« takaisin

Haaveissa mökkiremontti? Nyt on hyvä aika suunnitella!

19.2.2021

Haaveissa mökkiremontti Nyt on hyvä aika suunnitella

Keväisin monien mökkeilijöiden sormet syyhyävät uusille projekteille. Vuoden alku onkin hyvä aika miettiä remontteja ja muita päivityksiä mökin sisällä tai pihamaalla. Kun suunnitelmat ja mahdolliset kilpailutukset on tehty hyvissä ajoin, on mukavampi aloittaa itse työ heti kauden alussa.

Budjetti määrittelee remontin laajuuden

Mökkiremonttia suunnitellessa ensimmäinen askel on se, että määritellään käytettävissä oleva budjetti. Tarvittaessa remonttiin voi ottaa myös erillistä lainaa pankista tai rahoituslaitoksilta. Riippumatta siitä, teetkö työt itse vai teetätkö ulkopuolisella, budjettia on hyvä miettiä tarkkaan.

Miten sitten tietää, kuinka paljon mökin remonttiin menee? Jos työn teettää ulkopuolisella urakoitsijalla, saat heiltä kustannusarvion. Hinnoittelu perustuu joko kiinteään urakkahintaan tai tunti- ja materiaaliperusteiseen hintaan.

Tarjouspyyntöjä tehdessä kannattaa myös tarkistaa, kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin, jolloin työstä voi saada kotitalousvähennystä. Sopivia tekijöitä löydät helposti Zeckit-palvelusta. josta näet myös, kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin. Jos teetät remontin ulkopuolisella, pyydä tarjouksia useammasta eri yrityksestä ja vertaile hintoja.

Jos remontti hoituu sinulta näppärästi ilman ammattitekijää, säästät työkustannuksissa jopa tuhansia euroja. Suunnittele remonttisi tarkkaan vaiheittain ja arvioi jokaisen vaiheen kesto. Näin pystyt suunnittelemaan remontin etenemisen ja tilaamaan jokaiseen vaiheeseen tarvikkeet oikeaan aikaan.

HUOM! Muistathan, että aivan kaikkia remonttitöitä et saa tehdä itse, vaikka tuntisitkin olevasi oman elämäsi Remppa-Reiska. Esimerkiksi erilaiset sähkötyöt, vedeneristys ja asbestinpurkutyöt kuuluvat luvanvaraisiin töihin, joiden tekemiseen vaaditaan riittävä osaaminen ja siitä kertova sertifikaatti. Näihin töihin löydät osaajia Zeckit-yrityshausta, josta löydät kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen.

Materiaalien hintoja kannattaa vertailla monesta paikasta. Monet rautakaupat antavat paljousalennuksia, joten pyydä myös vaikkapa kaikkien remonttiisi tarvittavien tarvikkeiden paketista tarjous. Facebookin ja Tori.fi:n myyntipalstoilla myydään paljon rakennustavaraa, joten hyvällä tuurilla voit saada tarvikkeita todella huokeaan hintaan.

Materiaalitarvetta määriteltäessä kannattaa materiaaleja varata mieluummin vähän ylimääräistä, kuin juuri oikea määrä. Jos esimerkiksi työn edetessä materiaaleja kuluu suunniteltua enemmän, voi remontti tyssätä toimitusviiveisiin. Ylimääräiset tarvikkeet voit myydä myös itse eteenpäin.

Apua mökkiremontin suunnitteluun

Onpa haaveissasi löylyhuoneen päivittäminen tai vaikka rantasaunan täysi uudistaminen, ideoita remonttiin kannattaa hakea monesta paikasta. Esimerkiksi monilla mökkivalmistajilla on inspiroivia esitteitä, joista voit saada hyödyllisiä ideoita mökin pohjan suunnitteluun. Kuvista puolestaan saat inspiraatiota hakemistasi tyyleistä tai materiaaleista. Esitteitä voit tilata joko suoraan mökkivalmistajien verkkosivuilta tai vaikkapa piipahtamalla heidän mökkinäyttelyalueillansa, mistä löydät varmasti myös muita inspiraation lähteitä.

Mökkiremonttikuume iskee helposti myös katselemalla esimerkiksi Huvila ja Huussi -sarjaa, jossa tehdään toinen toistaan upeampia mökkiremontteja. Tutustu myös aihetta käsitteleviin blogeihin ja mökkiaiheisiin lehtiin. Inspiraatiota on helppo kerätä esimerkiksi ilmaiseen Pinterest-palveluun, jossa voit koota tauluja esimerkiksi saunoista tai keittiöideoista.

Pihistä tai panosta – lopputulos on silti varmasti upea

Mökkiremonttiin kuten mihin tahansa muuhunkin remonttiin saa euroja uppoamaan helposti. Jos budjettisi on tiukka ja haluat tehdä remontin mahdollisimman kustannustehokkaasti, kannattaa remontissa hyödyntää myyntipalstoja ja liikkeiden mallipoistoja ja tarjouksia. Voit löytää käytännössä uuden keittiön liikkeen mallipoistoista reilusti normaalihintaa halvemmalla. Tai voit saada materiaalit remonttiin edullisesti hyödyntämällä voimassa olevia tarjouskampanjoita.

Jos kuitenkin haluat panostaa remonttiin käyttämällä rahaa, voit teettää työt ulkopuolisella ja luottaa sisustusvalinnoissa sisustussuunnittelijan taitoihin. Alan ammattilaiset osaavat luoda remontistasi upean lopputuloksen, kunhan muistat kertoa mahdollisimman kattavasti, minkälaista lopputulosta tavoittelet.

Jos teetät kokonaisuuden täysin ulkopuolisella, pyydä suunnitteluun mukaan vaikkapa lähin ystäväsi, joka varmasti osaa kertoa jotain, mitä et välttämättä itse osaisi pukea sanoiksi. Jos perheessä on lapsia, kannattaa lapset osallistaa suunnittelutyöhön, jolloin hekin kokevat olevan osa remonttia ja pääsevät vaikuttamaan lopputulokseen.

Etsi ammattilaisia mökin remonttiin


Lue lisää aiheesta