« takaisin etusivulle

Mikä ihmeen Valttikortti?

mikä_ihmeen_valttikortti.jpg

Jos olet työskennellyt rakennustyömaalla, olet varmasti huomannut, että henkilötunnisteen käyttäminen siellä on sääntö, ei poikkeus. Miksi yksi muoviläpyskä sitten on niin merkityksellinen? Vaikkapa siksi, että työturvallisuus- ja veronumerolait edellyttävät henkilötunnisteen käyttöä rakennustyömaalla. Henkilötunniste on tärkeä sekä työturvallisuuden että harmaan talouden torjunnan kannalta, koska sen avulla voidaan varmistaa esimerkiksi työntekijän kulkulupa ja veronumero. Jos henkilötunnistetta ei ole, työmaan portti pysyy kiinni.

Helppoa kulunvalvontaa

Yksi yleisimmistä rakennustyömaalla käytettävistä henkilötunnisteista on Valttikortti. Se on sirullinen henkilökortti, joka toimii työntekijöiden avaimena työmaalle. Kortilla näkyy kaikki tarpeellinen: työntekijän nimi, veronumero ja kuva sekä työnantaja. Valttikortti on tarkoitettu jokaiselle rakennusalalla työskentelevälle, ja tällä hetkellä niitä on tilattu jo yli 495 000.

Valttikorttia ei kuitenkaan käytetä pelkkänä koristeena kypärässä tai rintapielessä, vaan se taipuu moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen – älä silti taita sitä keskeltä, koska sen sisällä on antenni.

Juuri tuon antennin, eli älyominaisuuden, ansiosta korttia käytetään monilla työmailla kulunvalvontaan. Se toimii yhteispelissä monien partnereidemme tarjoamien kulunvalvontajärjestelmien kanssa, ja siksi Valttikorttia voikin käyttää kulunseurantaan, kulkulupien hallinnointiin ja työmaan ajantasaisen henkilölistan ylläpitoon.

Pätevyydet ja ePerehdytys yhdellä kortilla

Valttikortin voi kulunvalvontajärjestelmän lisäksi lukea kätevällä mobiilisovelluksella, ja parhaimmillaan kortti kätkee sisälleen muutakin tietoa kuin tiedon kulkuluvasta. Keväällä nimittäin julkaisimme Taitorekisteri-palvelun, joka kokoaa työntekijän pätevyydet yhteen, sähköiseen rekisteriin. Kaikki Taitorekisteriin tallennetut pätevyydet ovat luettavissa Valttikortilta, mikä helpottaa korttirallia huomattavasti. Sinun ei enää tarvitse raahata mukanasi lukuisia kortteja, pelkkä Valttikortti riittää. Taitorekisteristä löytyy tällä hetkellä yli 40 rakennusalan yleistä pätevyyttä, ja lista kasvaa koko ajan.

Tänä syksynä tuli käyttöön myös rakennusalan yhteinen, sähköinen yleisperehdytys, ePerehdytys. ePerehdytyksessä työturvallisuuden yleiset asiat suoritetaan verkko-oppimisena, ja tieto suorituksesta tallentuu suoraan Taitorekisteriin. Kun yleisperehdytys on suoritettu etukäteen, työmaalla jää aikaa olennaiseen. Tieto suorituksesta on tietenkin luettavissa myös Valtilta. Taitorekisterin ilmaisversiossa voit selailla käyttäjän Valttikortille automaattisesti tallentuvia ePerehdytyksiä. 

Tuumasta tilaukseen

Kortin hinnoittelu on maltillinen, ja perushinta Valttikortti-paketille on 26 € + alv. Valttikorttipaketti sisältää kaksi korttia, joista toinen on sirullinen älykortti, toinen on henkilökortti. Useiden liittojen jäsenet saavat myös jäsenalennusta – huomioimme alennuksen automaattisesti laskutuksessamme!

Voit tilata kortteja näppärästi Ilmoita-palvelussa palvelu varmistaa samalla myös, että työntekijän veronumero on ilmoitettu rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin. Pääsääntöisesti Valttikortit ovat  voimassa viisi vuotta kerrallaan, mutta jos työntekijä vaikka vaihtaa työpaikkaa, kortin sulkeminen onnistuu palvelussa helposti.

Lyö siis monta kärpästä yhdellä kortilla helposti klikkaa linkkiä alla:

Lue lisää Valttikortista täältä


Lue lisää aiheesta