« takaisin

Entistä ehompi Raportti-palvelu

26.4.2019

Raportti-palvelu uudistuuPalveluidemme uudistus alkoi yritystilin myötä vuonna 2017. Uudistuksen myötä yritystilille siirtyi aiemmin Raportti-palvelussa sijainnut yritys- ja käyttäjätietojen hallinta. Yritystilin uudistuksen jälkeen myös Raportti-palvelua alettiin laittaa uuteen uskoon. Tällä hetkellä Raportti-palvelun uusi versio on siirretty uuteen ympäristöön ja viittä vaille valmis. Valtaosa palvelun ominaisuuksista pysyi entisellään, mutta katsotaanpas, mitä muutoksia on tapahtunut!

Raportti-palvelun ulkoasu

Uusi Raportti-palvelu on ulkoasultaan yhdenmukainen yritystilin ja Taitorekisterin kanssa. Ohjeet, kielen vaihtaminen, asiakaspalvelun yhteystiedot ja uloskirjautuminen löytyvät kaikista näistä palveluista samasta kohtaa ja palvelua voi käyttää nyt myös ruotsiksi ja englanniksi. Luotettava Kumppani -raportit ovat vielä saatavilla vain suomeksi, mutta tähänkin on vihdoin ja viimein tulossa muutos palvelun uudistusten myötä.

Sisäänkirjautuminen Raportti-palveluun

Raportti-palveluun kirjaudutaan entiseen tapaan yritystilin kautta. Palvelussa aiemmin ollut rajaus siitä, että yhdellä käyttäjätunnuksella voi käyttää vain yhden yrityksen Raportti-palvelua, on poistettu. Jatkossa käyttäjä voi käyttää palvelua kaikilla yritystilillä olevilla yrityksillään. Jos sinulla siis on yritystililläsi esimerkiksi kolme eri yritystä, voit käyttää palvelua minkä tahansa yrityksen tiedoilla.

Palvelun käyttäminen

Kun siirryt palveluun yritystilin kautta, avautuu eteesi ensimmäisenä hakusivu. Siltä voit hakea Luotettava Kumppani -raportteja entiseen tapaan. Hakukentän vieressä olevassa pudotusvalikossa oletusmaana on Suomi, mutta jos haet muiden kuin suomalaisten yritysten raportteja, voit vaihtaa maan pudotusvalikosta. Kirjoita hakukenttään etsimäsi yrityksen nimi tai Y-tunnus ja klikkaa suurennuslasia. Suosittelen Y-tunnuksen käyttämistä hakusanana, sillä se on yrityksen yksilöllinen tunniste, ja löydät heti etsimäsi yrityksen tiedot.

Klikkaamalla yrityksen nimeä avautuu uusi yritystietosivu, josta näet yrityksen perustiedot. Samalla sivulla näet myös raportin päätulkinnan. Muistathan, että vasta raportin avaaminen ja tarkastaminen täyttää tilaajavastuulain vaatimuksen tietojen tarkistamisesta. Tunnistat Luotettava Kumppani -yritykset hakutuloksissa Luotettava Kumppani -logosta. Luotettavien Kumppaneiden yritystietosivulla on painike, josta saat ladattua Luotettava Kumppani -raportin.

Muutokset palvelussa

Emme tarjoa uudessa Raportti-palvelussa maksullista raporttia suomalaisista yrityksistä, jotka eivät kuuluu Luotettava Kumppani -palveluun. Maksullinen raportti poistuu tuotteena kokonaan. Palvelusta puuttuu myös vielä tässä vaiheessa Kutsu Luotettavaksi Kumppaniksi -toiminto, jolla yritykselle on voinut lähettää pyynnön liittyä Luotettava Kumppani -palveluun.

Yritysten yritysraporttien ostaminen poistuu myös hetkeksi käytöstä. Yritysraportit voi kuitenkin ostaa yhteistyökumppanimme Dun & Bradstreetin verkkosivuilta, mutta tämä vaatii muutaman klikkauksen enemmän kuin aiemmin. Virolaisista yrityksistä ei palvelu-uudistuksen myötä ole tilattavissa taustaselvityksiä.

Muutosten myötä uusia ominaisuuksia

Raportti-palvelun käyttö ja Luotettava Kumppani -raporttien hakeminen on jatkossakin maksutonta kaikille niille, joilla on käyttäjätunnukset yritystiliin. Tuomme uutena palveluna Raportti-palvelun oheen Luotettava Kumppani -raporttien arkistointiin tarkoitetun Raportti PRO -palvelun. Sen avulla Raportti-haussa avatut suomalaiset ja virolaiset Luotettava Kumppani -raportit on mahdollista arkistoida kätevästi palveluun. Raportit arkistoituvat automaattisesti raportin avaamisen yhteydessä ja avatut raportit löytyvät Raportti-palvelussa olevasta Omat yritykseni -näkymästä.

Raportti PRO -palvelun tilaamisen jälkeen haetut raportit ovat kaikkien yrityksen käyttäjien saatavilla. Tarkempia tietoja palvelusta on luettavissa yritystilillä Tilaukset-sivulla, josta palvelun voi myös käydä yritykselleen tilaamassa.

Tutustu Raportti PRO -palveluun


Lue lisää aiheesta