« takaisin

Ethän rekisteröidy syyttä suotta työnantajarekisteriin

TyonantajarekisteriOnko yritykselläsi palkattua työvoimaa? Oletko säännöllinen tai edes satunnainen työnantaja? Näihin kysymyksiin yrittäjän tulisi osata vastata tietääkseen, tulisiko Verohallinnon työnantajarekisteriin rekisteröityä. Turhaan siihen ei kannata ilmoittautua, sillä rekisteriin kuuluessa yrittäjä on velvollinen ilmoittamaan palkanmaksutiedot kuukausittain.

Jos yritykselläsi ei ole velvollisuutta kuulua tähän rekisteriin, älä suotta tee sitä vain varmuuden vuoksi! Pahimmillaan turha rekisteröityminen aiheuttaa päänvaivaa niin yrittäjälle, verottajalle kuin työn tilaajallekin, joka yrittää saada selkoa siitä, onko sopimuskumppanilla palkattua työvoimaa vai ei. Lue alta lisää siitä, milloin rekisteriin tulisi ilmoittautua ja milloin ei.

Milloin työnantajarekisteriin tulisi rekisteröityä?

Vain säännöllisesti palkkaa maksavan työnantajan on ennen palkanmaksun aloittamista tehtävä ilmoitus Verohallinnon työnantajarekisteriin.

Satunnaisesti palkkaa maksavalla työnantajalla ei puolestaan tätä velvollisuutta ole. Ennakkoperintälain mukaan satunnaisesti palkkaa maksava työnantaja on maksaja, jolla on verovuoden aikana palveluksessaan vain yksi palkansaaja tai enintään viisi palkansaajaa, joiden työsuhde ei kestä koko kalenterivuotta.

Jos siis yritykselläsi on enintään YKSI vakituinen tai enintään VIISI tilapäistä palkansaajaa alle vuoden kestävällä työsuhteella, ei työnantajarekisteriin tarvitse kuulua.

Luonnollisesti rekisteröintiä ei myöskään tule tehdä, mikäli yrityksellä ei ole lainkaan palkattua työvoimaa.

Lisää aiheesta voit lukea Verohallinnon sivuilta

Pidä tietosi ajan tasalla Luotettava Kumppani -palvelussa

Ilmoitathan Vastuu Groupin asiakaspalveluun aina ajantasaisen tiedon yrityksesi työvoimatilanteesta ja tarvittaessa työntekijöiden määrästä, jotta Luotettava Kumppani -raporttisi pysyy ajan tasalla.

Mikäli yrityksesi ei kuulu työnantajarekisteriin, mutta toimit satunnaisena työnantajana, on tärkeää ilmoittaa meille kyseinen tieto raportin saamiseksi OK-tilaan. Näin parannat yrityksesi mahdollisuuksia menestyä urakkakilpailutuksissa, kun tilaaja näkee raportin tietojen olevan kunnossa ja vastaavan yrityksesi todellista tilannetta. Luotettava Kumppani -raporttisi päivityksiin liittyvissä asioissa voit laittaa meille sähköpostia asiakaspalvelu@vastuugroup.fi.

Helpota siis sinun, tilaajasi ja Verohallinnon työtaakkaa, ja rekisteröidy työnantajaksi vain, kun sille on todellinen tarve.


Lue lisää aiheesta