« takaisin

Vinkit keittiön valintaan

Keittiöitä myyviä liikkeitä tuntuu olevan pilvin pimein. Kun on kolunnut läpi kahdeksan eri keittiöliikettä, saattaa olla hämillään, minkä keittiön lopulta valitsisi. Ja jos asialla on ensimmäistä kertaa, voi keittiön ja oikean liikkeen valinta tuntua todella hankalalta ja mielessä olla monta polttavaa kysymystä. Mikä liike tarjoaa kestävimmän rungon? Minkä liikkeen ovivalikoima miellyttää eniten? Mistä saan keittiön itselleni parhaimpaan hintaan? Keittiöremontti maksaa yllättävän paljon, ja hankitun keittiön odotetaan kestävän hyvin aikaa. Keräsimme sinulle tähän postaukseen pointteja, joita kannattaa ottaa huomioon keittiötä suunnitellessa ja valitessa.

Vinkit keittiön valintaan

Seitsemän vinkkiä keittiön valintaan:                       

  1. Mieti, mitä oikeasti tarvitset ja haluat. Suunnittele keittiö itsellesi ja perheellesi. Jos et koe tarvitsevasi tiskikonetta ja sitä kaikista korkeinta jääkaappia, niin älä ota niitä. Valitse vain ne laitteet, jotka tarvitset. Jos sinun täytyy tehdä kompromisseja, tee niitä itsellesi sopivassa suhteessa.

  2. Valitse materiaalit huolella. Haluatko värikkään, persoonallisen, trendikkään vai talon rakennusvuoteen sopivan keittiön? Asuuko taloudessasi pieniä tahmatassuja, joiden perässä saa olla jatkuvasti siivoamassa? Keittiön materiaalien valinnassa kannattaa ottaa omien mieltymysten ohella huomioon myös muun muassa puhtaanapito, naarmuuntumattomuus sekä kestävyys. Ja muista, että myös materiaalien hinta näkyy lopullisessa laskussa: laminaattitasosta joudut pulittamaan vähemmän kuin graniitista tai kivikomposiitista.

  3. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin ja mieti, miten keittiö sijoittuu asuntoosi. Esimerkiksi avokeittiötä suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon myös muun huoneiston sisustus.

  4. Osta jotain isoa myös pieneen tilaan. Pienessä tilassa joutuu usein tekemään kompromisseja kodinkoneiden ja kaapistojen suhteen. Aina ei kuitenkaan kannata ottaa kaikista vaihtoehdoista pienintä mahdollista. Keittiöön tulee helposti asuntoautomainen fiilis, mikäli matalan jenkkijääkaapin vieressä nököttää uunin ja mikroaaltouunin yhdistävä yhdistelmäuuni, pienenpieni pesuallas ja kaksipaikkainen liesi. Pienet kodinkoneet myös maksavat usein isoja enemmän, joten valitsemalla isomman voi säästää.

  5. Muista, että aina ei kannata valita halvinta vaihtoehtoa. Varsinkin kodinkoneiden kohdalla kannattaa maksaa laadusta itselleen kohtuullinen summa. Laadukkaat kodinkoneet kestävät kulutusta ja tekevät työnsä kunnolla. Ja esimerkiksi jääkaapin kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen, sillä hyvä energialuokka tarkoittaa pienempää sähkölaskua.

  6. Tee ostopäätös rauhassa. Keittiön remontti maksaa usein maltaita. Ennen ostopäätöstä kannattaa harkita rauhassa, missä liikkeessä on itsellesi paras hinta-laatusuhde, mistä olet saanut parasta palvelua ja minkä valikoima miellyttää sinua eniten. Useissa liikkeissä tarjouksista voi neuvotella, joten päätöstä ei kannata tehdä painostettuna. Ja muista, uusia tarjouskampanjoita tulee aina! Mieti siis rauhassa, mihin rahasi laitat.

  7. Mieti mistä maksat. Pienellä budjetilla toteutetussa remontissa mahdollisimman halpa keittiö houkuttelee varmasti. Kannattaa kuitenkin punnita tarkkaan, mikä keittiön käyttöikä tulee olemaan. Haluatko kestävän keittiön, joka palvelee tarpeitasi vielä vuosienkin päästä? Mikään ei harmita niin paljon, kuin halvalla ostettu keittiö, joka osoittautuu huonoksi ostokseksi. Osta mieluummin yksi laadukas keittiö kahden huonon sijaan.

Oikean keittiön suunnittelu ja valinta on pitkä prosessi. Saat varmasti kuulla sukulaisiltasi ja ystäviltäsi hyviä vinkkejä keittiön suhteen, mutta muista, että keittiön tulee sopia juuri sinun mieltymyksiisi ja tarpeisiisi. Ota hyvät neuvot vastaan, mutta päätä kuitenkin ihan itse!

PS: Muistathan, että keittiön asennuksesta saat kotitalousvähennyksen.


 

Lue lisää aiheesta