« takaisin

Näin suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuuden

Monelle keittiö on kodin sydän ja siihen myös panostetaan. Mutta mitä kaikkea kannattaa huomioida, kun suunnittelee unelmiensa keittiötä? Lue tästä blogista vinkit ja inspiroidu kuvista kevään Milanon Salone del Mobile -messuilta.

Keittiösuunnittelussa lähdetään liikkeelle tilan muodosta ja tilan toiminnallisuuksien miettimisestä: mihin tulevat vesipiste, kylmäsäilytys, liesi ja työskentelytilat. Usein haetaan kolmiota, johon tärkeimmät toiminnot sijoittuvat luontevasti. Katso ammattilaisen vinkit keittiösuunnitteluun täältä.

Remontti vaatii monen ammattilaisen yhteistyötä. Yleensä keittiöremonttia ovat tekemässä keittiösuunnittelija, kalusteiden asentaja, putkimies ja sähkömies. Moni keittiövalmistaja tarjoaa avaimet käteen palvelua, jossa keittiön suunnittelu ja asennus hoituvat samasta paikasta. Jos mieluummin haluat suunnitella keittiösi itse ja käyttää vain asennukseen ammattilaisia lukaise täältä myös vinkit remonttiurakoitsijan valintaan.

Pintoja ja värejä löytyy moneen makuun, mutta mieti ratkaisun miellyttävyyttä pitkällä aikavälillä. Trendikuosi tai –väri saattaa kyllästyttää parin kuukauden jälkeen. Jos olet myymässä asuntoa lähivuosina, käytä hillittyä väripalettia, sillä se hivelee useamman ostajaehdokkaan silmää eikä hidasta asunnon myyntiä.

Avokeittiöt, jotka yhdistyvät olohuoneeseen ovat edelleen suosittuja. Kun valitset keittiön kaapistoja ja tasoja, mieti kokonaisuus niin, että se sopii myös olohuoneen ilmeeseen. Voit yhdistää tilat luontevasti erilaisilla pääty- ja seinähyllyillä. Kokoa hyllyihin kauniita tarjoiluastioita tai vaikka rakkaimmat perintöastiat. Viherseinällä ja yrttiruukuilla luot eloa keittiöön ja saat tuoreet yrtit ruoan maustamiseen.

Näin suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuudenSelkeälinjainen ja värimaailmaltaan hillitty keittiö kestää aikaa.

 

Näin suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuudenMarmoripinta jatkuu välitilassa tehden keittiöön yhtenäisen ilmeen, ja näyttävät valaisimet kruunaavat kokonaisuuden.

 

Näin suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuudenKauniit marokkolaistyyliset välitilanlaatat saavat ansaitsemaansa huomiota valaistuksella.

 

Näin suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuudenIsossa keittiössä ja tilassa valkoiset kaapit toimivat hyvin myös alhaalla.

 

Näin suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuudenBetonipinta ja puu ovat oiva materiaaliyhdistelmä.

 

Näin suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuudenTrendiväri petrolinsininen rauhoittuu ruskean rinnalla kauniiksi kokonaisuudeksi.

 

Näin suunnittelet keittiöstäsi toimivan ja viihtyisän kokonaisuudenAvohyllyjä ja kaapistoja yhdistelemällä saa keittiöstä mielenkiintoisen ja toimivan.

Kuvat: Laura Rinta-Jouppi


Lue lisää aiheesta