« takaisin

3 + 1 syytä tarkistaa remontti- ja rakennusyritysten taustat

23.10.2020

3 + 1 syytä tarkistaa remontti- ja rakennusyritysten taustat-1

Isoäidille pakolla myyty ikkunaremontti, kesken remontin kuin tuhka tuuleen kadonnut rakennusporukka ja rakennusalan pimeä työvoima. Tämä kaikki on meille valitettavasti tuttua huttua rakentamisalan yhteydessä. Onneksi jokainen meistä voi kuitenkin omalla toiminnallaan pitää huolen siitä, että valitsee omiin projekteihinsa vastuullisia yrityksiä, jotka hoitavat hommansa kunnialla, eivät sorra työntekijöitään tai harjoita harmaata taloutta.

Yrityksen taustojen selvittäminen on vastuuteko

Kaikki meistä varmasti haluavat ostaa rakennustyötä luotettavilta, yhteiskunnalliset velvoitteensa ja tietenkin itse rakennustyön kunnialla suorittavilta rakentamisen ammattilaisilta. Omassa kodissa tuskin viihtyy kovinkaan hyvin, jos tietää rakennus- tai remontointityön tekijän tehneen kehnoa työtä liian kalliilla tai vältelleen verojen tai muiden yhteiskunnallisten velvoitteidensa hoitamista. Kannattaa siis olla tarkka, että tekee myös remontointiyritystä valitessa fiksuja valintoja!

3 syytä, miksi yritysten taustatietojen tarkastaminen kannattaa

1. Ensimmäinen syy on ehkä tylsin, mutta samalla tunteita herättävin, nimittäin verot. Yhteiskuntamme pyörii suurelta osin verovaroilla, ja kuuliainen yhteiskunnan jäsen – olipa kyse yksityishenkilöstä tai yrityksestä – kantaa kortensa kekoon niiden suhteen. Tarkastamalla yrityksen taustatiedot ennen hankintapäätöstä voit olla entistä varmempi, että valitsemasi yritys maksaa veronsa tunnollisesti.

2. Työntekijöiden oikeudet ja asiallinen kohtelu on tärkeä asia. Jos yrityksen tiloissa tai työmaalla pyörii kymmenittäin henkilöitä, mutta yrityksellä ei ilmoituksensa mukaan ole palkattuja työntekijöitä, voi yrityksen palkanmaksussa olla jotain hämärää. Tämän, jos minkä, pitäisi soittaa hälytyskelloja päässä! Huomaa kuitenkin, että rakennusalalla tehdään paljon alihankintaa. 

3. Vakuutukset ovat vastuullisia. Vakuutuksissa ei yleensä sinänsä ole mitään kovinkaan innostavaa, mutta yrityksen vakuuttamattomuus on suuri riskitekijä, joka vahingon sattuessa voi osua myös omaan nilkkaan. Varsinkin vastuuvakuutuksen puuttuminen saattaa aiheuttaa vakavia taloudellisia seurauksia vahingon sattuessa. Tapaturmavakuutus korvaa yrityksen työntekijöille työtehtävissä tapahtuvat onnettomuudet, joten myös sen tarkistaminen on vastuullista.

+ 1: Teet parempia valintoja. Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä asiana, yrityksien taustojen selvittäminen etukäteen auttaa tekemään parempia valintoja myös itsesi ja oman taloutesi kannalta. Kaikkeen ei voi aina etukäteen varautua, mutta ainakin suurimmat sudenkuopat hankinnoissa voi välttää, kun tarkistaa etukäteen esimerkiksi yrityksen taloudellisen tilanteen ja asiakasarviot. Remonttiyritystä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota myös yritykseltä löytyviin pätevyyksiin ja sertifikaatteihin sekä siihen, kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin. Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen on pääsääntöisesti ehtona kotitalousvähennyksen saamiselle

Zeckit auttaa löytämään hyvän tekijän

Kun etsit luotettavaa ja vastuullista tekijää remontointi- tai rakennustyöllesi, kannatta kurkata Zeckit-palvelusta yritysten taustatiedot sekä niiden saamat asiakasarviot. Muiden antamien arvioiden avulla löydät hyvää työtä tekevät yrittäjät ja yrityksen taustatietojen perusteella tiedät, millä tolalla yrityksen toiminta muuten on.

Asiakasarvioista näet yrityksen aiempien asiakkaiden rahalleen saaman vastineen, heidän antamansa laatuarvosanan sekä palvelun sujuvuuden arvion sekä yleisarvosanan yrityksestä. Tästä saat kuvan, millainen yritys on kyseessä.

Mikäli yritys on Luotettava Kumppani, näet myös sen, onko yrityksellä vastuu- ja tapaturmavakuutukset kunnossa. Yrityksen Luotettava Kumppani -logo Zeckit-palvelussa kertoo, että yrityksen toiminta on läpinäkyvää, sillä se on antanut luvan tarkastaa laajasti omat tietonsa, esimerkiksi vero- ja työeläketiedot, Luotettava Kumppani -palvelusta.

Zeckit on kotimainen Vastuu Groupin tarjoama yritystietopalvelu, josta löydät itsellesi tekijän vaikkapa remonttiin. Samalla se auttaa tarkistamaan yrityksen taustatiedot ja tekemään vastuullisia valintoja.

Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla


Lue lisää aiheesta