« takaisin

Kyllästyttääkö tilaajavastuulain selvityksistä aiheutuva paperityö?

12.5.2016

Valvoja_palvelu.jpg

Valvoja-palvelu automatisoi tilaajavastuutietojen seurannan, mutta mitä se tarkoittaa ja miksi tilaajavastuutietojen seuranta kannattaa automatisoida?

Tilaajavastuulain mukaan tilaajan on ennen sopimuksen tekemistä tarkistettava, että sopimuskumppani on hoitanut lakisääteiset velvoitteensa. Toimittajan tilaajavastuudokumentit eivät tarkastushetkellä saa olla kolmea kuukautta vanhempia, ja jos sopimus jatkuu yli vuoden, on tiedot tarkistettava uudelleen 12 kuukauden päästä sopimuksen alkamisesta. Dokumentit on arkistoitava sopimuksen ajan sekä vähintään kaksi vuotta sopimuksen päättymisen jälkeen.

Valvoja-palvelua käyttämällä kaikki edellä mainittu hoituu yksinkertaisesti: lisää vain yritys omalle seurantalistallesi.

Sopimuskumppanin tilaajavastuudokumentit talteen

Kun sopimuskumppani on ennen sopimuksen tekoa lisätty valvontaan, tallentuu siitä tieto palveluun. Näin pystyt myöhemmin todentamaan, että tilaajavastuutiedot on tarkistettu lain vaatimalla tavalla. Valvojassa voit seurata Luotettava Kumppani -yritysten tilaajavastuutietoja.

Ajantasaiset dokumentit ja jatkuva seuranta

Palvelussamme olevien Luotettava Kumppani -yritysten tilaajavastuudokumentit ovat aina ajan tasalla, maksimissaan kolme kuukautta vanhoja. Valvoja-palvelun käyttäjänä sinun ei tarvitse myöskään muistaa tarkistaa tietoja uudelleen 12 kuukauden kuluttua, koska kun yritys on lisätty valvottaviesi listalle, valvonta hoituu automaattisesti.

Saat palvelusta viestin, jos sopimuskumppanin tilaajavastuutietoihin tulee muutoksia, jotka vaikuttavat sinuun tilaajana. Muutokset voivat olla esimerkiksi verovelkaa tai maksamattomia eläkemaksuja. 

Tilaajavastuudokumenttien arkistointi

Valvoja-palvelu arkistoi raporttihistoriaan kaikki valvontajakson aikana kootut raportit vähintään tilaajavastuulain edellyttämän ajan.

Tilaajavastuulain velvoitteiden edellyttämän tietomäärän kerääminen ja arkistointi vaatii valtavan määrän manuaalista työtä. Sähköistämällä toimittajiesi tilaajavastuutietojen valvonnan säästät sekä aikaa että rahaa!

Voit kokeilla Valvojaa maksutta yhden kuukauden. Luo yrityksellesi käyttäjätili, kirjaudu sisään ja siirry Valvojan hallintasivulle, josta voit tehdä tilauksen.

 

Lue lisää Valvojasta ja kokeile palvelua 1 kk maksutta

 

 PS: Lue myös kymmenen hyvää syytä käyttää Valvojaa!


Lue lisää aiheesta