« takaisin

Näin otat Valvojan helposti käyttöösi

07.8.2018

Valvoja tyomaalla

Valvoja on tilaajille tarkoitettu työkalu tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamiseen ja automatisointiin. Palvelu seuraa valvontaan asetettujen yritysten tilaajavastuutietoja automaattisesti, arkistoi ne ja hälyttää vastuuhenkilöitä sähköpostitse, jos tiedoissa tapahtuu muutoksia. Jotta automaattinen valvonta onnistuu, on seurattavan yrityksen oltava Luotettava Kumppani, joita onkin jo 57 600! Tilaajavastuulaista voit lukea lisää täältä.

Valvojan tilaaminen:

Valvojan tilaaminen on helppoa, ja voit tehdä sen joko itse yritystilin kautta tai sopimalla tilauksesta kanssamme.

 1. Tilaaminen yritystilin kautta
 • Kirjaudu sisään yritystilillesi ja valitse avautuvasta näkymästä Valvoja. Ping, ohjaudut tilaussivulle.
 • Hyväksy käyttöehdot, valitse sopiva palvelutaso ja vahvista tilaus avautuvasta ikkunasta.
 • Valvoja on nyt tilattu ja valmiina tositoimiin! Eteesi avautuu hallintasivu, jossa voit halutessasi muuttaa tilaustasi tai päättää sen.

Loppuun pari pakollista huomiota: Palvelun voi tilata vain yrityksen pääkäyttäjä. Tilauksen jälkeen yritystililtä valittu Valvoja-painike ohjaa suoraan palveluun.

 1. Tilaamisesta sopiminen

Jos sovit tilauksesta kanssamme, aktivoimme palvelun käyttöösi puolestasi. Saat tästä sopimuksen ja vahvistuksen sähköpostitse.

Valvoja-tilaussivu

 

Tositoimet eli käyttöönotto ja seurannan aloittaminen:

 1. Laita käyttöoikeudet kuntoon ja luo tunnus myös kollegallesi
 • Jos kollegasi on käyttäjätunnusta tai Valvojan käyttöoikeutta vailla, voit lisätä hänelle ne yritystilin käyttäjähallinnassa. Löydät yritystilin käyttöohjeet täältä.
 1. Luo kohde klikkaamalla +Uusi kohde
 • Valvojassa seurattavat yritykset ryhmitellään kohteisiin. Kohde voi olla esimerkiksi yksi työmaa, projekti tai muu kokonaisuus.
 • Anna kohteelle nimi, aloitus- ja päättymispäivämäärä sekä vastuuhenkilöt. Vastuuhenkilöt saavat kohteen yrityksistä sähköpostitse hälytyksen, jos tiedoissa tapahtuu muutoksia.
 1. Lisää kohteeseen valvottavat yritykset klikkaamalla +Lisää yritys
 • Yrityksiä voit lisätä hakemalla niitä nimellä tai y-tunnuksella. Voit tuoda ison määrän yrityksiä kerralla Excel-tuonnin avulla. Mallitiedoston löydät Valvojasta.
 • Lisää yritys seurantaan painamalla sen tietojen vieressä olevaa kumppani-painiketta ja vahvista lisäys avautuvassa ikkunassa. Näet yrityksen ajantasaiset tilaajavastuutiedot heti.
  • Jos yrityksen kohdalla on ei tietoja -painike, se tarkoittaa, että yritys ei ole Luotettava Kumppani eikä sen tietoja ole sähköisesti saatavilla. Voit silti lisätä yrityksen seurantaan klikkaamalla painiketta ja kutsua sen liittymään Luotettavaksi Kumppaniksi. Voit lähettää kutsun suoraan palvelusta. Lue lisää täällä.
 1. Pidä kahvitauko
 • Kun olet asettanut yritykset seurantaan, Valvoja huolehtii lopuista. Se arkistoi tiedot koko seurantajakson ajalta, hälyttää, jos tiedoissa tapahtuu muutoksia ja huolehtii, että tilaajavastuutiedot ovat palvelussa aina ajan tasalla.

Valvoja-paanaakymaa

Kaipaatko lisää apua? Löydät Valvojan pidemmän käyttöohjeen täältä. Lue myös Kymmenen hyvää syytä käyttää Valvojaa!


Lue lisää aiheesta