« takaisin

Hämärähemmo vai asiallinen myyjä? Näin otat selvää!

5.11.2020

Hämärähemmo vai asiallinen myyjä – näin otat selvää

Meille kaikille myydään paljon erilaisia palveluita ja tuotteita puhelimitse ja sähköpostitse. Liikkeellä on rehellisten myyjien lisäksi myös huijareita, jotka yrittävät saada ostajan haksahtamaan huijaukseen tai olemattomaan palveluun. Jos yhteydenotosta jää hämärä fiilis, voit tarkistaa yrityksen taustat helposti Zeckit-yrityshaun avulla. Taustatietojen tarkistukseen tarvitset vain yrityksen nimen tai Y-tunnuksen, jonka löydät esimerkiksi yrityksen nettisivuilta. Yritystä, jolla ei ole Y-tunnusta tai joka ei sitä halua kertoa, kannattaa välttää.

Tarkasta yrityksen taustat, niin et joudu pettymään

Jos olet tekemässä yrityksellesi jotain isompaa hankintaa, palveluntarjoajan taustojen tutkiminen on fiksua. Taustatiedoista näkee, onko yritys olemassa ja mikä sen tilanne on, toisin sanoen taloudellisesti vakaa vai kenties konkurssissa. Riippuen siitä, mitä olet ostamassa, erilaiset taustatiedot ovat relevantteja. Esimerkiksi vastuu- ja tapaturmavakuutuksen merkitys korostuu, kun olet hankkimassa vaikkapa remontointityötä.

Jos tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, luota intuitioosi. Usein todella halpa ja hyvä eivät kulje käsi kädessä. Erityisen halvoissa tarjouksissa voi olla vaarana, etteivät kaikki osalliset saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai muista viranomaisvelvollisuuksista ei ole huolehdittu asianmukaisesti.

Jos ostat työtä, muista myös tarvittaessa pyytää yritykseltä tilaajavastuulain mukaiset selvitykset. Voit myös jo ennen sopimuksen tekemistä pikatarkastaa yrityksen Luotettava Kumppani -raportin tilan Zeckit-palvelusta. Luotettava Kumppani -palvelu automatisoi yritysten tilaajavastuudokumenttien toimittamisen.

Asiakasarviot avuksi yrityksen valintaan

Päätösten tekeminen voi joskus olla hankalaa, jolloin aiempien asiakkaiden kokemuksista voi olla hyötyä. Zeckit-yrityshausta löydät kaikki suomalaiset yritykset asiakasarvioineen ja taustatietoineen. Arvioiden lisäksi on hyvä pyytää yritykseltä tietoja aiemmista onnistumisista. Referenssien avulla pystyt arvioimaan, onko kyseinen yritys tarpeisiisi sopiva.

Anna hyvän kiertää

Saitko superhyvää palvelua tai soittiko myyjä, jonka tuotteesta tai palvelusta sait oikeasti arvoa? Jaa kokemuksesi muille arvioimalla yritys Zeckit-palvelussa. Positiivinen palaute auttaa yrittäjiä ja myös kehittävä kriittinen palaute on aina tervetullutta. Pystyt myös muuttamaan antamaasi arviota, jos mielipiteesi yrityksestä muuttuukin jälkikäteen.

Etsi yritys ja tarkasta taustat


Lue lisää aiheesta