« takaisin etusivulle

Mikko luo mahdollisuuksia Suomessa ja Baltiassa

11.4.2018

Mikko Sierla luo mahdollisuuksia Suomessa ja Baltiassa

Mikko Sierla on Tilaajavastuun kansainvälisen liiketoiminnan vahvistus. Ennen Tilaajavastuulle tuloaan kansainvälistä liiketoimintaa opiskellut ja monipuolista uraa luonut Mikko oli vaihdossa Etelä-Amerikassa ja haaveili kansainvälisestä työurasta. Tilaajavastuu löytyi ystävän vinkistä, ja Mikko aloitti työnsä Tilaajavastuulla joulukuussa 2014 lopputyön ja kouluprojektin merkeissä.

Hyvin alkanut ura Tilaajavastuulla lähti nopeasti täysin uusille raiteille, kun Mikko hyppäsi mukaan tekemään hankehakemusta Tekesille ja oli mukana tekemässä markkinatutkimusta Baltian maissa tapahtuvasta liikkuvasta työstä ja työvoimasta. Hankehakemus hyväksyttiin ja projektin myötä Mikko kääri hihansa ja ryhtyi kehittämään Viron puolelle suunniteltua liiketoimintaa.

Alkujärkytystä tietotulvasta ja vastaanottavaa porukkaa

Mikon työuran aikana ei ollut vielä tullut vastaan niin erikoista ja monimuotoista liiketoimintamallia kuin Tilaajavastuulla. Hän oli tottunut perinteisempiin liiketoimintamalleihin. Tilaajavastuulla oli myös paljon hiljaista tietoa, jonka pystyi oppimaan vain keskustelemalla kollegoiden kanssa ja tutustumalla omatoimisesti Tilaajavastuun maailmaan. Palavan oppimishalunsa vuoksi Mikko omaksui tilaajavastuulain ja muut liiketoimintaamme liittyvät koukerot lopulta nopeasti.

Ensimmäisestä päivästään saakka Mikko koki olevansa osa hienoa työyhteisöä. ”Vastaanotto oli innostava, ja havaittavissa oli startupmaista tekemisen meininkiä ja pöhinää. Työkavereilla oli aina aikaa keskustella kanssani, ja sain helposti vastauksia mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Etenkin varatoimitusjohtajamme Mika oli ensiarvoisen tärkeässä roolissa koko toiminnan ymmärtämisessä.” Mikon perehdyttäminen ei noudatellut mitään perinteisiä kaavoja, vaan oppiminen ja asioiden ymmärtäminen oli kiinni omasta aktiivisuudesta. Sillä tavoin Mikko koki oppivansa myös enemmän.

Haastavia työtehtäviä ja itseohjautuvuutta

Aloittaessaan Tilaajavastuulla Mikko osallistui palvelujen kehittämiseen sekä teknisten projektien hallintaan ja organisointiin. Mikko on myös ollut mukana monipuolisissa työtehtävissä, jotka ovat sisältäneet paljon verkostoitumista. Tehtävät ovat muotoutuneet projektien myötä vastuullisemmiksi ja tällä hetkellä Mikko työskentelee tiiviisti Tilaajavastuun baltialaisten ja ruotsalaisten yhteistyökumppanien kanssa. Vuodesta 2017 saakka Mikon työtehtävät ovatkin painottuneet pääosin kansainvälisen liiketoiminnan tehtäviin.

Tilaajavastuun yrityskulttuurin keskiössä on itseohjautuvuus. Mikon työssä se näkyy vahvimmin siinä, ettei kukaan suoraan tule sanomaan mitä hänen pitäisi tehdä. ”Alusta asti jouduin hakemaan, oppimaan ja ymmärtämään erilaisia kokonaisuuksia. Siinä kasvoi tietyllä lailla uteliaaksi.” Omien arvojensa ja vastuullisuutensa myötä Mikko on saanut lisää mahdollisuuksia kehittää itseään työelämässä. ”Itseohjautuvana voin itse ohjata tehtäviäni niin, että se tukee yrityksen tavoitteita ja samalla omiani.”

Inhimillisyys, vilpittömyys ja rohkeus

Tilaajavastuulla viettämiensä vuosien aikana Mikko on oppinut arvostamaan eniten työkavereidensa inhimillisyyttä ja vilpitöntä halua auttaa tilanteessa kuin tilanteessa. ”Tilaajavastuulla on tehty loistavaa ja pitkäjänteistä työtä johtamistyylin ja yrityskulttuurin muutoksessa. Täällä ei näy samanlaista valtataistelua, kuin monissa muissa hierarkkisemmissa yrityksissä. Työkavereiden vilpitön halu auttaa ja tukea on alusta lähtien ollut parhaimpia puolia Tilaajavastuulla.” Mahdollisuus kasvuun ja menestykseen kumpuaa Mikon mielestä uskalluksesta epäonnistua ja aloittaa uudelleen. Mikko kokeekin työnsä sopivan idearikkaalle ihmiselle, joka haluaa oppia uusia asioita.

Haluatko tutustua muiden tilaajavastuulaisten uratarinoihin? Kaikki uratarinamme löydät täältä.

Uratarina-blogisarjassamme kerrotaan työntekijöidemme erilaisista poluista Tilaajavastuulla. Jos haluat tutustua tilaajavastuulaisiin paremmin, voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi.


Lue lisää aiheesta