« takaisin

Mitä keittiöremontti maksaa?

22.8.2018

Saitko kesälomalla remonttikärpäsen pureman, ja nyt sormesi syyhyävät keittiöremonttiin? Pohditko vielä budjettiasi ja mitähän keittiöremontti tulisi maksamaan?

Suomalaisen keittiövalmistaja Keittiömaailman pitkäaikainen suunnittelija, muotoilija Heini Kovanen osaa kertoa, mistä keittiön hintalappu muodostuu.

Mitä keittiöremontti maksaa?

Mitä keittiöremontti maksaa?

- Keittiön hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten keittiön koko ja materiaalit. Esimerkiksi kaapistojen ovet on jaoteltu hintaryhmittäin, eli yksi ovi voi maksaa vaikka sata euroa tai kalliimmassa hintaryhmässä kaksi sataa euroa. Ovien hinta kertaantuu keittiön koon mukaan. Tasoja löytyy myös monessa hintaluokassa, esimerkiksi laminaattitaso, joka on käytetyin, maksaa reilut sata euroa metriltä ja ääripäänä kvartsi- ja graniittitasot, joissa voi olla viisinkertainen hinta tai jopa ylikin.

- Kodinkonepaketeissa on laaja hintahaitari muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin ja kattosummaa ei oikeastaan ole. Laatutietoinen asiakas voi maksaa koneista vaikka kymppitonnin.

- Keittiökalusteiden mekanismit vaikuttavat myös hintaan. Esimerkiksi meillä on uutuutena tasosta sähköisesti nouseva kulma, johon voi piilottaa vaikka yleiskoneen. Yrteille meillä on Urban Garden, jossa yrteille on suunniteltu valaistus ja sijoittelu niin, että ne kasvavat mahdollisimman hyvin keittiössä. Erikoismekanismit maksavat aina ekstraa, mutta niillä saa hyvin yksilöityä keittiötä omaan tarpeeseen sopivaksi. Keittiöissä suositaan edelleen vetimettömiä kaapistoja ja laatikostoja, joissa voidaan käyttää ponnahdusmekanismeja. Usein keittiö ja olohuone ovat samaa tilaa, jolloin yhtenäisen linjan halutaan jatkuvan eri tiloissa. Esimerkiksi avohyllyillä voi yhdistää keittiön ja olohuoneen, Kovanen kertoo. 

Altaita ja hanoja valitessa voi myös valita omalle budjetille sopivan tuotteen.

-Perushana maksaa noin sata euroa, mutta toinen hana voi olla seitsemänsataa euroa. Altaissa hinta lähtee reilusta sadasta eurosta ylöspäin.

Keittiösuunnittelijan avulla saat omalle kukkarolle sopivan keittiön.

-Vaihtoehtoja on niin monia, että budjetti kannattaa kertoa ihan avoimesti heti alkuun. Sitten pystymme tarjoamaan erilaisia ratkaisuja ja keinoja, joilla voidaan nipistää budjetista tarvittaessa. Suunnittelija auttaa löytämään sopivat vaihtoehdot eri tilanteisiin. Avoimin mielin kerro vain rohkeasti omat ideasi, Kovanen kannustaa.

Keittiökalusteiden asennus vaatii pätevät tekijät

-Keittiömaailmalla on tarjolla koko paketti, jolloin asennuksen tekevät meidän omat asentajat. Tällöin keittiö tulee varmasti oikein asennettua kaikki pienet yksityiskohdat huomioiden. Asennustyöstä saa myös kotitalousvähennyksen, Kovanen muistuttaa.

Jos haluat mieluummin ostaa pelkän keittiön ja hoitaa asennuksen itse, etsi pätevä sähkö- ja putki- ja remonttiyritys Zeckit-yrityshaun avulla.

Lukaise täältä myös vinkit, kuinka suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuuden.


Lue lisää aiheesta