« takaisin

Luottoluokitukset Luotettava Kumppani -raportilla

Luotettava Kumppani -palvelu auttaa yrityksiä hoitamaan tilaajavastuulain velvoitteet. Palvelu noutaa tilaajavastuulain edellyttämät tiedot eri rekistereistä ja pitää tiedot ajan tasalla. Yrityksen tilaajavastuutiedot kootaan yhdeksi raportiksi, joka on maksutta noudettavissa ja ladattavissa palvelusta.

 

Luottoluokitukset Luotettava Kumppani raportilla

 

Luotettava Kumppani -raportilla tarjotaan tilaajavastuutietojen lisäksi myös muita tietoja – saatavilla olevat lisätiedot ovat vastuu- ja potilasvakuutustiedot, liikenneluvat, Dun & Bradstreetin luottoluokitustiedot ja uusimpana Suomen Asiakastiedon Suomen Vahvimmat -sertifikaatti, joka kertoo, että yrityksen kanssa on turvallista tehdä yhteistyötä.

Dun & Bradstreet ja Asiakastieto ovat kumpikin virallisia luottoluokittajia, mutta molemmat muodostavat luokituksensa omalla tavallaan. Tästä johtuen yrityksen luokituksessa voi olla eroavaisuuksia luottoluokituksen antajasta riippuen.

 

Dun & Bradstreetin luottoluokitus

Dun & Bradstreetin luottoluokitus muodostetaan yrityksen toimintaa, taloutta, taustoja ja maksutapaa analysoimalla. Luokituksen määrittelyssä huomioidaan jopa 200 eri muuttujaa. Osakeyhtiön päärating muodostetaan vuosittain edellisen vuoden tilinpäätöksen perusteella. Muiden yritysmuotojen osalta tietoja kerätään samaan tapaan, mutta ilman julkistettua tilinpäätöstä yritys ei voi saavuttaa korkeinta AAA-luokitusta.

 

Dun & Bradstreetin luottoluokitukset ovat:

  • AAA-luokitus: Korkein luottoluokitus, luottoriski minimaalinen.
  • AA-luokitus: Hyvä luottokelpoisuus, keskimääräistä pienempi luottoriski.
  • A-luokitus: Luottokelpoinen, normaali luottoriski.
  • AN: Toiminta uutta / Tausta ei ole negatiivinen. Normaalia hieman suurempi luottoriski, pienehköä luotonantoa puolletaan.
  • Ei Ratingia: Tiedot ovat puutteelliset tai ristiriitaiset.
  • B: Epätyydyttävä, normaalia suurempi luottoriski.
  • C: Luotonantoa ei puolleta, luottoriski huomattava.

Dun & Bradstreet -ratingin saa Luotettava Kumppani -raportille ottamalla yhteyttä Dun & Bradstreetin asiakaspalveluun.

 

Suomen Asiakastiedon luottoluokitus

Asiakastiedon Rating Alfa -luokitus on tilastollisen mallin tuottama ennuste yrityksen, yhdistyksen tai säätiön todennäköisyydestä saada maksuhäiriö seuraavien 1–3 vuoden aikana. Laskentaan vaikuttavat perustietojen ja oikaisemattomien tilinpäätöstietojen lisäksi merkittävimmin yrityksen maksutapatiedot, vastuuhenkilöiden tiedot luottotietolain puitteissa sekä toimialatiedot. Luokitusten ydin on malli, joka on kehitetty erottelemaan korkean maksuhäiriöriskin omaavat yritykset matalariskisistä. Mallin ja sen varmistusehtojen pohjalta muodostetaan yrityksen luottokelpoisuusluokka kansainvälisellä seitsenportaisella kirjainluokituksella AAA:sta C:hen.

Luotettava Kumppani -raportille saatavat luokitukset ovat: Suomen Vahvimmat, Suomen Vahvimmat AA sekä Suomen Vahvimmat Platina. Luokitus tilataan Asiakastiedolta, joka välittää Tilaajavastuulle niiden yritysten tiedot, jotka ovat ostaneet Suomen Vahvimmat -lisätiedon Luotettava Kumppani -raportille. Lue lisää täältä.

 

Mitä hyötyä luottoluokituksista on Luotettava Kumppani -raportilla?

Luottoluokitustieto tuo raportille arvokasta lisätietoa yrityksen toiminnasta ja luottokelpoisuudesta. Lisäämällä luottoluokitustiedon raportille, Luotettava Kumppani -yritys voi osoittaa myös tilaajille olevansa luotettava yhteistyökumppani. Monet tilaajat haluavat jo sopimusvaiheessa tietää, millainen on yrityksen taloudellinen tilanne. Rating-logon ja Suomen Vahvimmat -sertifikaatin avulla Luotettava Kumppani saa selkeän kilpailuedun niihin yrityksiin nähden, jotka eivät tietoa näytä.

 

Liitä sertifikaattisi Luotettava Kumppani -raportille


Lue lisää aiheesta