Valttikort

Enligt arbetarskyddslagen ska den som jobbar på en byggarbetsplats ha ett personkort med ett kvalitetsgranskat fotografi, personens namn och skattenummer samt uppgifter om arbetsgivaren.

Valttikortet är ett utmärkt val och samtidigt ett förträffligt mångfunktionellt ID för byggplatser.

Content
Palvelut yrittäjälle

Valttikortet – etta bland elektroniska personkort

vanhenevat_valttikortit

Enligt arbetarskyddslagen ska den som jobbar på en byggarbetsplats ha ett personkort med ett kvalitetsgranskat fotografi, personens namn och skattenummer samt uppgifter om arbetsgivaren.

Valttikortet är ett utmärkt val och samtidigt ett förträffligt mångfunktionellt ID för byggplatser. Utöver nödvändig identifiering på byggplatser tjänar kortet även som passerkontroll och intyg över yrkeskvalifikationer. Dessutom kan en elektroniskt avlagd ePerehdytys-introduktion avläsas direkt från Valttikortet.

Smartkortet har även en streckkod och ett RFID-chip och kan alltså avläsas elektroniskt.

Priset för paketet är 26 € + moms samt leveranskostnader.

Så här beställer du ditt första Valttikort

Första beställningen kan medföra huvudbry, men egentligen är det väldigt lätt att beställa Valttikort. När du beställer det första kortet ska du

  • Anmäla dig själv eller din arbetstagare till Skatteförvaltningens offentliga skattenummerregister för byggbranschen, till vilket den som jobbar på en byggarbetsplats i Finland ska höra.
  • Därefter ska du skapa ett företagskonto för ditt företag.
  • Gå via ditt företagskonto till tjänsten Ilmoita och lägg till uppgifter för de arbetstagare som du beställer Valttikort till.
  • Spara uppgifterna och lägg sedan till fotografier.
  • Efter att de sparats får uppgifterna status Icke-granskade tills de kontrollerats för huruvida personen i fråga hör till det offentliga skattenummerregistret för byggbranschen. Kontrollen utförs i realtid, vänta tills uppgifterna har kontrollerats och personens status har uppdaterats till Anmäld.
  • När personens status uppdaterats till Anmäld kan du göra den egentliga beställningen.
  • Mer detaljerade anvisningar för att beställa Valttikort.

Mer info