« takaisin

Vastuu Groupin Luotettava Työntekijä on uudenlainen työnhakupalvelu

 

Vastuu Group on julkaissut työnhaun tueksi maksuttoman Luotettava Työntekijä -palvelun. Palvelussa on tällä hetkellä mukana 15 toimialaa, joiden työnhakijat ja opiskelijat pystyvät luomaan palvelussa itselleen alalleen räätälöidyn työnhakuprofiilin, tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistaan sekä löytämään alalle erikoistuneet työnhaku- ja työelämäpalvelut yhden sovelluksen kautta.

luotettava-tyontekija5

 

Työnhakijat ovat päässeet testaamaan palvelua jo ennen lanseerausta kevään ja syksyn 2022 aikana järjestetyillä valtakunnallisilla rekrytointikiertueilla. Rekrytointitapahtumia järjestettiin kymmenellä paikkakunnalla yhteistyössä kaupunkien työllisyyspalveluiden, TE-toimistojen, oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja työmarkkinajärjestöjen kanssa, ja ne poikivat työllistymisiä kuin uutta yhteistyötä eri toimijoiden välille. Suosittu kiertue saa jatkoa ja se starttaa kevään 2023 osalta heti tammikuussa.

Rekrytointitapahtumissa oli mukana tunnettuja työnhaku- ja työelämäpalveluita sekä työnantajia, kuten Barona, Bolt.Works, Folka, Rekrytointi.com, Oikotie, WorkPower, Adecco ja Sihti.

“Työnhakijan oman profiilitiedon hyödyntäminen älykkääseen työpaikkojen suositteluun on suunta, mihin rekrytointi on menossa, ja halusimme lähteä käyttämään tätä Oikotien työpaikoilla ensimmäisten joukossa”, kertoo Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa Schibsted Finlandilta. 

 

Työnhaku entistä helpommaksi

Luotettava Työntekijä -palvelun tarkoituksena on auttaa työnhakijoita ja opiskelijoita löytämään jo olemassa olevat, mutta sirpaloituneet, työnhaku- ja työelämäpalvelut. 

”Adecco ja Sihti ovat jo yli 20 vuoden ajan yhdistäneet työntekijöitä eri toimialojen uramahdollisuuksiin ympäri Suomen. Haluamme tehdä työnhausta helppoa ja olla läsnä siellä, missä työnhakijamme ovat – niin digitaalisilla alustoilla kuin fyysisissä rekrytointitapahtumissa. Uskomme, että Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa ja tehostaa työnhakua tuomalla työelämäpalvelut, työntekijät ja työnantajat yhteen yhdelle alustalle”, sanoo Sanna Aarnio, Country MarCom Lead.

”Luotettava työntekijä -palvelu on työnhaku- ja työelämäpalveluiden ekosysteemi, jossa työnhakijan tiedot liikkuvat hänen omalla suostumuksellaan eri rekistereiden ja palveluiden välillä”, kertoo Petri Tuomela Vastuu Groupista.  

Palvelun tavoitteena on myös houkutella alan koulutuksen saaneita työllistymään ja sitouttaa heidät jäämään alalle.    
“Esimerkiksi rakennusalalla monen ammatillisen oppilaitoksen opiskelijan opinnot keskeytyvät tai pitkittyvät, koska he eivät löydä itselleen työharjoittelupaikkaa ja saa siten näyttömahdollisuuksia. Lisäksi valmistuneista liian moni on vailla töitä vielä vuosi valmistumisensa jälkeen, vaikka alalla on samaan aikaan pulaa osaajista”, jatkaa Tuomela.

 

Kohti yksilöllisempiä ja ennakoivampia palveluita

Luotettava Työntekijä -palvelu ratkaisee ongelman, jossa avoimet työpaikat ja työvoima eivät syystä tai toisesta kohtaa. Kohtaanto-ongelman avain löytyy yksilön tietojen liikkumisesta eri rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä – henkilön omalla suostumuksella.

”Yhdessä alan verkostomme kanssa olemme tunnistaneet, että voimme mahdollistaa entistä yksilöllisempiä ja ennakoivampia palveluita liikuttamalla tietoja rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä henkilön omalla suostumuksella. Samalla autamme työnhakijoita oman osaamisensa tunnistamisessa ja sanoittamisessa, helpotamme työnhakua, nopeutamme työnantajien HR- ja rekrytointiprosesseja sekä parannamme kohtaantoa erilaisissa työnhaku- ja työelämäpalveluissa”, kertoo Tuomela. 

Luotettava Työntekijä -palvelussa prosessi on tehty helpoksi ja nopeaksi niin työnantajalle, työelämäpalveluiden tarjoajille kuin työnhakijoillekin.

"Työn hakemisen yksinkertaistaminen on yksi Baronalle tärkeistä tavoitteista. Luotettava Työntekijä -palvelussa tekoäly tarjoaa työnhakijalle tämän omaa osaamista ja kokemusta vastaavia työpaikkoja, mikä säästää hakemisen vaivaa ja aikaa", sanoo Baronan rakennustoimialan rekrytointipäällikkö Sami Joulamo.

"Luotettava Työntekijä -palvelun avulla tiedot siirtyvät automaattisesti Folkan käyttämään Likeit HR-järjestelmään, josta Folkan HR-konsultit etsivät soveltuvia hakijoita avoinna oleviin tehtäviin. Yhdellä hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään”, kertoo Folkan palvelupäällikkö Monia Pöllänen.

Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan osana Vastuu Groupin toteuttamaa Digitaalinen työllistyminen -hanketta, jossa ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto. Hankkeen tavoitteena on digitaalisen työllistymisen edistäminen. Hankkeen visioon voi tutustua täällä.  

 

New call-to-action


Lue lisää aiheesta