« takaisin

6+1 vinkkiä remonttiurakoitsijan valintaan

11.4.2018

Kaipaako keittiösi tai kylpyhuoneesi päivitystä? Onko olkkarin lattia kulunut ja maalit halkeilevat seinissä? Olisi helppoa sännätä valitsemaan remontin tekijäksi se kaverin kaveri tai halvin vaihtoehto, mutta se ei useinkaan ole kovin järkevää. Tästä blogista löydät vinkit, mitä kannattaa huomioida remonttifirmaa valitessa.

 6+1 vinkkiä remonttiurakoitsijan valintaan

1. Käytä urakoitsijan valintaan reilusti aikaa. Kiireessä tehdyt päätökset voivat aiheuttaa harmia myöhemmin. Jos urakoitsija esimerkiksi häipyy kesken työn, ja saat myöhemmin selville yrityksen olevan konkurssissa, maksettujen rahojen saaminen takaisin voi olla hankalaa.

2. Tutustu firmojen aiempiin kohteisiin, pyydä referenssejä ja kysy edellisiltä asiakkailta kokemuksia remontin kulusta ja työn laadusta. Aiempi asiakas osaa kertoa myös viestinnästä: kuinka remontin eri vaiheista informointiin ja oliko vuoropuhelu sujuvaa.

3. Mitä arvokkaammasta urakasta on kyse, panosta sitä enemmän taustatutkimukseen. Ovatko yrityksen vakuutukset kunnossa? Onko lakisääteiset velvoitteet kuten verot hoidettu? Nämä tiedot selviävät helpoiten Zeckit-palvelusta.

4. Voit saada kodin remonteista kotitalousvähennyksen työn osalta. Tarkasta että yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin, jotta vähennys on mahdollista saada. 

5. Muista asbestikartoitus, jos kotisi on rakennettu ennen vuotta 1994. Asbestia on käytetty muun muassa maaleissa, liimoissa, rakennuslevyissä, muovimatoissa, saumalaasteissa, kaakeleissa, kiinnityslaasteissa, ovissa ja putkieristeissä yleisesti vuosina 1922–1992. Syöpää aiheuttava asbesti on vaaraton ehjissä rakenteissa, mutta käsiteltäessä pölyävä ja vaarallinen.

6. Kun olet löytänyt useamman sinulle sopivan yrityksen, tee tarjouspyyntö. Tarjouspyynnön olisi hyvä olla mahdollisimman yksityiskohtainen, jotta hinnan pystyy määrittämään ja tarjouksia on helpompi vertailla.

7. Kun remontti on ohi ja olet saanut unelmiesi kodin, jaa tieto muillekin arvioimalla yritys Zeckitissä. Näin autat muita löytämään hyvän yrityksen ja hyvä yritys saa näkyvää kiitosta.

 Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla


 

Lue lisää aiheesta