« takaisin

Mökkikeittiön remontti pikkubudjetilla

Mökin keittiön voi saada remontoitua hyvin edullisestikin, jos on valmis käärimään hihansa ja kenties ostamaan kalusteita käytettyinä. Jos olet taitava kotinikkari ja työkalut remonttiin löytyvät omasta takaa, uuden keittiön asentaminen itse ei ole mahdoton tehtävä. Ja mikä parasta, voit käyttää asennustöissä säästetyt eurot esimerkiksi laadukkaisiin kodinkoneisiin.

Kun alkaa suunnittelemaan mökin keittiöremonttia, kannattaa ensin päättää, kuinka paljon remonttiin on valmis sijoittamaan. Jos urakasta haluaa selvitä mahdollisimman pienillä kustannuksilla, on oltava valmis tekemään itse paljon työtä. Tee-se-itse-remontoijan on hyvä kuitenkin muistaa, että tietyt työt vaativat ammattilaisia, kuten esimerkiksi sähkö- ja putkityöt.

Mökkikeittiön remontti pikkubudjetilla

Suunnittele mökkikeittiö ja sen toiminnot huolella

Ennen mökin keittiöremonttiin ryhtymistä kannattaa aluksi miettiä tarkkaan keittiön sijainti. Onko nykyinen paikka toimiva, vai kannattaisiko sen paikkaa mahdollisesti siirtää? Kun keittiön paikka on lyöty lukkoon, voit alkaa miettimään kaapistoja ja toimintoja, joita haluat keittiöösi. Huomioithan kuitenkin, että keittiön sijainnin siirtäminen maksaa paljon, mikäli esimerkiksi viemäröintiä joudutaan siirtämään.

Ruuanlaitto mökillä eroaa usein kotioloista, sillä siellä ruokaa saatetaan tehdä myös ulkona esimerkiksi erillisessä kesäkeittiössä. Laskutilaa keittiössä tarvitaan aina, joten sitä kannattaa varata keittiöön riittävästi. Kodinkoneiden sijoittelussa kannattaa muistaa, ettei esimerkiksi jääkaappia ja uunia kannattaisi sijoittaa vierekkäin. Tiskialtaan läheisyyteen ei myöskään kannata sijoittaa sähkölaitteita turvallisuuden vuoksi. Pienessä tilassa tämä saattaa olla välttämätöntä, mutta silloin kannattaa tukeutua ammattilaisiin ja pyytää apua suunnitteluun keittiöliikkeestä. 

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Mökkikeittiön remontti pikkubudjetilla

Vertaile keittiöremonttien hintoja ja kilpailuta

Keittiökaupoille lähtiessä kannattaa pitää oma budjetti visusti mielessä. Jos haluat keittiön edullisesti, käytettyjä keittiöitä voi etsiä nettikirppiksiltä, kuten tori.fi:stä. Kirppiksillä myytävien keittiöiden hinnat vaihtelevat ilmaisista tuhansiin euroihin, joten mieti tarkkaan, mitä olet käytetystä keittiöstä valmis maksamaan. Monet keittiöliikkeet myyvät myymäläkeittiöitään uusien tieltä, joten kannattaa myös käydä kurkkaamassa keittiöliikkeiden sivustot.

Kun sopiva keittiö löytyy, kannattaa olla nopea, sillä hyväkuntoiset ja maltillisesti hinnoitellut keittiöt vaihtavat omistajaa nopeasti. Varaudu myös hikoilemaan hieman keittiösi eteen, sillä useat käytettyjen keittiöiden myyjät haluavat ostajan purkavan keittiön itse.

Käytettyjä kodinkoneita ostaessa kannattaa huomioida jo mahdollisesti umpeutunut takuu. Mieti siis tarkkaan, haluatko kuljettaa kodinkoneet mökille ja epäonneksesi todeta muutaman kuukauden päästä, etteivät koneet enää toimikaan. Jos ostat kodinkoneet uutena, vertaile eri kodinkoneliikkeiden hintoja ja pyydä tarjouksia paketeista. Voit säästää myös, jos hyödynnät ja yhdistelet eri liikkeiden tarjouksia.

Hyvin valmisteltu keittiöremontti on puoliksi tehty!   

Ennen keittiön asentamista on tärkeää tehdä tarvittavat pohjatyöt, kuten esimerkiksi maalaus- ja sähkötyöt. Seinien ja lattian suoruus kannattaa varmistaa vatupassilla ennen asennushommiin ryhtymistä. Tilaa sähkömies ajoissa, sillä useilla mökkipaikkakunnilla tekijöitä ei välttämättä ole yhtä paljon kuin kotipaikkakunnallasi.

Mökkikeittiö kasaan ja kokkailemaan

Keittiön kaapistoja asentaessa kannattaa olla kaksi käsiparia, jotta asennustyöt hoituvat näppärästi. Käytettynä ostetut kaapistot on hyvä pestä ennen asennusta ja tarkistaa vielä, että kaikki osat ovat varmasti tallella. Kaapistojen asennus kannattaa aloittaa alakaapeista ja lähteä liikkeelle joko kulmasta tai päädystä. Kun kaapistot ovat lähestulkoon paikallaan, on aika kutsua ammattilainen paikalle tekemään tarvittavat sähkötyöt ja putkiasennukset. Pyyhi keittiö vielä lopuksi kauttaaltaan ja ryhdy täyttämään kaappeja. Ja ei kun kokkailemaan!

Vähän suuremmalla vaivannäöllä voit säästää mökkiremontissa tuhansia euroja, kun hoidat osan töistä itse ja valitset uuden keittiön sijaan käytetyn. Vaikka kaapistojen asennuksen voi tehdä itse, esimerkiksi sähkötöitä tekevän ammattilaisen valinnassa ei kannata tinkiä. Valitse työhösi aina pätevä tekijä ja tarkista yrityksen tiedot ja taustat vaikkapa Zeckit-yrityshausta ennen työn tilaamista. Muista myös käydä arvioimassa yritys, kun työ on valmis.

Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla

PS. Kotitalousvähennystä ei kannata unohtaa, sillä sitä voi saada myös mökillä tehtävistä töistä.

 

 

Lue lisää aiheesta