Tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista
Luotettaville Kumppaneille

Kokoamme tälle sivulle tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista Luotettaville Kumppaneille. Päivitämme sivua, jotta löydät täältä aina uusimman tiedon Luotettavien Kumppaneiden tilanteesta koronavirusepidemian aikana.

VastuuGroup_VASTUULLISUUS_transparent

Luotettava Kumppani -raportti ja verovelka

2.4.2020 alkaen Vastuu Groupin Luotettava Kumppani -raporteille ei tule merkintää järjestelemättömästä verovelasta, jos maksuille on haettu kevennettyä maksujärjestelyä.

Verohallinto: Koronatilanne: Voit hakea yrityksellesi maksujärjestelyä helpotetuin ehdoin

 


VEROHALLINTO: Tuoreet päivitykset koronatilanteesta

Katso Verohallinnon tuoreet päivitykset korona-tilanteen aiheuttamista vaikutuksista veroasioiden hoitamisessa täältä. Verohallinto päivittää sivulle keskitetysti sekä henkilö- että yritysasiakkaita koskevia tiedotteita ja uutisia.


AVIN TIEDOTE 19.3.: Maksusuunnitelmat auttavat yrityksiä pitämään tilaajavastuuselvitykset kunnossa

Tilaajavastuulaki edellyttää työn tilaajia selvittämään alihankkijoidensa ja vuokrattua työvoimaa tarjoavien sopimuskumppaneidensa velvoitteiden hoitaminen, mukaan lukien verojen ja eläkevakuutusmaksujen (Tyel) maksaminen. Maksuvaikeuksissa olevien alihankkijoiden ja vuokratyöyritysten on mahdollista ryhtyä toimenpiteisiin, joiden avulla vero- tai eläkevakuutusmaksuvelka ei tilaajavastuulain näkökulmasta aiheuta haittaa uusien työtilausten saamiselle.

Lue Työsuojeluhallinnon tiedote aiheesta täältä.


ASIAKASTIEDOTE 19.3.: Luotettava Kumppani: toimi näin jos kohtaat maksuvaikeuksia

Suomen hallitus kertoi 16.03.2020 ottavansa käyttöön valmiuslain ja siihen liittyvien poikkeustoimien yhteydessä ottavansa käyttöön toimia, joilla pyritään estämään poikkeusolojen aiheuttama yritysten konkurssiaalto. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni kertoi tiedotustilaisuudessa, että kaikki mahdollinen tehdään talouden haittojen minimoimiseksi ja yritysten rahoituksen turvaamiseksi.

Lue koko tiedote täältä.