« takaisin

MyData Global -järjestö myönsi Vastuu Groupille ainoana suomalaisena MyData-operaattoritunnustuksen

Kansainvälinen MyData Global -järjestö on myöntänyt Vastuu Groupille Suomen ensimmäisen MyData-operaattoritunnustuksen. Tunnustus myönnettiin MyData-operaattoritoimijoille, jotka asettavat yksilöt henkilötietojensa keskiöön, tarjoavat työkaluja henkilöstötietojen hallintaan ja pitävät yksilöä tietojensa ensisijaisena edunsaajana. Tunnustus kertoo Vastuu Groupin vastuullisesta ja ihmiskeskeisestä henkilötietojen käsittelystä ja se oikeuttaa Vastuu Groupia käyttämään MyData Operators 2020 Award -logoa Muntiedot.fi-palvelunsa yhteydessä. 

 

”On todella hienoa olla maailman ensimmäisten MyData-operaattoritunnustuksen saaneiden joukossa ja samalla ensimmäinen suomalainen yritys, joka on ottanut ihmiskeskeisen tietojenkäsittelyn liiketoimintansa kulmakiveksi”, sanoo Vastuu Groupin varatoimitusjohtaja ja MyData-palveluiden liiketoiminnasta ja kehityksestä vastaava Mika Huhtamäki.

 

MyData-operaattorit toimivat ihmisten ja yritysten välillä varmistaen henkilöiden antamalla luvalla omien tietojensa hyödyntämisen. MyData-operaattorit mahdollistavat riippumattoman henkilötietojen käsittelyn käyttäjien suostumusta ja tietosuojaa kunnioittaen. 

 

Muntiedot.fi henkilötietojen käsittelyyn ja suostumustenhallintaan

 

Muntiedot.fi (englanniksi MyDataShareon Vastuu Groupin MyData-operaattoripalvelu, joka tarjoaa välineet hallinnoida ja hyödyntää henkilötietoja. Hyödyntäminen on joustavaa ja ihmiskeskeistä, perustuen suostumuksiin ja kunnioittaen henkilön tahtoa tietojen käytöstä. 

 

”Virallisen MyData-operaattoritunnustuksen saaminen kansainväliseltä organisaatiolta vahvistaa, että olemme oikealla tiellä henkilötietojen käsittelyssä. Käsittelemme yrityksessämme paljon luottamuksellista dataa ja haluamme olla myös kaiken käsissämme olevan datan suhteen vastuullinen ja eettinen toimija. Tässä näkyy myös meidän pitkä työrupeama, sillä olemme olleet aktiivisesti rakentamassa kansainvälistä verkostoa yhteistyössä muiden operaattoreiden kanssa. Yhteistyö tässä verkostossa on luonut periaatteet ihmiskeskeiselle tietojenkäsittelylle, joka näkyvät esimerkiksi EU:n datastrategiassa ja meille myönnetyssä operaattoritunnustuksessa”, kertoo Huhtamäki. 

 

Muntiedot.fi-operaattoripalvelu tarjoaa tunnistuspalvelun ja selainpohjaisen suostumuslompakon, jossa luotettavilta palveluntarjoajilta tulleisiin henkilötietoihin liittyviin suostumuspyyntöihin voi vastata. Samalla palvelu tarjoaa läpinäkyvän ja käyttäjäystävällisen ratkaisun henkilötietojen käsittelyyn digitalisoimalla henkilötietojen suostumustenhallinnan ja käsittelyn. 

 

Tavoitteena kattava MyData-yhteistyö 

 

MyData-operaattoritunnustus myönnettiin Vastuu Groupin lisäksi viidelletoista kansainväliselle toimijalle kahdestatoista eri maasta. Tunnustuksen saaneiden organisaatioiden toiminnassa korostuu ihmiskeskeisten henkilötietojen käyttö ja edistäminen yhdessä muiden ekosysteemin toimijoiden kanssa. 

 

Lue aiheesta lisää MyData Globalin verkkosivuilta ja tiedotteesta. 

 

 

Lisätietoja:  

 

Mika Huhtamäki  

Varatoimitusjohtaja, Deputy CEO  

 

Vastuu Group Oy 

 

mika.huhtamaki@vastuugroup.fi  

 

+358 40 061 6253  

 

Vastuu Group tuottaa palveluita luottamuksen lisäämiseen toimijoiden välillä. Yritys poistaa keinotekoiset rajat maiden, toimialojen ja eri tahojen väliltä sekä rakentaa toimivampaa tietoyhteiskuntaa luotettavan ja yksityisyyttä kunnioittavan datan avulla. Muntiedot.fi on Vastuu Groupin MyData-operaattoripalvelu ihmiskeskeiseen tiedonhallintaan.