« takaisin

Pålitlig Partner – vad är det?

11.12.2017

Vad är Pålitlig Partner.jpg

Enligt beställaransvarslagen bör beställaren kontrollera att dess leverantör uppfyller sina lagstadgade skyldigheter. Leverantören ska i sin tur förse beställaren med de uppgifter och utredningar som lagen kräver. Ett alternativ för detta är att leverantören själv hämtar och förser varje beställare med de lagstadgade dokumenten skiljt för sig. Det andra alternativet är att använda Tilaajavastuus Pålitlig Partner-tjänst som hämtar och automatiskt uppdaterar alla de uppgifter som krävs i lagen om beställaransvar. Om du vill att ditt företags uppgifter är elektroniska och lättillgängliga för din beställare, är Pålitlig Partner-tjänsten för dig.

Men vad är Pålitlig Partner -tjänsten?

Pålitlig Partner -tjänsten är Suomen Tilaajavastuu Oy:s webbtjänst, där man kan ta fram uppgifter om huruvida ett företag har uppfyllt sina skyldigheter i fråga om beställaransvarslagen. Tjänsten hämtar och arkiverar Pålitliga Partners uppgifter och sammanställer dem på en rapport. Rapporterna är elektroniskt tillgängliga i vår Rapport-tjänst, där de även kan laddas ner och sparas.

Man blir medlem i Pålitlig Partner -tjänsten genom att fylla i en fullmakt. Med fullmakten ger man Suomen Tilaajavastuu Oy rätten att inhämta och uppdatera uppgifterna, som krävs enligt beställaransvarslagen, från olika register. Om det finns brister i informationen, meddelar vi företaget om detta per e-post.

Hur fungerar Pålitlig Partner -tjänsten?

Då ett företag blivit Pålitlig Partner sparas dess uppgifter i den elektroniska tjänsten och sammanställs på en rapport, som kan granskas avgiftsfritt i Rapport-tjänsten. Detta sparar både leverantörens och beställarens tid: leverantören behöver inte samla uppgifter från olika källor och sedan skicka dem skiljt åt varje beställare. Beställaren får i sin tur en snabb överblick av att leverantören har uppfyllt sina skyldigheter, och behöver nödvändigtvis inte arkivera uppgifterna i pappersformat – om hen använder vår Valvoja-tjänst för leverantörsuppföljning. Pålitliga Partners uppgifter är alltid aktuella och lätta att granska. 

Vad har jag för nytta av Pålitlig Partner -tjänsten?

Pålitlig Partner sparar tid och pengar av både beställaren och leverantören. Tjänsten underlättar ditt företags administrativa arbete och påvisar att ditt företag är en tillförlitlig aktör, som sköter sina skyldigheter, som avtalspart och arbetsgivare. Idag finns det redan över 52 000 Pålitliga Partners!

Haluatko lukea lisää Luotettava Kumppani -palvelusta suomeksi? Täältä löydät suomenkielisen kirjoituksen aiheesta.

Läs mer om Pålitlig Partner -tjänsten


Lue lisää aiheesta