« takaisin

Suomen täydeltä Luotettavia Kumppaneita®

Suomen_taydelta_Luotettavia_Kumppaneita_1


Oletko jo yksi heistä, yli 72 800 Luotettavasta Kumppanista? Luotettava Kumppani® -palvelu on ennen kaikkea näppärä tapa todentaa tilaajavastuulain vaatimat tiedot helposti yhdeltä ja samalta dokumentilta. Mutta mikä ihmeen tilaajavastuulaki? Ei kai se minua koske? Älä lopeta lukemista, vaikka tilaajavastuulaki ei tällä hetkellä olisikaan sinulle ajankohtainen asia – Luotettava Kumppani -palvelu hyödyttää sinua ja yritystäsi monella muullakin tapaa!


Laki edistää rehtiä toimintaa, palvelu helpottaa sen noudattamista  

Kerrataanpa alkuun lyhyesti lain kiemurat. Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä, tuttavallisemmin tilaajavastuulaki, velvoittaa työn tilaajaa selvittämään sopimuskumppanistaan tietyt taustatiedot ennen sopimuksen solmimista. Lain avulla pyritään torjumaan harmaata taloutta mutta myös edistämään yritysten välistä tasavertaista kilpailua. Se myös auttaa varmistumaan siitä, että sopimuskumppani täyttää velvoitteensa työnantajana ja rehdisti toimivana kumppanina.

Luotettava Kumppani® puolestaan on Vastuu Groupin tarjoama palvelu, joka helpottaa tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista. Palvelu kerää Luotettaviksi Kumppaneiksi liittyneiden yritysten tilaajavastuutiedot ja koostaa niistä Luotettava Kumppani -raportin. Näin sinun ei tarvitse itse keräillä ja toimittaa dokumentteja tilaajillesi, vaan he pääsevät itse katsomaan raporttisi tilan nopeasti ja näppärästi verkosta ilman turhaa paperien kanssa sohlaamista.

Työ- ja elinkeinoministeriön taannoisen selvityksen mukaan yrittäjältä kuluu aikaa yhden tilaajavastuuselvityksen tekemiseen jopa yli tunti! Asiakkaamme sanoin Luotettava Kumppani -palvelu hyödyttää työn tilaajaa konkreettisella ajansäästöllä:

 ”Luotettava Kumppani -palvelu vähentää paperityötä, kun kaikki lain vaatimat tiedot ovat ajan tasalla yhdessä paikassa ja kootusti yhdellä raportilla.”

Ajan lisäksi palvelu säästää selvää rahaa:

”On taloudellisesti kannattavampaa kuulua palveluun kuin toimittaa papereita jokaiselle tilaajalle erikseen.”

  

Läpinäkyvyyttä riskienhallinnan tueksi

Luotettava Kumppani -raportti on työn tilaajalle tärkeänä apuna riskienhallinnassa, kun hän arvioi uuden mahdollisen sopimuskumppaninsa toimintaa. Palvelu tarjoaa yrityksestäsi monipuolisen taustaselvityksen, josta sekä kuluttaja-asiakkaat että liike-elämän sopimuskumppanit saavat arvokasta lisätietoa päätöksentekonsa tueksi.

Luotettava Kumppani -raportille saa lakisääteisten tietojen lisäksi näkyviin vapaaehtoisia lisätietoja. Ensimmäisenä mainittuja ovat esimerkiksi tiedot yrityksen vero- ja eläkevakuutusmaksuista, jälkimmäisiä muun muassa tieto toiminnan- tai potilasvastuuvakuutuksesta, mahdolliset liikennelupatiedot tai tietyt pätevyys- tai luottoluokitussertifikaatit. Esimerkiksi taksi- ja kuljetusalan yritykset ovat merkittävä asiakasryhmämme, joiden arkea helpottaa huomattavasti liikenne- ja taksilupien näkyminen Luotettava Kumppani -raportilla.

Otetaan helppo käytännön esimerkki. Olet remontoimassa iäkkäiden vanhempiesi kotia ja sinulla on kädessäsi kaksi samansuuruista tarjousta remonttiurakan toteuttajilta. Ensimmäinen urakkatarjous sisältää vain pakolliset luvut ja tiedot, toinen urakoitsija on lähettänyt niiden lisäksi Luotettava Kumppani -raporttinsa. Raportilta näet kaikkien lakisääteisten tietojen olevan kunnossa ja huomaat lisäksi, että urakoitsijalla on voimassa oleva, remontointityötä koskeva vapaaehtoinen vastuuvakuutus. Kumman urakoitsijan valitset? Oletettavasti luotat enemmän jälkimmäiseen, joka on tehnyt toiminnastaan läpinäkyvää ja osoittaa sen avoimesti tuomalla taustatietonsa pyytämättä nähtäville.

Yllä oleva esimerkki on osoittaa hyvin toisen Luotettava Kumppani -palvelun hyödyn, jonka asiakkaamme ovat kokeneet tärkeäksi:

”Palvelun käyttöönoton myötä tarjousten tekeminen on helpottunut ja palvelu on auttanut tarjouskilpailussa sekä töiden saannissa.”

 

Suomen_taydelta_Luotettavia_Kumppaneita_2


Kaikille toimialoille mukautuva palvelu  

Luotettava Kumppanuus ei ole alasidonnaista. On upeaa huomata, kuinka yhä useammat yritykset monilta eri toimialoilta ovat huomanneet Luotettava Kumppani -palvelun arvon ja lähteneet mukaan edistämään avoimempaa ja luotettavampaa toimintatapaa. Tästä hyvänä esimerkkinä on terveys- ja sosiaalipalveluala, joka on kiilannut tänä vuonna toiseksi isoimmaksi ryhmäksi uusien Luotettavien Kumppaneiden joukossa heti rakennusalan jälkeen. Toinen läpimurron tehnyt uusi tulokas on rekrytointiala, jolle olemme luoneet Luotettavan Kumppanin rinnalle Luotettava Työntekijä -palvelun helpottamaan työnhakua ja työllistymistä.

Tavoitteenamme on tuoda koko Suomen täydeltä Luotettavia Kumppaneita niin yksityisten kuluttaja-asiakkaiden kuin lain näkökulmasta tilaajankin asemassa toimivien yritysten saataville. Heidän kanssaan työskennellessämme edistämme yhdessä rehtiä toimintaa kaikilla toimialoilla!

 

Lue lisää ja liity Luotettavaksi Kumppaniksi


Lue lisää aiheesta