« takaisin etusivulle

Pöytälätkää ja pingistä – hauskaa työpaikalla Tilaajavastuun tapaan

24.1.2018

pingista_ja_poytalatkaa_tyopaikkahauskaa_Tilaajavastuun_tapaan.jpg

Olen vallannut itselleni työpisteen Bahamalta. En suinkaan turkoosin meren ympäröivältä eteläiseltä paratiisisaarelta, vaan toimistollamme sijaitsevasta avarasta tilasta, joka on sisustettu aurinkorannoilta tutuilla lepotuoleilla ja jonka seiniä koristavat palmupuiden sijaan koivunrungot. Työpisteeni lisäksi Bahamalta löytyy toimistomme peliporukan ylpeys, pingispöytä. Kovin suuresta pöydästä ei kuitenkaan voi puhua, sillä toimistomme pingispöytä on viritelty vanhasta työpöydästä ja kannettavasta pingissetistä, jonka mailatkin ovat vähän liian pienet. Mutta väliäkös sillä, pääasia on, että Tilaajavastuun innokas porukka pääsee päästelemään höyryjä ja pelailemaan työn lomassa.

Bahaman vieressä sijaitsee myös toimistomme arkistohuone, joka toimii arkistoinnin lisäksi pöytälätkäpelaajien kohtaamispaikkana. Usein Bahamalla käydäänkin miniturnauksia, joissa tilaajavastuulaiset kohtaavat ensin jääkiekko-ottelussa ja sen jälkeen pingispöydän ääressä!

Mikrotauot auttavat keskittymään

Toimistollamme ei suinkaan vietetä kaikkea mahdollista aikaa pelaillen, vaan pelihetket ovat pieniä pyrähdyksiä kiireisen ja välillä haastavankin työarjen keskellä. Pelaaminen ei ole myöskään ainoastaan hauskaa, sillä fyysinen pelitauko auttaa palautumaan työpäivän aikana ja pitämään energiatason ylhäällä. Tehokkaan tauosta tekee tekemisen mielekkyys ja mukavat pelikaverit.

Viisi syytä pelata työpäivän aikana:

  1. HAASTEET Olen ainakin vielä toistaiseksi voittamaton toimistopingiksessä, joten päänahkani on haluttua tavaraa. Tämän johdosta myös pelihaasteita tulee roppakaupalla!
  2. TYÖPÄIVÄN PIRISTYS Haluan voittaa toimistomme parhaan pelaajan pingiksessä. Ja työkaverin möyhentäminen pöytälätkässä kerran päivässä piristää kummasti töiden lomassa!
  3. TAUKO TÖISTÄ Pelailemalla saa hyvän tauon töistä. Ajatus kulkee paremmin, kun ei istu paikallaa ja tuijota näyttöä koko päivää. Lisäksi pelaaminen on sosiaalista kanssakäymistä, jonka lomassa voi jutella työasioita, ja tuoda niitä esille rennossa ilmapiirissä.
  4. STRESSINPURKU Pöytälätkää tulee pelattua, koska sillä saa ajatukset hetkeksi irtoamaan töistä. Erityisesti stressaavina päivinä se on erinomainen henkireikä ja oleellinen osa toimiston henkeä.
  5. KAHVITAUON KORVIKE Pöytätennis virkistää mieltä työtehtävien välissä, kun ajatukset saa tehokkaasti irti rutiineista. Paljon tehokkaampaa kuin paikallaan istuttu kahvitauko.

Meillä Tilaajavastuulla uskotaan työpäivien hauskuuteen ja rentoon tunnelmaan. Haluammekin siis kannustaa työntekijöitämme pitämään itselleen mieluisia taukoja, olipa se sitten kollegan kanssa pelaamista tai happihyppely ulkona. Pääasia on, että kaikki viihtyvät ja voivat työssään hyvin!


Lue lisää aiheesta