« takaisin etusivulle

Kesäsesonki: kesätyö ja tilaajavastuulaki

26.4.2016

kesatyo
 

Yrittäjä, aiotko palkata kesätyöntekijöitä? Huomioithan, että Luotettava Kumppani -raportillasi pitää olla tieto siitä, onko yritykselläsi palkattuja työntekijöitä. Tässä sinulle lista asioista, jotka sinun pitää ilmoittaa Tilaajavastuun asiakaspalvelulle, jotta voimme pistää Luotettava Kumppani -raporttisi tiedot ajan tasalle myös kesän ajaksi.


1. Mitä työehtosopimusta yrityksessä noudatetaan kesätyöntekijöiden osalta?

Jos eri työntekijöiden osalta noudatetaan eri työehtosopimuksia, ilmoita ne kaikki. Myös tieto siitä, että yrityksessä ei ole käytössä työehtosopimusta, vaan noudatatte yleisiä työsopimuslain ja työaikalain määräyksiä, on riittävä.


2. Kuinka monta kesätyöntekijää palkkaat tai kuinka monta työntekijää yrityksessä kesän aikana on yhteensä?

Jos yritykselläsi on enemmän kuin yksi vakituinen tai viisi tilapäistä työntekijää, on sinun ilmoittauduttava työnantajarekisteriin. Jos palkkaat enintään viisi kesätyöntekijää eikä sinulla lisäksi ole muita palkattuja työntekijöitä, ilmoita se meille. Näin Luotettava Kumppani -raportillesi ei tule huomautusta siitä, että et kuulu työnantajarekisteriin.


3. Missä eläkevakuutusyhtiössä työntekijöidesi työeläkevakuutus eli TyEL-vakuutus on?

Jos kaikki kesätyöntekijäsi ovat alaikäisiä etkä sen takia voi ottaa heille TyEL-vakuutusta, ilmoita siitä meille, niin kirjaamme tiedon Luotettava Kumppani -raportillesi.
Saat lisää tietoa työnantajan eläke- ja vakuutusmaksuista tästä linkistä.


4. Missä vakuutusyhtiössä työntekijöiden lakisääteinen tapaturmavakuutus on?

Toimita meille tuore vakuutustodistus lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta.


5. Missä työntekijöidesi työterveyshuolto on järjestetty?


Myös kesätyöntekijöille on järjestettävä työterveyshuolto. Työntekijöiden kanssa tehty keskinäinen sopimus siitä, että he saavat käydä kustannuksellasi lääkärissä tarvittaessa, ei ole riittävä, vaan siitä pitää olla sopimus työterveyshuollon palveluntarjoajan kanssa.


Jos kesätyöntekijät tulevat vain helpottamaan nykyisten työntekijöidesi lomailua ja yllämainitut tiedot ovat jo Luotettava Kumppani -raportillasi kunnossa, ei sinun tarvitse erikseen ilmoittaa meille kesätyöntekijöistä. Kun tiedot ovat kunnossa, voit rauhassa keskittyä kesästä nauttimiseen!

Haluatko virkistää muistiasi tilaajavastuulaista? Sen voit tehdä kätevästi lataamalla oppaamme.

Lataa tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa -opas

 


Lue lisää aiheesta