« takaisin

Tilaajavastuu on mahtava paikka työskennellä

19.2.2018

GPTW gaala - Tilaajavastuu on mahtava paikka työskennellä

Jokainen tilaajavastuulainen voi varmasti allekirjoittaa otsikon väitteen. Tilaajavastuu on mahtava työpaikka, ja kaikki meistä ovat aidosti ylpeitä työpaikastaan. Vaikka luotamme tunteeseen, halusimme kuitenkin sille jonkinlaisen vahvistuksen. Muutama vuosi sitten päätimmekin ottaa osaa suomalaisen yrityskulttuurin luottamuksen tasoa mittaavaan Great Place to Work®:n Suomen parhaat työpaikat -tutkimukseen. Samalla halusimme viestiä myös yrityksemme ulkopuolelle, että meillä on hyvä työskennellä, niin työntekijöiden kuin johdon näkökulmasta.

Ensimmäisellä osallistumiskerralla vuonna 2016 sijoitumme GPTW®-listauksessa pienten organisaatioiden (15–49 työntekijää) sarjassa kahdenneksitoista. Tänä vuonna onnistuimme pitämään edellisestä sijoituksestamme kiinni, tullen pienten yritysten sarjassa jälleen kerran sijalle 12! Tämä on huikea sijoitus, sillä tutkimukseen osallistui 156 organisaatiota, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 työntekijää. Tieto sijoituksesta julkistettiin Suomen parhaat työpaikat 2018 -gaalassa, jonka tunnelmia voit kurkkia Instastamme.

Miksi Tilaajavastuu on mahtava paikka työskennellä?

Hyvää ja toimivaa yrityskulttuuria ei luoda tyhjillä puheilla, vaan yrityksessä pitää olla halua toimia niin, että työyhteisön jäsenet voivat hyvin. Tilaajavastuulla hyvä työpaikka tarkoittaa ihmisten vapautta päättää omien työpäiviensä sisällöstä, itseohjautuvuutta ja avointa keskustelukulttuuria. Myös työntekijöiden kannustaminen yksilölliseen kehittymiseen sekä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ovat tärkeässä roolissa Tilaajavastuun arjessa. Meillä esimerkiksi tehdään puolivuosittain My Mission Statementit, joihin kirjaamme unelmamme, kiinnostuksen kohteemme ja ammatilliset tavoitteemme, ja kannustetaan työntekijöitä liikkumaan kaksi tuntia viikossa työajalla.

Viisi syytä Tilaajavastuun mahtavuuteen:

  1. Tykkään Tilaajavastuulla työskentelystä erityisesti inhimillisen organisaatiokulttuurin takia. Luottamus ja itseohjautuvuus on mahtavaa, sillä ne antavat vapauden vaikuttaa itse siihen, miten, mistä ja milloin tekee omat työnsä. Tykkään myös siitä, että toimintaa kehitetään jatkuvasti, ja siihenkin pystyvät kaikki vaikuttamaan.
  2. Tavoittelemme toiminnallamme parempaa maailmaa, mikä omalta osaltaan lisää työn mielekkyyttä. Osin hektisen työn vastapainona on lämminhenkinen, kaikki mukaan ottava avoin työyhteisö, johon mahtuu hyvin erilaisia ihmisiä. Töitä tehdään ihmisten kesken.
  3. Täällä on ihan mahtava porukka ja mieletön yhteishenki, joustava työaika ja hyvät edut. Itseohjautuvuus luo uuden tavan toimia, ja saamme itse päättää asioistamme. Täällä ihmisillä on rohkeutta tehdä päätöksiä, inhimillinen työympäristö ja kunnioitus toisiamme kohtaan. Näistä syntyy luottamus toistemme välille, mikä on kaiken tekemisemme ydin.
  4. Tilaajavastuulla on mahtavaa työskennellä, koska kollegat ovat todella mukavia ja fiksuja. Lisäksi työnantaja on joustava ja inhimillinen ja huolehtii meidän hyvinvoinnistamme. Mahdollisuuksia on monia, ja on paljon itsestä kiinni minkälaisen työkokonaisuuden itselleen luo.
  5. Täällä on hyvät banaanit.” Kyllä, toimistollamme on aina tarjolla hedelmiä ja pähkinöitä terveelliseksi välipalaksi, tasaiseen tahtiin porisevaa kahvikonetta ja limuautomaattia unohtamatta.

Lisää Tilaajavastuun yrityskulttuurista voit lukea Tuulan yrityskulttuurin muutosta käsittelevästä blogipostauksesta. Työpaikkahauskaan Tilaajavastuun tapaan voit tutustua täällä.

Mikä ihmeen Place to Work®?

Great Place to Work® on kansainvälinen organisaatio ja maailman laajin vuosittainen johtamistutkimus, jonka tarkoituksena olla yritysten apuna organisaatiokulttuurin muutoksessa. Sen tavoitteena on henkilöstön parempien työolojen ja yhteishengen kohottamisen kautta yrityksen arvon, asiakastyytyväisyyden sekä tuottavuuden parantaminen ja missiona paremman yhteiskunnan luominen auttamalla organisaatioita kehittämään parempia työpaikkoja.


Lue lisää aiheesta