« takaisin

Putkiremonttipäiväkirja, osa 1: Aika ennen remontin alkua

Putkiremontti. Tuo ihana sana, joka saa taloyhtiön asukkaat ja osakkaat kiristelemään hampaitaan ja tarkistamaan säästötilinsä saldoa. Miksi se putkiremontti sitten on niin ikävää ja miten siitä selviää järjissään?

Taloyhtiössämme on pian alkamassa putkiremontti. Päätin jakaa kokemukseni remontista ja sen kulusta, jotta sinä lukijani tietäisit, mihin kaikkeen putkiremontissa kannattaa varautua ja mitä kaikkea on turha etukäteen stressata tai murehtia.

Tämä on blogisarjan ensimmäinen osa, jossa valotan, mitä kaikkea tapahtui ennen varsinaisen remontin alkua.

Putkiremonttipäiväkirja osa 1 Aika ennen remontin alkua-1Putkiremontin suunnitteluvaiheesta toteutukseen pikavauhdilla

Meidän taloyhtiössämme putkiremontin valmisteluvaiheeseen ei hukattu paljoa aikaa. Tai siltä se ainakin näin asukkaana tuntui. Remonttia kyllä suunniteltiin vuosia, mutta remonttipäätöksen ja urakoitsijan valinnan jälkeen asiat etenivät aloitusvaiheeseen supernopeasti.

Alkukesän yhtiökokouksen jälkeen ilmoitettiin, että urakoitsija ja aikataulu on nyt selvillä, ja jo nyt syksyn tullen työmaata ollaan perustamassa taloyhtiömme pihaan. Ensimmäisestä asiaa koskeneesta tiedotteesta oli joidenkin huoneistojen remonttien alkuun vain noin nelisen kuukautta.

Jälkiviisaana voisi sanoa, että kaikissa hallituksen kokouksissa, joissa putkiremontista puhuttiin, olisi kannattanut olla läsnä, sillä muutoin tiedotus suunnittelun etenemisestä on ollut hyvin heikkoa.

Putkiremontti tietää rahanmenoa

Jo ennen työmaan perustamista jouduimme tyhjentämään kellarista häkkivarastomme ja pyöräkellarin, sillä työt aloitettaisiin kuulemma yleisistä tiloista.

Kirjoitan tätä tekstiä noin kuukauden häkkivaraston tyhjentämisen jälkeen, eikä yleisissä tiloissa ole vieläkään tehty yhtään mitään. Tämä on hivenen turhauttavaa, sillä jouduimme tilanpuutteen vuoksi  vuokraamaan tilapäisvaraston kellarista tyhjennetyille tavaroille. Varastosta laskutetaan 150 euroa kuukaudessa, joten ainakin tämän verran olemme jo maksaneet turhasta.

Kun remontti etenee rappuumme, joudumme tietysti tyhjentämään myös asuntomme kylpyhuoneen, keittiön ja vaatehuoneen, ja suojaamaan kaikkialla muualla huoneistossa olevat tavarat remonttipölyltä.

Putkiremontin aikana remontoitavassa asunnossa asuminen on aika mahdotonta, sillä asunnosta katkeavat sähköt ja vesi. Tästä syystä muutto väliaikaiseen asuntoon noin kolmen kuukauden ajaksi on väkisinkin edessä. Löysimme onneksi jo hyvissä ajoin tilapäisen kohtuuhintaisen asunnon, johon voimme muuttaa remontin alkaessa.

Muutto tietysti tarkoittaa sitä, että maksamme samaan aikaan vuokraa tilapäisasunnosta sekä vastiketta ja lainan lyhennystä remontin alla olevasta asunnostamme. Ihanan kallista!

Nyt sitten vain odotellaan, että yleisissä tiloissa alkaisi tapahtua jotain ja toivotaan, että remppa etenee aikataulussa alun myöhästymisestä huolimatta.

Ps. Jatkoa odotellessa voit vaikka vilkaista, miten putkiremontin hinta muodostuu.

 

 

Lue lisää aiheesta