« takaisin

Zeckit auttaa löytämään hyvän yrityksen

17.5.2019

Monet yrityshaut tarjoavat yritysten perustiedot, kuten yrityksen taloustiedot, asiakasarviot tai yhteystiedot. Yleensä kaikkia tietoja ei kuitenkaan löydy samasta paikasta tai tiedot ovat hankalasti tulkittavissa. Myös netistä hakemalla voit löytää jopa satoja yrityksiä, jotka tarjoavat tarvitsemaasi palvelua, mutta voi olla vaikeaa tietää, onko yritys oikeasti hyvä ja luotettava.

Selattuasi yrityshakuja ja yritysten nettisivuja saatatkin olla hieman ymmälläsi. Lähes kaikki yritykset vaikuttavat luotettavilta, alansa ammattilaisilta ja muutenkin erinomaisilta, mutta onko asia oikeasti niin? Hienot kotisivut voivat olla pelkkää kulissia ja totuus olla jotain aivan muuta.

Zeckit auttaa löytämään hyvän yrityksen

Zeckit-yrityshaku kertoo yrityksen taustatiedot ja helpottaa päätöksentekoa

Jotta päätöksenteko olisi helpompaa, Zeckit tarjoaa ilmaiseksi taustatiedot ja asiakasarviot kaikista Suomen yrityksistä. Saat kaikki tärkeimmät yritystiedot samasta paikasta helposti luettavana ja valmiiksi tulkittuna selvityksenä.

Zeckit-selvityksen päätulkinta kertoo yrityksen toiminnan taloudellisesta vakaudesta:

täppä-uusi-LKVihreän check-merkin Luotettava kumppani -tekstillä saavat yritykset ovat hoitaneet asiansa hyvin. Luotettava Kumppani -palveluun kuuluvien yritysten taustat voidaan tarkastaa laajasti ja näin yrityksen toiminnasta tulee läpinäkyvää.

täppä-uusi-ei-LKYrityksistä, jotka eivät kuulu Luotettava Kumppani -palveluun ei pystytä tarkastamaan vero- ja työeläkemaksutietoja. Muiden tietojen osalta yrityksen tilanne näyttää hyvältä, joten nekin saavat tulkinnaksi vihreän check-merkin.

täppä-osta-harkitenJos tulkinta on sininen huutomerkki, käytä harkintaa. Voit tehdä arvoltaan pieniä ostoksia, mutta suuremmat hankinnat kannattaa maksaa pienissä erissä ja välttää hankintoja, joissa takuun merkitys on suuri. Huutomerkin yritys saa, jos työeläkemaksut on laiminlyöty, veroja on maksamatta yli 10 000 euroa, sillä on maksuhäiriömerkintä tai se on hakeutunut velkasaneeraukseen.

Zeckit - astetta parempi yrityshakuKonkurssista kertovan punaisen merkinnän saaneen yrityksen kanssa ei kannata tehdä kauppaa, koska suurella todennäköisyydellä menetät maksamasi rahat ja palvelut jäävät saamatta.

Päätulkinnan perusteella on helppoa valita yrityksiä vertailuun. Vertailua tehdessä Zeckit tarjoaa ilmaiseksi paljon hyödyllistä tietoa, esimerkiksi kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin, jolloin kotitalousvähennyksen saaminen on mahdollista.

Kaikki nämä tiedot löydät Zeckit-selvitykseltä:

 • Tulkinta yrityksen taloudellisesta vakaudesta
 • Yrityksen saamat asiakasarviot
 • Yrityksen ikä
 • Yrityksen työntekijöiden määrä
 • Yrityksen liikevaihtoluokka
 • ALV-rekisteriin kuuluminen
 • Työntekijärekisteriin kuuluminen
 • Kotitalousvähennysoikeus (ennakkoperintärekisteriin kuuluminen)
 • Tapaturmavakuutus (Luotettava Kumppani -yrityksillä)
 • Vastuuvakuutus (Luotettava Kumppani -yrityksillä)
 • SETI-sähköpätevyydet
 • Asbestinpurkutyöluvat
 • Luotettava Kumppani -jäsenyys (yritys kuuluu Luotettava Kumppani -palveluun)
 • ISA-jäsenyys (tieto onko yritys ISA-auktorisoitu isännöintiyritys)
 • Bisnoden luottoluokitukset (maksullinen lisätieto)

Eri tietoihin kannattaa kiinnittää huomiota sen mukaan, millaista palvelua olet tilaamassa. Jos esimerkiksi olet valitsemassa urakoitsijaa talopaketin toteuttajaksi, urakan arvo on moninumeroinen, jolloin mahdollinen menetys vahingon tai konkurssin sattuessa on myös iso. Tarkasta että yrityksen vakuutukset, erityisesti vastuuvakuutus, on voimassa. Myös yrityksen liikevaihto kannattaa suhteuttaa urakan arvoon mahdollisten takuu- ja korjausvastuiden varalta.

Kun olet löytänyt sinulle sopivia yrityksiä, pyydä tarjouspyynnön yhteydessä tietoja vielä yrityksen aiemmista kohteista. Työnjälkeä ei pysty lukemaan taustatiedoista, vaan se kannattaa todentaa yrityksen aiemmin toteuttamien töiden perusteella.

Kurkkaa yrityksien taustatiedot ja asiakasarvoit Zeckitistä aina ennen sopimuksen allekirjoittamista ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.
Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla


Lue lisää aiheesta