« takaisin etusivulle

Näin liityt Luotettavaksi Kumppaniksi

17.10.2018

Näin liityt Luotettavaksi Kumppaniksi

Onko asiakkaasi pyytänyt sinua liittymään Luotettava Kumppani -palveluun, jotta he voivat hoitaa omat tilaajavastuulakiin liittyvät lakisääteiset velvoitteensa entistä näppärämmin? Näin monet törmäävät ensimmäistä kertaa tilaajavastuulakiin. Luotettava Kumppani -palveluun kuulumisesta on kuitenkin muutakin hyötyä kuin tilaajavastuulain velvoitteiden hoitaminen.

Luotettavan Kumppanuuden hyödyt:

  • Osoitat kumppaneillesi yrityksesi olevan rehti ja avoin.
  • Vältyt aikaa vievältä raporttien tai todistusten toimittamiselta.
  • Voit hyödyntää kumppanuuttasi tarjousvaiheessa myynnin tukena.
  • Saat käyttöösi Luotettava Kumppani -logon, jota voit hyödyntää kaikessa viestinnässäsi.

Tilaajavastuulain noudattaminen on pakollista kaikilla toimialoilla. Velvoite lain noudattamiseen koskee kaikkia sopimuskumppaneita jo ennen sopimuksen tekoa ja koko sopimuskauden ajan.

Miten Luotettavaksi Kumppaniksi liitytään?

Liittyminen edellyttää valtakirjasopimuksen täyttämistä ja palauttamista meille. 

Jos sinulla ei ole palkattua työvoimaa, riittää että täytät valtakirjasta kohdan Yrityksen tiedot ja laitat ruksin kohtaan Ei palkattua työvoimaa. Sen jälkeen voitkin allekirjoittaa valtakirjan muistaen myös nimenselvennyksen ja henkilötunnuksen. Valmista tuli!

Jos sinulla on vastuuvakuutus ja haluat näyttää tiedot raportillasi, niin lähetä meille todistus yrityksesi vastuuvakuutuksesta. Tämän voit tehdä joko valtakirjan lähettämisen yhteydessä tai myöhemmin. Älä kuitenkaan lähetä meille itse vakuutuskirjaa tai maksukuittia.

Verotiedot päivittyvät raportille muutamassa arkipäivässä. Mikäli sinulla ei ole kiirettä raportin OK-tilaan saamisen kanssa, ei sinun tarvitse lähettää verovelka- tai maksutodistusta lainkaan. Jos sen sijaan haluat raportin OK-tilaan pikaisesti, lähetä meille myös verovelkatodistus.

Jos sinulla on palkattua työvoimaa, pitää koko valtakirja täyttää. Lisäksi tarvitsemme tapaturmavakuutuksesta alle 3 kuukautta vanhan todistuksen. TyEL-tieto ja verotiedot päivittyvät raportille automaattisesti useimmiten noin viikon kuluessa. Jos kuitenkin haluat raporttisi OK-tilaan pikaisesti, se onnistuu lähettämällä meille alle 10 päivää vanha TyEL-vakuutuksen voimassaolo- ja maksutodistus ja alle 10 päivää vanha verovelkatodistus. Vapaaehtoisen vastuuvakuutustiedon saa näkymään omalla raportillaan lähettämällä meille todistuksen vastuuvakuutuksesta – älä lähetä vakuutuskirjaa tai maksukuittia.

Valtakirjan palauttaminen on helppoa. Tulosta se, täytä sopimus huolella ja palauta se meille allekirjoittamisen jälkeen (mieluiten skannattuna) asiakaspalvelu@tilaajavastuu.fi. Liitteet voi tarvittaessa lähettää myöhemmin perässä. 

Lue myös: Näin täytät Luotettava Kumppani -valtakirjan.

Hienoa, palautit valtakirjan. Mitäs nyt?

Asiakaspalvelumme käsittelee valtakirjan ja lähettää sinulle sähköpostilla tiedon heti, kun yrityksesi on liitetty Luotettava Kumppani -palveluun. Olemme myös yhteydessä, jos meillä on sinulta jotain kysyttävää. Kun yrityksesi on liitetty palveluun, on Luotettava Kumppani -raporttisi heti saatavilla.

Luotettava Kumppani -raportteja pääset tarkastelemaan kirjautumalla yritystilillesi ja valitsemalla sen jälkeen vasemman yläreunan Yritystili-pudotusvalikosta kohdan Raportti. Luotettava Kumppani -logon saat maksutta käyttöösi täältä.

Tieto yrityksesi Luotettava Kumppani -jäsenyydestä tulee näkyviin myös Tilaajavastuun Zeckit-yritystietopalveluun. Käythän siis tarkastamassa palvelussa, että yrityksesi tiedot ovat ajan tasalla. Voit myös ottaa yrityksesi käyttöön ilmaisen Zeckit-widgetin, jolla näytät yrityksesi perustiedot ja keräät asiakasarviot suoraan nettisivuiltasi. Lue täältä lisää widgetistä.

Lue lisää, miten hyödyt Luotettavasta Kumppanuudesta


Lue lisää aiheesta