« takaisin

Potilasvakuutustiedot Luotettava Kumppani -raportille

potilasvakuutus_luotettava_kumppani.jpeg

Potilasvakuutus on potilasvahinkolain mukainen lakisääteinen vakuutus, joka korvaa terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneen henkilövahingon. Koska tilaajavastuulaki koskee kaikkia toimialoja, tarjoamme sosiaali- ja terveysalan yrityksille ja yrittäjille mahdollisuuden rikastuttaa palvelumme tuottamaa Luotettava Kumppani -raporttia lisäämällä myös tiedon potilasvakuutuksesta raportille. Potilasvakuutustiedon lisääminen raportille helpottaa kunnallispuolen hankintaprosesseja, kun sekä tilaajavastuutiedot että tieto potilasvakuutuksesta näkyvät samalla raportilla.

Luotettava Kumppani -raportilla näkyvät kaikki tilaajavastuulain edellyttämät tiedot, kuten selvitys siitä, onko yritys merkitty ennakkoperintärekisteriin, työnantajarekisteriin ja arvonlisävelvollisen rekisteriin sekä verovelkatiedot. Tilaajavastuutietojen lisäksi raportille on mahdollista saada muita lisätietoja, kuten tieto potilasvakuutuksesta. Tarkemman erittelyn Luotettava Kumppani -raportin sisällöstä löydät täältä.

Miten potilasvakuutus lisätään raportille?

Luotettava Kumppani -palveluun potilasvakuutus lisätään toiminnan vastuuvakuutuksena. Jotta potilasvakuutustieto voidaan lisätä palveluun, potilasvakuutuksen todistukselta tulee käydä ilmi samat tiedot kuin vastuuvakuutukselta:

  • Vakuutusyhtiö
  • Yritys tai elinkeinoharjoittaja, jonka tietoihin vakuutus lisätään
  • Vakuutusnumero
  • Todistuksen antopäivämäärä
  • Minkä toiminnan vakuutus kattaa
  • Vakuutuksen voimassaoloaika
  • Vakuutusmäärä
  • Vakuutuksen voimassaoloalue

Potilasvakuutus on palvelussamme voimassa vakuutustodistukselle merkityn ajan. Vakuutuskauden vaihtuessa Tilaajavastuulle tulee toimittaa seuraavan vakuutuskauden todistus.

Kuten toiminnan vastuuvakuutus, on potilasvakuutuskin palveluumme lisättävä vapaaehtoinen vakuutustieto, sillä tilaajavastuulaki ei vaadi potilasvakuutuksen tarkistamista. Terveys- ja sairaanhoitoalan yrittäjille ja yrityksille potilasvakuutus on kuitenkin lakisääteinen. Alan Luotettaville Kumppaneille on nyt mahdollista näyttää sekä tilaajavastuulain vaatimat tiedot että potilasvakuutuksen voimassaolo yhdellä raportilla, mikä helpottaa kilpailutuksiin osallistumista.

Potilasvakuutuksen lisäämistä palveluumme alettiin työstää yhteistyössä Kuntien Tieran kanssa, jotta kunnallispuolen kilpailutuksissa yritykset ja yrittäjät voivat osallistua hankintaprosesseihin toimittamalla Luotettava Kumppani -raportin. Tilaajavastuu tekee myös yhteistyötä Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän kanssa, ja parastapalvelua.fi-sivusto hakee automaattisesti Luotettavan Kumppanin tilaajavastuutiedot Tilaajavastuulta. Tavoitteenamme on palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja monipuolisemmin; yksi raportti, monta tietoa!

Haluatko lisätietoja tilaajavastuulaista? Lataa maksuton lakioppaamme:

Lataa tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa -opas


Lue lisää aiheesta