortilta on luettavissa suoritetut ja Taitorekisteriin lisätyt ammattipätevyystiedot. Myös suorittamasi ePerehdytys näkyy suoraan Valttikorttisi tiedoista.

 

Valttikortin tilaaminen onnistuu näppärästi

Valttikortin tilaaminen saattaa aiheuttaa ensikertalaisille päänvaivaa, mutta oikeastaan korttien tilaaminen on ihan helppoa. Ensimmäistä Valttikorttia tilatessasi sinun tulee:

  1. Ilmoittaa itsesi tai työntekijäsi Verohallinnon rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin, johon rakennustyömaalla työskentelevän henkilön tulee Suomessa lain mukaan.
  2. Tämän jälkeen sinun tulee luoda yritystili palveluihimme. Työntekijähallintaan täytetään niiden henkilöiden tiedot, joille haluat tilata Valttikortteja.
  3. Lisää kuva ja tallenna tämän jälkeen tiedot. Kun henkilön status muuttuu Ilmoitettu-tilaan, voit aloittaa varsinaisen Valttikorttien tilaamisen.

Hellä kohtelu on valttia

Kuten moni muukin asia elämässä, myös Valttikortti haluaa osakseen hellää kohtelua. Muovista korttia ei saa kaltoinkohdella, sillä korttiin upotettu siru ei kestä esimerkiksi taittamista. Korttia ei saakaan rei’ittää, taittaa tai altistaa liialliselle valolle tai kuumuudelle. Sujauta korttisi vaikka työtakkisi ikkunalliseen rintataskuun.

 

Kuvan ottaminen on tarkkaa puuhaa – vai onko?

Kuvan ottaminen Valttikorttiin on tietenkin tarkkaa puuhaa, mutta aivan otsa rypyssä kuvan kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla.  Kiteyttäen voi sanoa, että korttiin kannattaa ottaa selkeä ja valoisa kuva, jossa ei ole turhaa rekvisiittaa, ja kuvassa olevan henkilön kasvot ovat selkeästi nähtävissä. Jos haluat lisää ohjeita hyvän kuvan ottamiseen, niin kurkkaa tänne.

Jäikö jokin mietityttämään Valttikortin suhteen? Oletko tilannut Valttikortteja, mutta ne eivät ole tulleet perille? Ratkaisun tilanteeseen ja muihin askarruttaviin kysymyksiin löydät täältä.

 

Lyö siis monta kärpästä yhdellä kortilla helposti – klikkaa linkkiä alla:

Tilaa Valttikortit työntekijöillesi

 

Valttikortteja on mahdollista tilata myös organisaation omalla brändillä. Konsernikortin pienin mahdollinen tilausmäärä on 1000 korttia. Lue lisää ja tilaa kortit yrityksesi ulkoasulla »


Lue lisää aiheesta