« takaisin

Luotettavan Kumppanin työterveyshuollon tarkastaminen

 tyoterveyshuolto.jpg

Tilaajavastuulaki uudistui 1.9.2015, jolloin työterveyshuollon järjestämisestä tuli tilaajavastuulain mukainen selvitettävä tieto. Lakimuutoksen johdosta tilaajan on hankittava muiden laissa edellytettyjen selvitysten lisäksi myös selvitys työterveyshuollon järjestämisestä, jos toimittajalla on palkattua työvoimaa.

Jos yritykselläsi on palkattua työvoimaa, pitää työntekijöille olla järjestetty lakisääteinen työterveyshuolto, ja tilaajan on tämä sinulta tarkistettava.

Tilaajan selvitysvelvollisuus täyttyy pyytämällä jäljennös yrityksesi työterveyshuoltosopimuksesta, mutta myös itse laatimasi kirjallinen selvitys työterveyshuollon järjestämisestä riittää.

Saitko sähköpostikyselyn työterveyshuollon järjestämisestä, vaikka olet ilmoittanut tiedot jo Tilaajavastuulle?

Kaikki tilaajavastuulain mukaiset tiedot on tarkistettava kolmen kuukauden välein. Siksi päivitämme Luotettavien Kumppaneiden tiedot työterveyshuollon järjestämisestä tasaisin väliajoin.

Koska emme vielä saa kaikilta työterveyshuollon palveluntarjoajilta suoraan tietoja asiakkaidemme työterveyshuollon järjestämisestä, tarvitsemme tietojen päivittämiseen vahvistuksen Luotettavilta Kumppaneilta itseltään.

Lähetämme tietojen vahvistuspyynnön työterveyshuoltotietonsa ilmoittaneille Luotettaville Kumppaneille 6–8 viikon välein. Pyydämme vahvistamaan työterveyshuoltotiedot kyselyn kautta.

Käytäthän päivityspyynnössä olevaa linkkiä, jonka avulla tiedot saadaan helpoiten vahvistettua meille!

Lähetämme tammikuun alussa uudet kyselyt työterveyshuollon järjestämisestä, joten käythän kyselyn saadessasi klikkaamassa yrityksesi tiedot ajan tasalle. Kyselyn linkki on voimassa kaksi viikkoa lähetyksestä, jonka jälkeen lähetämme tarvittaessa muistutuskyselyn. Myös muistutuskyselyn linkki on voimassa kaksi viikkoa.

Kun olet vahvistanut linkin kautta yrityksesi työterveyshuollon tiedot, päivitämme tiedon parin päivän kuluessa palveluumme.

Jos viimeisin työterveystieto palvelussamme on yli kolme kuukautta vanha, on tieto tilaajavastuulain tulkinnan mukaan vanhentunut, eikä tieto työterveyshuollon järjestämisestä tällöin näy yritysraportillasi. Siksi on tärkeää, että vahvistat yrityksesi tiedot kyselymme kautta!

 

Haluatko tietää lisää tilaajavastuulaista? Lataa ilmainen Tilaajavastuulaki pähkinänkuoreessa -opas tästä.


Lue lisää aiheesta