« takaisin

Mitä kylpyhuoneremontti maksaa ja mistä hinta muodostuu?

Kylpyhuoneremontti voi tulla ajankohtaiseksi asuntoa vaihtaessa, putkiremontin yhteydessä tai kun kylpyhuone on palvellut jo useita vuosia tai vuosikymmeniä. Kylpyhuoneremontin hinta mietityttää montaa remontoijaa. Kokosimme vinkit, mistä kylpyhuoneremontin hinta muodostuu, missä voisi tarvittaessa säästää ja mitä voisi ehkä tehdä itse.

Mitä kylpyhuoneremontti maksaa?

Miten materiaalit vaikuttavat kylpyhuoneremontin hintaan?

Hintaan eniten vaikuttavat seikat ovat tilan koko, ammattilaisten työtunnit sekä materiaalit. Esimerkiksi kaakelien hintahaitari on suuri. Simppelin valkoisen laatan maksaessa vähän päälle kymmenen euroa neliöltä lasitettu klinkkeri mosaiikkilaatta maksaa lähes kaksi sataa euroa. Usein koristelaattoja käytetään tehosteena vain joissain kohdin kylpyhuonetta, mutta jos budjettia riittää, design-laatoilla saa kylpyhuoneesta persoonallisen. Täältä löydät Laattapisteen esimerkkikohteen hintavertailun.

Myös kylpyhuoneen ja sen kalusteiden käyttöikää on hyvä miettiä etukäteen. Esimerkiksi lastulevystä tehty parinkympin allaskaappi ei välttämättä kestä kosteutta ja kulutusta yhtä hyvin kuin massiivipuusta tehty kaluste. Kalusteita, hanoja ja valaistusratkaisuja on moneen hintaluokkaan, joten valinnoillaan voi vaikuttaa paljon kylpyhuoneen lopulliseen hintaan.

Mitä kylppäriremontissa voi tehdä itse ja mihin tarvitaan ammattilainen?

Työn osuus on merkittävä menoerä, mutta kaunista kylpyhuonetta ei kannata pilata epäpätevillä tekijöillä. Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä huoneista ja sen toimivuuteen ja viihtyisyyteen kannattaa panostaa. Helpoimmalla pääsee, jos koko remontin antaa ammattilaisten käsiin. Kokonaisvaltaisia remontteja suunnittelusta valmiiseen kylpyhuoneeseen tarjoavat monet yritykset. Pakettiratkaisujen valtteja ovat toimintaketjun yhtenäisyys, kun kalusteet, materiaalit ja työn toteuttajat tulevat saman yrityksen kautta. Jos tulee jokin ongelmatilanne, se on helpommin ratkottavissa, kun yksi yritys on vastuussa koko työstä.

Kylpyhuoneremontin laajuudesta riippuen tarvitaan monenlaista osaajaa, kuten esimerkiksi putki- ja sähkömiestä ja kalusteasentajaa. Sähkötöihin ja vedeneristykseen tarvitaan ammattilainen, jolla on työhön tarvittavat pätevyydet.

Osan työvaiheista, kuten purkutyöt, voi tehdä itsekin, jos on kätevä käsistään. Joskus pelkkä pintaremonttikin voi riittää, ja silloin ei välttämättä tarvitse ammattilaisten apua. Esimerkiksi kaakelimaaleilla saa helposti päivitettyä seinien ilmettä. Myös puunvärisen katon maalaaminen piristää kylpyhuonetta. Sisustuksen muuttaminen on helppoa tekstiileillä ja pienillä somiste-esineillä.

Jos asut kerrostalossa, remonttisuunnitelma täytyy muistaa hyväksyttää taloyhtiöllä ennen remonttiin ryhtymistä. Jos asut ennen vuotta 1994 rakennetussa talossa tulee tehdä myös asbestikartoitus ennen remontin aloittamista.

Lue täältä myös vinkit remonttiyrityksen valintaan


Lue lisää aiheesta