« takaisin

Yrittäjä, tarkasta yhteistyökumppanisi taustat!

13.9.2018

Tutustuitko jossakin tilaisuudessa tai netin yrittäjäyhteisössä mukavanoloiseen yrittäjään, jonka tarjoamat palvelut tai tuotteet täydentäisivät hyvin yrityksesi tarjontaa? Tai oletko tilaamassa tuotteita tai työtä yhteiskumppaniyritykseltä? Ennen kuin ryhdyt yhteistyöhön, tai ainakin ennen kuin raha liikkuu, tarkasta kumppaniyrityksen taustat, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Kaikki Suomen yritykset löytyvät ilmaisesta Zeckit-palvelusta, josta tarkastat näppärästi yritysten taustatiedot ja asiakasarviot.

Yrittäjä, tarkasta yhteistyökumppanisi taustat!

Yritys, jolle tulee alla näkyvä Luotettava Kumppani -tulkinta, on hoitanut kaikki lakisääteiset velvoitteensa, kuten verot, työeläkemaksut ja vakuutukset hienosti. Näiden tietojen valossa yritys voisi olla potentiaalinen yhteistyökumppani.

LK

Jos harkitset taloudellisesti merkittävää yhteistyötä, yrityksen iällä ja liikevaihdolla voi myös olla väliä. Yrityksen ikä ja liikevaihto suhteutettuna yhteistyöprojektin arvoon auttavat hahmottamaan mahdollisia riskejä.

yrityksen ikäliikevaihto

perustiedot kunnossa-1

Perustiedot kunnossa -merkintä lupaa myös hyvää, mutta kaikkia tietoja, kuten verojen maksutietoja ei ole pystytty tarkastamaan, koska yritys ei kuulu Luotettava Kumppani -palveluun. Voit kysyä puuttuvia tietoja yritykseltä, jos  yhteistyössä on merkitystä esimerkiksi vastuuvakuutuksilla tai tapaturmavakuutuksien voimassaololla. Voit myös suositella yritystä liittymään Luotettava Kumppani -palveluun, jolloin kaikki tiedot näkyvät Zeckitissä.

huutomerkkiHuutomerkki tarkoittaa, että yrityksellä on vero- tai työeläkemaksuja maksamatta tai taustalla on velkomustuomioita. Jos kyse on rahallisesti merkittävästä yhteistyöstä, kannattaa maksut maksaa erissä. Monelle yrittäjälle voi tulla hetkellisiä maksuvaikeuksia, jos johonkin projektiin on täytynyt tehdä suuria hankintoja ja laskussa on ostavan yrityksen vaatimuksesta usean kuukauden mittainen maksuaika. Kannattaa kysyä yrittäjältä suoraan, mikä hänen tilanteensa on, ennen kuin täysin tyrmää yhteistyön.

 Jos olisi niin ikävästi, että yhteistyökumppaniksi harkinnassa oleva yritys on konkurssissa, päätulkintana tulee punainen ruksi. Tässä tilanteessa yhteistyö kannattaa jättää tekemättä, sillä et tule todennäköisesti saamaan tilaamaasi työtä tai palvelua tai yhteistyö päättyy muuten lyhyeen. Myös hyvityksen saaminen jo maksetusta laskusta on hyvin vaikeaa konkurssiin menneeltä yritykseltä.


konkurssi

Alta voit siirtyä etsimään mahdollisia yhteistyökumppaniyrityksiä ja tekemään taustojen tsekkausta:

 

Tarkasta yrityksen taustat


Lue lisää aiheesta