« takaisin

Keittiöremontti edullisesti – tee itse ja etsi kierrätysaarteita

18.8.2020

Keittiöremontti edullisesti – tee itse ja etsi kierrätysaarteita

Haaveiletko uudesta keittiöstä, mutta keittiöfirmojen hintalaput hirvittävät? Keittiön uudistamiseen voi laittaa kymmeniä tuhansia euroja, mutta myös huomattavasti pienemmällä budjetilla voi saada upean keittiön. Remonttipalvelu Kädenjäljen perustaja ja remonttimies Jussi Heikkinen kertoo, miten voit tehdä keittiöremontin edullisesti.

Suunnittele keittiö tarpeidesi pohjalta

Ennen kuin ryntäät ostamaan kaapistoja, käytä hetki suunnitteluun. Ammattilaisen vinkeillä onnistut. Aloita suunnittelu miettimällä omia ruoanlaittotottumuksia ja keittiölle varattua tilaa.

– Ensimmäisenä täytyy miettiä, mihin keittiötä käyttää. Oletko himokokkailija ja ruokahifistelijä vai käytätkö keittiössä lähinnä mikroa takeaway-annosten lämmittämiseen? Budjetti vaikuttaa myös paljon. Rahalla saa mitä vain, mutta kun järkevästi tekee, voi saada hyvinkin halvalla hyvän lopputuloksen, Heikkinen vinkkaa.

Vinkkejä keittiön valintaan voit lukea myös täältä.

Vinkit pienen budjetin keittiöremonttiin

Aina ei tarvitse hankkia kokonaan uutta keittiötä. Keittiön ilmeen raikastus onnistuu myös pienillä jutuilla, jos rungot ovat kunnossa ja keittiön pohjaratkaisu on edelleen toimiva.

– Ovet vaihtamalla saa uutta ilmettä nopeasti. Välitilan levyn voi vaihtaa tai väärän väriset laatat maalata. Tason vaihtaminen on myös hyvä konsti uudistaa ilmettä, tasoja löytyy myös edullisesta hintaluokasta. Itse pidän A-luokan puusta, mutta nämä ovat makuasioita. Tason vaihtaminen on päivän juttu, jos saa putkimiehen samalle päivälle, Heikkinen summaa.

Tekemällä itse osan töistä voit säästää pitkän pennin.

– Kokeile ja harjoittele rohkeasti. Laita niin sanotusti omat kätesi saveen ja voit saada raikkaan keittiön hyvinkin edullisesti, Heikkinen kannustaa.

Heikkisen mukaan purku- ja tasoitustyöt eivät ole kovin monimutkaisia, ja siinä on monia konsteja, jotka nopeuttavat ja parantavat työn jälkeä.

– Kokeilemalla ja harjoittelemalla oppii. Aloita harjoittelu paikoista, jotka eivät näy lopputuloksessa ja etene taitojen karttuessa näkyviin kohtiin, Heikkinen vinkkaa.

Kaikkea ei kuitenkaan voi tehdä itse, sillä esimerkiksi hanan irrottaminen vaatii ammattilaisen.

– Putkityöt saa tehdä vain alan ammattilainen. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei käsienpesualtaan eikä keittiön tiskialtaan hanaa saa itse irrottaa. Myöskään sähkölaitteisiin maallikon ei kannata koskea. Itse voi purkaa kaappeja ja tasoittaa seiniä, jolloin keittiöasentajalla on puhdas aloitustilanne. Näin voit säästää jo merkittävän summan, Heikkinen neuvoo.

Ennen suurempia purkutöitä kannattaa myös tarkistaa, milloin vanha keittiö on tehty, ja tilata tarvittaessa asbestikartoitus

Toisen roska voi olla toisen aarre

Kun remonttikärpänen on puraissut, moni haluaa päästä vanhoista kaapistoista ja kodinkoneista pikaisesti eroon. Tässä kohtaa voi olla sinun saumasi löytää hyvää halvalla, jos tiedät mistä etsiä ja sinussa on ripaus remonttireiskaa tai -raijaa.

Facebookin kirppareilta saatat löytää keittiön kaapistot hyvinkin edullisesti jopa muutamalla kympillä. Iso mutta voi tulla myyntitekstin kohdalla, jos myyjä haluaa sinun purkavan kaapistot ja kuljettavan pois. Älä luovuta tässä kohtaa, nimittäin kaapistojen purku voi hyvinkin onnistua.

– Satuin löytämään puolisoni kanssa käytetyn, mutta vain muutaman vuoden vanhan keittiön kodinkoneineen hyvin edullisesti. Purussa oli kovasti työtä, kun kaapistot tulee purkaa hyvin varovasti, etteivät rungot hajoa. Erityistä varovaisuutta vaativat ovet, etteivät ne naarmuunnu.

– Kaapistojen kasaus uudessa kodissa vaati melkein tuplasti tavallista enemmän aikaa, kun kaapistoja piti mallailla, että mikä pala menisi mihinkin. Lisähaasteen toi kaapistojen poikkeuksellinen mitoitus. Jouduin esimerkiksi kaventamaan joitakin kaappeja ja ovia. Kovasti siinä oli tekemistä, kun alun perin toiseen tilaan suunniteltuja kaapistoja ei voi vain nostaa seinälle ja kiinnittää. Lopputuloksesta tuli kuitenkin häikäisevä. Kaikkinensa saimme keittiön alle kahdella tuhannella eurolla valmiiksi, Heikkinen kertoo.

Keittiöurakoitsijan valinta kannattaa tehdä huolella

Jos keittiön uudistaminen on suurempi urakka, ja tarvitset siihen ulkopuolista ammattilaista, kannattaa urakoitsijan valintaan käyttää aikaa. Osaava ja ammattimainen kädenjälki takaa parhaan lopputuloksen, joka ilahduttaa jopa vuosikymmeniä.

– Hyvä maine ja työnjälki ovat paras käyntikortti. Laatu on itsensä paras mainostaja, Heikkinen sanoo.

Zeckit auttaa hyvän urakoitsijan löytämisessä. Zeckitistä voit etsiä sopivan tekijän esimerkiksi paikkakunnan ja työtehtävän mukaan. Samalla pystyt tarkastamaan yrityksen taustat ja asiakasarviot sekä esimerkiksi asbestipurkutyöluvan.Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla

Espoolaisen Remonttipalvelu Kädenjäljen palveluihin kuuluvat sisustuspuusepän työt eli maalaukset, keittiön asennukset ja purkutyöt. Yritys on erikoistunut myös lastenhuoneiden rakentamiseen ja lasten harrastehuoneiden saneeraamiseen ja suunnitteluun.

 

 

Lue lisää aiheesta