« takaisin

Luotettava Kumppani ♥️ vastuuvakuutustietojen automatisointi

Luotettava Kumppani — vastuuvakustietojen automatisointi Fennian kanssa

Vastuu Groupin Luotettava Kumppani -raportti sisältää kaiken yritysten tilaajavastuutietoihin liittyen. Tilaajavastuulakiin sidottujen tietojen lisäksi raportilla näkyvät tiedot muun muassa Luotettava Kumppani -yritysten mahdollisista vastuu- ja potilasvakuutuksista. Olemme päivittäneet tiedot vakuutuksista pitkään täysin manuaalisesti, mutta nyt olemme onnistuneet sopimaan tietojen automatisoinnista Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian kanssa. Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Vakuutustiedot Luotettava Kumppani -raportille

Olemme solmineet Fennian kanssa sopimuksen yritysten toiminnan vastuuvakuutus- ja potilasvakuutustietojen automaattisesta päivityksestä. Fennian asiakkaiden ei tarvitse enää vakuutuskauden vaihtuessa toimittaa uutta todistusta, jotta heidän vakuutustietonsa eivät poistuisi Luotettava Kumppani -raportilta. Jatkossa saamme tiedon suoraan Fennialta, joten asiakkaidemme ei tarvitse huolehtia vastuuvakuutustietojen ajantasaisuudesta. Päivitämme tiedon kerran kuukaudessa kuun alkupuolella, kun vakuutuskaudet ovat vaihtuneet.

Lokakuussa 2018 tehty Luotettava Kumppani -palvelun ehtomuutos on mahdollistanut vakuutustietojen pyytämisen suoraan vakuutusyhtiöltä asiakkaan valtakirjalla. Ehtomuutoksessa asiakkaille annettiin myös mahdollisuus kieltää vastuuvakuutustietojen pyytäminen ja julkaiseminen. Pyydämme vakuutustiedot asiakkailta, jotka ovat todistuksen toimittamalla tai vakuutusyhtiön kirjallisesti kertomalla ilmoittaneet vakuutusyhtiökseen Fennian, ja jotka eivät ole erikseen kieltäneet tiedon pyytämistä ja julkaisua.

Muutama poikkeus vahvistaa säännön

Luotettava Kumppani -palvelu ja Fennian vakuutustiedot pohjautuvat kumpikin asiakasyritysten Y-tunnukseen. Tästä syystä emme saa tietoa kuin niiden yritysten vastuuvakuutuksista, joiden nimissä on otettu vakuutus Fennialta. Emme siis saa automaattisesti esimerkiksi konsernin tytäryhtiöiden vakuutustietoja, vaan tarvitsemme tytäryritysten vastuuvakuutustiedon lisäämiseksi tiedon kaikista niistä yrityksistä, jotka kuuluvat emoyhtiön vakuutuksen piiriin, sekä vastuuvakuutustodistuksen.

Me Vastuu Groupilla olemme tyytyväisiä, olemme saaneet otettua taas askeleen kohti automaattisempaa raporttia ja onnistuneet taklaamaan yhden asiakkaan toimintaa vaativan päivitystyön Luotettava Kumppani -jäsenyydessä!

 

Tiedonvaihdosta sopiminen pähkinänkuoressa

Tällä hetkellä Fennia on ainut vakuutusyhtiö, jonka kanssa on sovittu vakuutustietojen vaihdosta. Teemme mieluusti sopimuksen myös muiden vakuutusyhtiöiden kanssa. 


Tiedonvaihto vaatii vakuutusyhtiöltä vain muutaman asian:

  • Yhteistyösopimuksen allekirjoittaminen.
  • Vakuutusyhtiön tietojärjestelmästä saa Y-tunnuksen perusteella noudettua vakuutustodistuksella olevat tiedot.
  • Tiedonvaihdon testaaminen.
  • Asiakkaiden tiedottaminen ja yhteistyön aloittaminen!

Jos haluat sopia vakuutustietojen tiedonvaihdosta tai saada lisätietoja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@vastuugroup.fi

 

 


Lue lisää aiheesta