« takaisin

Vastuuvakuutustietojen päivitys Luotettava Kumppani -raportille

 vastuuvakuutus_päivitys.jpg

Luotettavien Kumppaneiden tilaajavastuutiedot ovat maksutta ja vaivattomasti tarkastettavissa Raportti-palvelustamme. Palvelusta löytyvä Luotettava Kumppani -raportti sisältää kaikki tilaajavastuulain edellyttämät tiedot. Tilaajavastuutietojen lisäksi raportilla voi olla myös muita tietoja, kuten tieto vastuuvakuutuksen ottamisesta. Monesti työn tilaajat pyytävätkin toimittajayrityksiltä tilaajavastuutietojen lisäksi vastuuvakuutustietoja, joten tietojen löytyminen samalta raportilta helpottaa huomattavasti molempien osapuolten hallinnollista taakkaa!

Usein yritysten toiminnan vastuuvakuutukset ovat voimassa kalenterivuoden mukaan. Näin on myös noin 7 000:llä Luotettava Kumppani -asiakkaallamme. Vastuuvakuutustiedot eivät näy Luotettava Kumppani -raportilla vakuutuskauden päätyttyä ilman uuden vakuutuskauden todistuksen toimittamista meille.

Koska vastuuvakuutustietojen tarkastaminen ei kuulu tilaajavastuulain edellyttämiin tarkastettaviin tietoihin, emme saa vakuutusyhtiöiltä kyseisiä tietoja suoraan. Jotta vastuuvakuutuksen tiedot saadaan lisättyä Luotettava Kumppani -raportille, tarvitsemme asiakkaaltamme virallisen vastuuvakuutustodistuksen. Vakuutustodistuksen saa vakuutusyhtiöltä. Tietoja ei voida päivittää vakuutuskirjan tai maksutositteen perusteella.

Lähetämme muistutukset vastuuvakuutustietojen vanhenemisesta asiakkaillemme, jotta vastuuvakuutustiedot olisivat ajan tasalla myös vakuutuskauden vaihduttua. Lähetämme lähiviikkojen aikana muistutukset joulukuussa päättyvistä vastuuvakuutustiedoista, jotta vastuuvakuutustiedot olisivat ajan tasalla myös vuodenvaihteen jälkeen.

Jos vastuuvakuutustietojen päivittäminen koskee yritystäsi, ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi, ja pyydä heiltä virallinen uuden vakuutuskauden vastuuvakuutustodistus PDF-muodossa. Tietoja ei voida päivittää vakuutuskirjan perusteella.

Vakuutustodistuksella tulee olla mainittuna seuraavat tiedot:

  • Vakuutusyhtiö ja vakuutettu yritys
  • vakuutustunnus
  • vakuutuskausi
  • vakuutettu toiminta (mikäli vakuutettua toimintaa ei ole mainittu, merkitään kohtaan "Vakuutettua toimintaa ei eritelty todistuksella")
  • voimassaoloalue ja
  • vakuutusmäärä (EUR).

Vastuuvakuutustodistuksen voi toimittaa meille sähköpostilla PDF-muodossa osoitteeseen asiakaspalvelu@vastuugroup.fi. Voit myös toimittaa todistuksen meille tällä lomakkeella.

Tilaajavastuulaki astui voimaan vuonna 2007, ja sen tavoitteena on mahdollistaa reilu kilpailu ja torjua harmaata taloutta. Tilaajavastuulain mukaan tilaajan on selvitettävä ennen sopimuksentekohetkeä, että toimittaja on hoitanut lakisääteiset velvoitteensa, esimerkiksi maksanut veronsa ja järjestänyt työterveyshuollon työntekijöilleen. Näiden selvitysten tekeminen edellyttää erilaisten dokumenttien ja selvitysten hankkimista ja toimittamista. Tarkemman erittelyn tilaajavastuulain edellyttämistä dokumenteista löydät täältä.

 

Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa

Haluatko tietää lisää tilaajavastuulaista? 

Lataa opas: tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa


Lue lisää aiheesta