« takaisin

Partneritiedote: uudistuksen eteneminen

Tietoa uudistuksen etenemisestä 

 • Aiemmin kerroimme, että asiakas tunnistetaan Customer Access Key headerillä (customer-access-key). Saamamme palautteen perusteella päätimme vaihtaa termin muotoon Customer Identifier (customer-identifier).  
 • Jatkossa rajapintavastauksista tullaan jättämään kaikki qvarn_id tietueet pois. Nyt kaikki qvarn_id:t on poistettu PersonAPI:n uuden version (v1.1) endpointeista. 
 • Edellä mainitut muutokset on lisätty rajapintadokumentaatioon https://api.staging-vastuugroup.fi/api-docs 

 Uusi rajapinta 

 • Valtti+ Tarkastaja API on rajapinta, jonka kautta voi hakea pätevyystietoja ja työnantajan lisäämiä työnteko-oikeutta osoittavia tietoja. Uusi rajapinta on nyt lisätty saataville staging ympäristöön ja sen testaamisen voi aloittaa. 

 

Partnerilta edellytetään 

 • Raporttinoutaja rajapintaa käyttäviltä partnereilta edellytetään luotettavakumppani.xml tai luotettavakumppani.cl.xml yhteenvetolistojen käyttöä tarkistaakseen, onko Luotettava Kumppani -raporteille tullut muutoksia. Created aikaleima kertoo, koska Luotettava Kumppani -raportti on päivittynyt ja mikäli created aikaleima on päivittynyt, haettaisiin tarvittaessa yksittäinen Luotettava Kumppani -raportti XML tai PDF muodossa. 
 • Edellytämme myös, että Korttivarasto rajapintaa käyttävät partnerit tarkistavat suljetut ja vanhentuneet Valttikortit Korttivaraston sulkulistan avulla, yksittäisten korttien massahakemisen sijaan. 
 • Uudistuksen myötä myös partnereiden rajapintoja hyödyntävillä asiakkailla tulee olla Vastuu Groupin yritystili. Asiakkaan tulee luoda yritystili itse, jos sitä ei ole vielä olemassa. Rajapintatunnisteet (customer-identifier) tullaan luomaan jatkossa yritystililtä. Tulemme ohjeistamaan tästä vielä erikseen. 
 • Huomaattehan, että vanhan ratkaisun käyttöä Raporttinoutajan osalta voivat jatkaa vain ne partnerit, jotka ovat lähettäneet loppuasiakasraporttinsa. Raportti voi olla vapaamuotoinen, siitä pitää kuitenkin ilmetä asiakas, y-tunnus ja kuukauden aikana haettujen raporttien määrä.  

Vastuu Groupilla on oikeus estää partnerin pääsy palveluihin yksittäisen tai useamman partnerirajapinnan osalta, mikäli Partneri ei noudata Partnerisopimuksen ehtoja. 

 

 Aikataulu 

 • Uudet versiot rajapinnoista julkaistaan tuotantoon arviolta noin kuukauden päästä. Tuotantoon siirtyvät uudet rajapinnat ovat Korttivarasto, Raporttinoutaja, PersonAPI ja Valtti+ Tarkastaja API.  
 • Vanhat versiot rajapinnoista ovat rinnakkaiskäytössä uusien kanssa toistaiseksi 
 • Tavoite on, että syksyn 2024 aikana kaikki rajapintoja hyödyntävät partnerit ovat siirtyneet uusien versioiden käyttöön 

 

Kysymykset pyydämme osoittamaan: partnerit@vastuugroup.fi 


Lue lisää aiheesta