« takaisin

Putkiremonttipäiväkirja, osa 3: Vihdoin valmista!

16.4.2020

Putkiremonttimme valmistui kevään korvalla pitkän odotuksen jälkeen. Remontin etenemistä oli jännittävää seurata, varsinkin kun sen valmistuminen meni niin viime tippaan. Lopputulos kuitenkin ilahdutti!

Putkiremonttipäiväkirja, osa 3: Vihdoin valmista!

Putkiremontti valmistui ajallaan, vaikka tiukille meni

Kävimme katsomassa remppakämppäämme pariin otteeseen putkiremontin aikana, ja näky työmaalla oli kyllä aika hurja. Vielä viikkoa ennen asunnon luovutusta asuntomme oli kuin pommin jäljiltä ja puolet keittiöstämmekin puuttui. Ihme kyllä kaikki saatiin silti valmiiksi ja myös remonttipölyt oli siivottu pois asunnon luovutuspäivään mennessä. Emme onneksi olleet suunnitelleet muuttavamme takaisin vielä luovutuspäivänä, sillä se olisi käytännössä ollut mahdotonta. Sillä vaikka asunto olikin valmis, pihallamme oleva työmaa ei ollut, ja rappumme edessä oli luovutuspäivänä kaivuri sekä metrin syvä kaivanto. Tällaisiin kaikenlaisiin yllätyksiin kannattaa remontin keskellä henkisesti varautua!

Pääsimme kuitenkin luovutuspäivänä asunnollemme naapurirapun kautta katsomaan lopputulosta ja täyttämään urakoitsijalle listan havaitsemistamme puutteista. Mitään isompaa ei onneksi löytynyt, mutta kaikenlaista pientä fiksattavaa kyllä. Muun muassa keittiömme lattiaan oli ilmestynyt reikiä, kun parketti oli liikkunut kylpyhuoneen kynnystä purkaessa tai tehdessä. Tästä urakoitsija oli ensin sitä mieltä, että tämä ei kuulu heidän vastuulleen, mutta he korjasivat lattian onneksi kuitenkin lopulta neuvottelujen jälkeen!

Muuttohommat tympäisevät

Kuten edellisessä postauksessani kerroin, muutimme pois putkiremontin alta viime marraskuun puolivälin tienoilla. Muuttaminen onkin ehkä putkiremontin raskain vaihe. Muuttaminen ei oikeastaan koskaan ole mitään herkkua, mutta putkiremontin alta muuttamisen tekee erityisen ärsyttäväksi se, että tietää pian jo toisen muuton olevan edessä.

Meillä oli haaveena saada vastaremontoitu asuntomme myytyä heti putkiremontin jälkeen, jotta emme olisi joutuneet muuttamaan takaisin, mutta eihän se sitten mennytkään ihan niin kuin suunniteltiin. Asuntomme myyntiä jarruttaa se, että putkiremontin kustannuksia ei ole vielä jyvitetty osakkaiden kesken. Toisin sanoen tiedossamme ei ole vielä tarkkaa summaa, minkä verran remontti lopulta tulee asunnossamme maksamaan. Tätä emme tietenkään tulleet ennakkoon ajatelleeksi, ja nyt on vain pakko alkaa taas muuttohommiin.

Maalämpö tuo säästöjä taloyhtiölle

Putkiremonttimme oli melko kallis, koska taloyhtiömme siirtyi samalla maalämpöön. Vaikka maalämpöön siirtyminen nosti urakan kustannuksia, tulee se hyvin todennäköisesti jatkossa pudottamaan yhtiövastikkeiden määrää, sillä säästöt maalämpöön siirtyessä voivat olla jopa 60 prosenttia taloyhtiön energiankulutuksesta. Lopullinen hinta putkiremontillemme selviää vasta loppukeväästä, kun koko urakka myös taloyhtiön yleisissä tiloissa on valmis.

Kaiken kaikkiaan putkiremontti oli aika raskasta aikaa, mutta lopputulos – eli uusi kylppäri – on kyllä todella upea. Nyt vain sitten odottelemme, että joku muukin ihastuu meidän kylppäriimme ja haluaa sen (ja muun asunnon) omakseen!

Lue täältä vinkit onnistuneeseen putkiremonttiin

 

Lue lisää aiheesta