« takaisin

Kohti älykkäämpiä kaupunkeja ihmiskeskeisillä ja tietopohjaisilla innovaatioilla

18.5.2021

Vastuu Group on yksi Open & Agile Smart Cities (OASC) -verkoston kumppanuusohjelman ensimmäisiä yritysjäseniä.

smart_city

Yhdessä Open and Agile Smart Cities eli OASC ja Vastuu Group tutkivat ja kehittävät henkilötietojen suojaan, avoimuuteen ja luottamukseen liittyviä mekanismeja, joilla edistetään kaupunkien välistä tietojen jakamista ja julkisten palvelujen yhteentoimivuutta. Nämä ominaisuudet ovat osa kaupunkien digitaalista muutosmatkaa maailmanlaajuisesti. Matkaa tukevat yhteiset ja avoimet standardit sekä avoimet tekniset määritykset, kuten OASC:n edistämä Minimal Operability Mechanism (MIM). Tavoitteena on saada kaupungit ja yhteisöt kopioimaan ja laajentamaan ratkaisuja maailmanlaajuisesti.

Olemme iloisia voidessamme toivottaa Vastuu Groupin tervetulleeksi yrityskumppanuusohjelmaamme. Vastuu Group koostuu visionääreistä, joita ei rajoita näkyvissä oleva horisontti, vaan he työskentelevät aktiivisesti yhteisen tulevaisuuden vision laajentamiseksi. Kuten monien Suomesta tulevien kaupunki-innovaatioiden kohdalla, myös tässä tilanteessa opimme yhdessä ja jaamme kokemuksia laajemman yhteisön kanssa. Odotamme pitkää ja tiivistä yhteistyötä Vastuu Groupin kanssa”, sanoo Davor Meersman, Open & Agile Smart Citiesin toimitusjohtaja.

Erityisesti Vastuu Groupin ja Helsingin kaupungin yhteistyö tasoittaa tietä tuleville kaupunkien sukupolville. Vastuu Groupin MyData-ratkaisut mahdollistavat henkilötietojen ja muiden henkilöiltä kerättyjen tietojen hallinnan ja hajauttamisen niin, että kaikki osapuolet ovat selvillä mitä tietoja voidaan käyttää ja missä yhteysksissä. Tietojen hajauttaminen varmistaa, että tietoja ei tallenneta suurena massana yhdessä paikassa, jolloin tietomurtoriski vähenee. 

Vastuu Group tuo OASC-verkostoon Platform of Trust- ja MyDataShare-palvelunsa sekä useita ratkaisuja ja innovaatioprojekteja, jotka käsittelevät mm. kaupunkipalveluverkkojen suunnittelua, rakennusalan harmaan talouden torjuntaa, työnhaun ja urasuunnittelun helpottamista, hiilijalanjäljen laskemista sekä esimerkiksi sisäolosuhteiden, vedenkulutuksen tai rakennustyömaiden materiaalivirtojen optimointia. Lisätietoja on pian saatavilla OASC:n CITYxCITY-palvelukatalogissa.

Jotta kaupungit voisivat tarjota ihmiskeskeisiä ja luotettavia palveluja sekä lisätä positiivista taloudellista, ympäristöä ja yhteiskuntaa koskevaa kehitystä, ne tarvitsevat digitaalisia ja skaalautuvia dataan pohjautuvia ​​ratkaisuja, jotka käyttävät tietoja luotettavalla tavalla. OASC on yksi tärkeimmistä globaaleista verkostoista tällä saralla ja kumppanuuden voimin voimme luoda näitä ratkaisuja yhdessä jakamalla parhaita käytäntöjä ja oppeja. Olemme todella iloisia yhteistyön alkamisesta!”, sanoo Vastuu Groupin toimitusjohtaja Lars Albäck.