Tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista
Luotettaville Kumppaneille

Kokoamme tälle sivulle tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista Luotettaville Kumppaneille. Päivitämme sivua, jotta löydät täältä aina uusimman tiedon Luotettavien Kumppaneiden tilanteesta koronavirusepidemian aikana.

VastuuGroup_VASTUULLISUUS_transparent

1.7.2020: Helpotettujen maksujärjestelyiden päivittyminen Luotettava Kumppani -raportille

Verohallinto on nyt alkanut käsittelemään yritysten hakemia helpotettuja maksujärjestelyitä. Tietojen päivittymisessä Verohallinnolta meille on kuitenkin noin viikon viive. Voit nopeuttaa yrityksesi verojen maksuun liittyvien tietojen päivittymistä Luotettava Kumppani -raportille toimittamalla meille alle 10 päivää vanhan voimassaolo- ja maksutodistuksen osoitteeseen asiakaspalvelu@vastuugroup.fi.


17.4.2020: Luotettava Kumppani -raportti ja verovelka

Luotettava Kumppani -raportin päätulkinta järjestelemättömien yli 10.000 euron verovelkojen suhteen on yhdenmukainen verovelkarekisterin tietojen kanssa. Jos yritys on verovelkarekisterissä verovelkojen vuoksi, Luotettava Kumppani -raportin päätulkinta on ”Selvitettävää”.  Jos yritys ei ole verovelkarekisterissä, Luotettava Kumppani -raportin päätulkinta on ”OK”.

Jos yritys ei ole jo verovelkarekisterissä ja yritys on hakenut veroveloille maksujärjestelyä helpotetuin ehdoin, Verohallinto ei merkitse yritystä verovelkarekisteriin ennen kuin maksujärjestelypyyntö on käsitelty.  Verohallinto käsittelee saapuneet helpotettua maksujärjestelyä koskevat pyynnöt, kun lainmuutos alennetusta viivästyskorosta tulee voimaan.  Yrityksen Luotettava Kumppani -raportin päätulkinta pysyy silloin ”OK”-tilassa siihen asti, kunnes Verohallinto on käsitellyt maksujärjestelypyynnön.

Jos yritys on jo verovelkarekisterissä, Verohallinto ei poista yritystä verovelkarekisteristä maksujärjestelypyynnön vuoksi. Silloin Luotettava Kumppani -raportin päätulkinta pysyy ”Selvitettävää”-tilassa, kunnes yritys poistuu verovelkarekisteristä (verot on joko maksettu tai maksujärjestely on hyväksytty).

Verohallinto: Koronatilanne: Voit hakea yrityksellesi maksujärjestelyä helpotetuin ehdoin

 


VEROHALLINTO: Tuoreet päivitykset koronatilanteesta

Katso Verohallinnon tuoreet päivitykset korona-tilanteen aiheuttamista vaikutuksista veroasioiden hoitamisessa täältä. Verohallinto päivittää sivulle keskitetysti sekä henkilö- että yritysasiakkaita koskevia tiedotteita ja uutisia.AVIN TIEDOTE 19.3.: Maksusuunnitelmat auttavat yrityksiä pitämään tilaajavastuuselvitykset kunnossa

Tilaajavastuulaki edellyttää työn tilaajia selvittämään alihankkijoidensa ja vuokrattua työvoimaa tarjoavien sopimuskumppaneidensa velvoitteiden hoitaminen, mukaan lukien verojen ja eläkevakuutusmaksujen (Tyel) maksaminen. Maksuvaikeuksissa olevien alihankkijoiden ja vuokratyöyritysten on mahdollista ryhtyä toimenpiteisiin, joiden avulla vero- tai eläkevakuutusmaksuvelka ei tilaajavastuulain näkökulmasta aiheuta haittaa uusien työtilausten saamiselle.

Lue Työsuojeluhallinnon tiedote aiheesta täältä.


ASIAKASTIEDOTE 19.3.: Luotettava Kumppani: toimi näin jos kohtaat maksuvaikeuksia

Suomen hallitus kertoi 16.03.2020 ottavansa käyttöön valmiuslain ja siihen liittyvien poikkeustoimien yhteydessä ottavansa käyttöön toimia, joilla pyritään estämään poikkeusolojen aiheuttama yritysten konkurssiaalto. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni kertoi tiedotustilaisuudessa, että kaikki mahdollinen tehdään talouden haittojen minimoimiseksi ja yritysten rahoituksen turvaamiseksi.

Lue koko tiedote täältä.