« takaisin

Pohjantähti automatisoi vastuuvakuutustietonsa Luotettava Kumppani -raportille

Pohjantähti_vastuuvakuutusten_automatisointi_1Luotettava Kumppani -asiakkaidemme tilaajavastuutiedot ovat saatavilla kätevästi Vastuu Groupin Luotettava Kumppani -raportilla. Näiden tilaajavastuulain mukaisten lakisääteisten tietojen lisäksi useat tilaajat pyytävät tai jopa edellyttävät toimittajiltaan myös todistukset yritysten mahdollisista vastuu- tai potilasvakuutuksista.

Tarjomme asiakkaillemme mahdollisuuden saada vastuu- tai potilasvakuutustiedot Luotettava Kumppani -raportille, jolloin vastuuvakuutustodistusta ei tarvitse toimittaa tilaajalle erikseen raportin liitteenä.

Koska myös vastuuvakuutustietojen tulee olla Luotettava Kumppani -raportilla ajan tasalla, on tietojen päivittäminen asiakkaiden toimittamien todistusten sekä asiakaspalvelumme manuaalisen käsittelyn varassa.

Keväällä 2019 aloitimme automaattisen tietojenvaihdon Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian kanssa, ja iloksemme olemme nyt saaneet uuden yhteistyökumppanin vakuutusyhtiö Pohjantähden!

Vakuutustiedot Luotettava Kumppani -raportille

Olemme solmineet Pohjantähden kanssa sopimuksen yritysten toiminnan vastuuvakuutus- ja potilasvakuutustietojen automaattisesta päivityksestä. Pohjantähden asiakkaiden ei siis tarvitse enää vakuutuskauden vaihtuessa toimittaa uutta todistusta, jotta heidän vakuutustietonsa pysyisivät ajan tasalla Luotettava Kumppani -raportilla. Jatkossa saamme tiedon suoraan Pohjantähdeltä, joten asiakkaidemme ei tarvitse huolehtia vastuuvakuutustietojen ajantasaisuudesta.

HUOM. Pyydämme Pohjantähdeltä vakuutustiedot niiltä asiakkailta, jotka ilmoittaneet vakuutusyhtiökseen Pohjantähden eivätkä ole erikseen kieltäneet tiedon pyytämistä ja julkaisua.

Onko sinulla useampi Y-tunnus?

Luotettava Kumppani -palvelu ja Pohjantähden vakuutustiedot perustuvat asiakasyrityksen Y-tunnukseen. Tästä syystä saamme tiedot vastuuvakuutuksista vain niistä yrityksistä, joiden Y-tunnuksella on otettu vakuutus Pohjantähdeltä.

Emme siis saa automaattisesti esimerkiksi konsernin tytäryhtiöiden vakuutustietoja, vaan tarvitsemme tytäryritysten vastuuvakuutustiedon lisäämiseksi tiedon kaikista niistä yrityksistä, jotka kuuluvat emoyhtiön vakuutuksen piiriin, sekä vastuuvakuutustodistuksen.

 

Tiedonvaihdosta sopiminen pähkinänkuoressa

Tällä hetkellä Pohjantähti ja Fennia ovat ainoat vakuutusyhtiöt, joiden kanssa on sovittu vakuutustietojen vaihdosta. Teemme mieluusti sopimuksen myös muiden vakuutusyhtiöiden kanssa!


Tiedonvaihto vaatii vakuutusyhtiöltä vain muutaman asian:

  • Yhteistyösopimuksen allekirjoittaminen.
  • Vakuutusyhtiön tietojärjestelmästä saa Y-tunnuksen perusteella noudettua vakuutustodistuksella olevat tiedot.
  • Tiedonvaihdon testaaminen.
  • Asiakkaiden tiedottaminen ja yhteistyön aloittaminen!

Jos haluat sopia vakuutustietojen tiedonvaihdosta tai saada lisätietoja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@vastuugroup.fi

 

 

PS. Koska vastuuvakuutus ei kuulu tilaajavastuulain edellyttämien tarkistettavien tietojen piiriin, emme saa tietoa suoraan muilta vakuutusyhtiöiltä kuin Fennialta ja Pohjantähdeltä. Kirjaamme asiakkaidemme tietoihin vastuuvakuutustodistuksen mukaisen voimassaoloajan, joka usein on vuoden ja sijoittuu usein kalenterivuoden mukaan. Kun päättymispäivä umpeutuu, poistuu tieto tästä vakuutuksesta myös raportilta. Luotettava Kumppani -raportin tilaan vastuuvakuutus ei siis vaikuta.


Lue lisää aiheesta