« takaisin

Miten Zeckit auttaa remonttiyritystä valitessa?

3.5.2018

Onko kodin tai mökin remontti suunnitteilla, mutta pätevä tekijä vielä haussa? Mietitkö keneltä remontin uskaltaisi tilata? Zeckit helpottaa päätöksentekoa selvittämällä yritysten taustat ja arviot. Zeckit-hausta löydät kaikkien Suomen yritysten taustatiedot ilmaiseksi.

Kun olet etsinyt yrityksen Zeckit-hausta, näytöllä näkyy jokin neljästä erinäköisestä ikonista, Zeckitin päätulkinta yrityksen toiminnasta. Päätulkinta tehdään tärkeimpien luotto- ja rekisterimerkintöjen pohjalta. Tässä kirjoituksessa pyrimme valaisemaan, mitä merkitystä päätulkinnoilla on esimerkiksi remonttia tilatessa.

Miten Zeckit auttaa remonttiyritystä valitessa?

Luotettava Kumppani

 

Vihreä check–merkki, jossa lukee Luotettava Kumppani, tarkoittaa, että yritys on antanut luvan tietojen laajaan tarkastamiseen, ja tarkastuksen perusteella yritys on hoitanut velvoitteensa mallikkaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yritys on maksanut veronsa, hoitanut työeläkemaksut, hankkinut tarvittavat vakuutukset toiminnalleen ja yrityksellä on puhtaat luottotiedot. Näiden tietojen valossa voit hyvillä mielin katsella yrityksen referenssejä aiemmista remonttikohteista ja kysyä tarjouksen.

 

 

Voit ostaa huolettaIkoni, jossa on pelkkä vihreä check-merkki, kertoo yrityksen perustietojen olevan kunnossa. Kaikkia tietoja, kuten verojen ja työeläkkeiden maksutietoja ei kuitenkaan pystytä tarkastamaan Zeckit-haussa, koska yritys ei ole mukana Suomen Tilaajavastuu Oy:n Luotettava Kumppani -palvelussa. Kun olet tutustunut yrityksen aiempiin kohteisiin ja pidät työn jäljestä, tarkasta mahdolliset verovelat YTJ-rekisteristä. Kysy vielä tarjouspyynnön yhteydessä voimassa olevista vakuutuksista, niin voit varmistua kaiken           olevan kunnossa. Yrityksen luottotiedot ja protestit sekä velkomistuomiot pystyt tarkastamaan Taloussanomien palvelusta.

 

1-icon-ostaharkiten-1-300x300

 

Sininen huutomerkki tarkoittaa, että yritys ei ole hoitanut kaikkia velvoitteitaan ajallaan. Voit tehdä pieniä ostoksia, mutta kalliit urakat kannattaa maksaa erissä ja urakoita, joissa on pitkät takuuajat kannattaa harkita tarkasti. Huutomerkki tarkoittaa, että yrityksellä on maksuhäiriömerkintöjä, verovelkaa yli 10 000 euroa tai yritys on hakeutunut velkasaneeraukseen. Myös maksamattomat työeläkemaksut antavat huutomerkki-merkinnän.

 

1-icon-alaosta-1-300x300

 

Punainen ruksi kertoo yrityksen olevan konkurssissa. Älä osta yritykseltä, koska todennäköisesti et saa tilaamaasi palvelua etkä rahojasi takaisin. Usein konkurssipesissä on suuria velkojia, kuten pankkeja ja verottaja, jolloin yksityishenkilöiden saatavat voivat jäädä asiakkaan tappioksi. Punainen ruksi tulee myös, jos yrityksen vastuuhenkilö on liiketoimintakiellossa.

 

 Zeckit-päätulkinta antaa hyvää perustietoa yrityksestä, jonka avulla yritysten vertailu helpottuu. Päätöksiä ei tarvitse tehdä mutu-tuntumalla tai luottaen pelkästään palveluntarjoajan tietoihin, kun relevantit taustatiedot ovat saatavilla Zeckit-haun kautta. Tutustu myös Zeckit-selvityksen lisätietoihin ja kysy aina yritykseltä referenssejä ja suosituksia sen aiemmista kohteista.

Myös tarjouspyyntö ja sopimus kannattaa laatia huolella, jotta sovituista asioista on tarvittaessa todiste. Katso blogistamme vinkit tarjouspyyntöön ja sopimukseen.

 

 

Lue lisää aiheesta