« takaisin etusivulle

Valttikortti on henkilötunnisteiden ässä

Valttikortti_henkilökorttien_ässä

Työturvallisuus, veronumerolaki ja harmaan talouden torjuminen! Siinäpä monta hyvää syytä käyttää rakennustyömaalla henkilötunnistetta. Henkilötunnisteen käyttö perustuu työturvallisuus- ja veronumerolakeihin, joiden avulla parannetaan työturvallisuutta ja torjutaan harmaata taloutta.

Työturvallisuuslaki ihmisten asialla

Työturvallisuuslaki pitää nimensä mukaisesti huolta työntekijöiden turvallisuudesta parantamalla työympäristöä ja työskentelyolosuhteita. Henkilökortti – esimerkiksi Valttikortti – on olennainen osa työturvallisuutta. Työturvallisuuslaki edellyttää, että jokaisella rakennustyömaalla työskentelevällä on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste, jossa on oltava näkyvillä selkeä kasvokuva, henkilön nimi, veronumero ja työnantajan tiedot. Näin ollen tiedetään kuka työmaalla asioi.

Monta kärpästä yhdellä henkilökortilla

Nyt varmaan mietit, miksi juuri Valttikortti? Tietenkin siksi, että Valttikortti on loistava monitoimihenkilötunniste, joka soveltuu moneen tarkoitukseen: henkilökortiksi ja kulunvalvontaan sekä pätevyyksien todentamiseen. Valttikortilla voi lätkäistä monta kärpästä yhdellä iskulla ja vähennettyä inhaa korttirallia, sillä kortilta on luettavissa suoritetut ja Taitorekisteriin lisätyt ammattipätevyystiedot. Myös suorittamasi ePerehdytys näkyy suoraan Valttikorttisi tiedoista.

Valttikortin tilaaminen onnistuu näppärästi

Valttikortin tilaaminen saattaa aiheuttaa ensikertalaisille päänvaivaa, mutta oikeastaan korttien tilaaminen on ihan helppoa. Ensimmäistä Valttikorttia tilatessasi sinun tulee:

Hellä kohtelu on valttia

Kuten moni muukin asia elämässä, myös Valttikortti haluaa osakseen hellää kohtelua. Muovista korttia saa kaltoinkohdella, sillä korttiin upotettu siru ei kestä esimerkiksi taittamista. Korttia ei saakaan rei’ittää, taittaa tai altistaa liialliselle valolle tai kuumuudelle. Sujauta korttisi työtakkisi ikkunalliseen rintataskuun ja lue lisää Valttikortin hellästä kohtelusta täältä.

Kuvan ottaminen on tarkkaa puuhaa – vai onko?

Kuvan ottaminen Valttikorttiin on tietenkin tarkkaa puuhaa, mutta aivan otsa rypyssä kuvan kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla. Kunhan vältät näitä viittä Valttikortin kuvan perisyntiä, pääset kuvan ottamisessa pitkälle. Kiteyttäen voi sanoa, että korttiin kannattaa ottaa selkeä ja valoista kuva, jossa ei ole turhaa rekvisiittaa, ja kuvassa olevan henkilön kasvot ovat selkeästi nähtävissä. Jos haluat lisää ohjeita hyvän kuvan ottamiseen, niin kurkkaa tänne.

Jäikö jokin mietityttämään Valttikortin suhteen? Oletko tilannut Valttikortteja, mutta ne eivät ole tulleet perille? Ratkaisun tilanteeseen ja muihin askarruttaviin kysymyksiin löydät täältä.

Tilaa Valttikortteja


Lue lisää aiheesta