« takaisin

Sano muikku: näin otat hyvän valokuvan henkilökorttiin

15.4.2016

Näin otat hyvän valokuvan henkilökorttiin-1

Belfie, selfie, lomakuva vai tuo ylioppilaskuva, jossa vielä näytän nuorelta ja komealta? Millainen kuvan henkilökortissa pitää olla? Henkilökortissa pitää olla oma naama, ja sinun pitää myös olla tunnistettavissa kuvasta. 

Usein sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Jos kuva on huono tai pelleilet kuvassa, ei tämä anna henkilökortin tutkailijalle hyvää kuvaa sinusta tai edustamastasi yrityksestä. Pahimmassa tapauksessa sinua ei tunnisteta kuvasta lainkaan.

Toinen kliseinen sanonta kuuluu, että kauneus on katsojan silmässä. Kuvia ottaessa tulee ottaa huomioon, missä tilanteessa kuva esitetään. Jos kyseessä on Facebook-kuva illanvietosta sinapit poskilla, tarkoitus on herättää hilpeyttä kaveripiirissä ja osoittaa, että hauskaa oli. Työmaalla Valttikorttiasi silmäilevälle AVI:n tarkastajalle esittämäsi lomakuva tuskin aiheuttaa yhtä suurta naurunremakkaa.

Millainen sitten on hyvä kuva? Nykytekniikalla on helppo kuvata ilman sen kummempaa ajantuhlausta, itkua ja hampaiden kiristelyä. Kuvan ottaminen onnistuu kännykällä, eikä sinun tarvitse laahustaa valokuvaliikkeeseen.

 

Näin otat hyvän valokuvan henkilökorttiin:

  • Valitse yksivärinen, vaalea tausta.
  • Varmista, että valaistus on riittävä ja tasainen.
  • Älä pidä kuvassa aurinko- tai suojalaseja, kypärää tai huomioliivejä.
  • Ota kuva suoraan edestä ja rajaa hartioiden kohdalta.
  • Varmista, että koko päälaki hiuksineen mahtuu kuvaan.

 

Haluatko lukea lisää henkilötunnisteiden ässästä? Lue lisää Valttikortista täältä!

 

Valttikortti on sähköinen työturvallisuuslain mukainen henkilötunniste, joka toimii myös avaimena työmaalle.

Tilaa Valttikortit työntekijöillesi

Valttikortteja on mahdollista tilata myös organisaation omalla brändillä. Konsernikortin pienin mahdollinen tilausmäärä on 1000 korttia. Lue lisää ja tilaa kortit yrityksesi ulkoasulla »


Lue lisää aiheesta