« takaisin

Koti tai piha remonttiin, mistä löytyisi hyvä yritys?

2.11.2017

Onko kotisi remontin tarpeessa, pihan istutukset olisi tarkoitus laittaa uusiksi tai harkitset kotisiivouksen hankkimista, mutta työn tekijä on vielä hakusessa? Kokosimme tähän blogiin parhaat vinkimme, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon yritystä valitessa sekä mistä hyviä yrityksiä löytyy?

Koti tai piha remonttiin, mistä löytyisi hyvä yritys?Millä perusteella yritys kannattaa valita?

Usein suurin ostopäätökseen vaikuttava asia on hinta, mutta pelkästään hinnan perusteella ei ole fiksua tehdä päätöksiä: halvin ei ole useinkaan paras vaihtoehto. Toinen tärkeä ostopäätökseen vaikuttava seikka on tietysti työn laatu, jonka voi varmistaa tarkastamalla yrityksen referenssit ja asiakasarviot ennen työn tilaamista, mutta myös yrityksen hoitamat velvoitteet, kuten vakuutukset ja verot on hyvä pitää mielessä.

Kotitaloustöistä, kuten kodin remonteista, kotisiivouksesta tai hoivapalveluista voi saada kotitalousvähennyksen, joten on hyvä selvittää myös, kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin, eli voitko tehdä kotitalousvähennyksen kyseisen yrityksen palveluista. Lue täältä lisää kotitalousvähennyksen tekemisestä.

Etenkin remonttiurakoitsijaa valitessa on hyvä myös miettiä, tarvitseeko työn tekemiseen jotakin lupia tai pätevyyksiä. Esimerkiksi erilaisten sähkötöiden ja -asennusten tekemiseen tarvitaan pätevyydet. Ennen vuotta 1994 rakennetussa talossa ja asunnoissa tulee ennen rakenteiden purkamista teettää myös asbestikartoitus, jotta voidaan tietää, tarvitaanko paikalle urakoitsija, jolla on luvat asbestinpurkuun.

Mistä löydän hyvän yrityksen?

Kun vaatimukset työn tekijälle ovat selvillä, on aika alkaa itse etsintäprosessiin. Zeckit-yrityshausta löydät eri alojen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen. Palvelusta löydät myös esimerkiksi yritysten asbestinpurkutyöluvat ja näet, saatko yrityksen tekemästä työstä kotitalousvähennyksen. Lue täältä tarkemmat vinkit, miten Zeckit auttaa remonttiyrityksen valitsemisessa.

Zeckit-palvelusta selviävät muun muassa yrityksen työntekijöiden määrä, yrityksen ikä sekä liikevaihto. Näillä ei ole suoraa yhteyttä työn laatuun tai yrityksen luotettavuuteen, mutta kalliimmissa, pitkiä vastuita tai takuita sisältävissä töissä, kuten remonteissa, nämä seikat kannattaa huomioida. Kannattaa myös miettiä oman urakan vaatimaa henkilö- ja resurssikapasiteettia: onko tällä yrityksellä minun urkkaani tarvittava määrä henkilöitä ja riittävän suuri liikevaihto?

Luotettava Kumppani yrityksistä on palvelussa aimmin mainittujen yritystietojen lisäksi saatavilla myös tulkinta yrityksen vero- ja työeläkemaksuista sekä tapaturma- ja vastuuvakuutuksista. On tärkeää varmistaa, että urakoitsijan vakuutukset ovat kunnossa, jotta et työn tilaajana joudu vastuuseen, jos jokin vahinko tapahtuisi.

Siispä ei muuta kuin sopivaa tekijää surffailemaan!

 Hae yrityksiä

 

 

 

Lue lisää aiheesta