« takaisin

Vihreys puskee olohuoneeseen

26.10.2017
Luonto ja ekologisuus näkyvät sisustuksessa niin materiaaleissa, muodoissa kuin kuvioissakin. Ekologisuus onkin yksi vallitsevista trendeistä sisustamisessa. Monissa tuotteissa on mietitty tuotteen koko elinkaarta, esimerkiksi tuote valmistetaan kierrätysmateriaaleista, lähellä loppukäyttäjää ja niin, että se on helposti varastoitava ja lopulta uudelleenkierrätettävä. Myös kalusteiden monikäyttöisyys lisää niiden käyttöikää.

Andbrosin valaisimet valmistetaan laserleikatusta pahvista Suomessa
Andbrosin valaisimet valmistetaan laserleikatusta pahvista Suomessa. Valaisimien materiaali on ekologinen ja kierrätettävä. Paikallinen valmistus ja varastointi pienentävät ekologista jalanjälkeä entisestään. Pahvi on myös kevyt materiaali, jolloin valaisimet ovat helposti asennettavissa.

Ikean keittiökaapistojen väleihin on jätetty tilaa viherkasveille
Ikean keittiökaapistojen väleihin on jätetty tilaa viherkasveille. Kasvit elävöittävät tummaa keittiötä kauniisti.

Toteuta oma metsä olohuoneeseen erilaisista vanerilevyistä ja kankaista
Toteuta oma metsä olohuoneeseen erilaisista vanerilevyistä ja kankaista.

Lumidesignin valaisimet tehdään käsityönä ekologisista materiaaleista kuten pellavakuidusta, mulperipaperista ja japanin paperista
Lumidesignin valaisimet tehdään käsityönä ekologisista materiaaleista kuten pellavakuidusta, mulperipaperista ja japanin paperista. Moduuleita voi yhdistellä tilan ja tunnelman mukaan.

XAMK:in opiskelijan Antonio Barrionuevon kaluste on monikäyttöinen
XAMK:in opiskelijan Antonio Barrionuevon kaluste on monikäyttöinen. Se toimii pöytänä, säilytystilana ja valaisimena.

Eeva Väyrysen suunnittelema RAKO-yrttiseinä on valmistettu puukomposiitista
Eeva Väyrysen suunnittelema RAKO-yrttiseinä on valmistettu puukomposiitista. Viherseinä on kaunis sisustuselementti ja toimiva kasvualusta omille yrteille.

Rehome-projektin pahvista tehdyt kalusteet vastaavat nopeasti muuttuviin majoitustarpeisiin
Rehome-projektin pahvista tehdyt kalusteet vastaavat nopeasti muuttuviin majoitustarpeisiin. Kalusteita voidaan käyttää esimerkiksi hätämajoituksissa ja festivaaleilla, miksei myös pidempiaikaisesti kotona. Kalusteet sopivat koko perheen käyttöön. Pahvi on yllättävän vahva materiaali.

Halkopino toimii terassilla myös sisustuselementtinä
Halkopino toimii terassilla myös sisustuselementtinä.

 


Lue lisää aiheesta