« takaisin

Välittäjän vinkeillä asunto nopeammin kaupaksi

27.8.2020

Välittäjän vinkeillä asunto nopeammin kaupaksi

Kuluneen kevään ja kesän aikana moni on haaveillut isommasta asunnosta, työhuoneesta, pihasta tai parvekkeesta. Kodin merkitys on kasvanut entisestään, kun kotona on vietetty enemmän aikaa. Asuntokauppa käy vilkkaana joillakin alueilla, ja jossain toisaalla taas kohteiden myyminen on hyvin haastavaa. Kaupan syntymistä voi edistää muutamilla keinoilla, joihin Katja Vinha Kiinteistömaailman Espoon Leppävaaran toimipisteestä antaa vinkit.

Asunto houkuttelevaksi tavaraa karsimalla

Jotta potentiaalinen asunnon uusi asukas näkee niin sanotusti metsän puilta, asunto pitää karsia ylimääräisistä tavaroista. Liika tavara vie huomion itse asunnolta. 

– Asunnon kunnollinen siivous on ehdoton ykkönen, toinen tärkeä asia on rankalla kädellä turhan tavaran varastoon laittaminen. Asunnon pitää näyttää haluttavalta, Vinha vinkkaa.

Jos asuntoa on jo iäkkäämpi ja ilmeeltään kulahtanut, voi pintaremontti olla paikallaan. Mihin sitten kannattaisi eurot sijoittaa, jotta asunto menisi paremmin kaupaksi? Vinha neuvoo panostamaan pieniin asioihin, joilla on suuri merkitys, kuten vanhan tapetin poistaminen ja seinien maalaus, vedinten vaihtaminen nykyaikaisiin ja vanhojen kodinkoneiden vaihto.

– Eilen kävin 10 vuotta vanhassa asunnossa, jossa liesitaso oli rosterinen valurautaisilla levyillä. Se kannattaisi ehdottomasti vaihtaa induktiotasoon. Kustannus vaihdettuna on alle 500 euroa ja keittiön ilme aivan toinen, Vinha kertoo.

Panosta valaistukseen ja ajattele asunnon ostajaa

Kun asuntoa laitetaan näyttökuntoon, kannattaa valaistukseen kiinnittää erityishuomiota. Tehokas valaistus tuo asunnon hyvin esille eikä kohde vaikuta synkältä. Asunnoissa, joissa on puunvärinen katto tai muuten käytetty paljon tummia värejä, valaistuksen merkitys kasvaa.

Sinulle rakas maailman mukavin, mutta myös kulahtanein, nojatuoli tai jokin muu iso ja silmiinpistävä esine kannattaa viedä näytön ajaksi pois. Pyri tekemään asunnosta houkutteleva ostajan silmissä, vaikka se tarkoittaisi omien suosikkitavaroiden viemistä varastoon. Näytöllä ostajan pitää pystyä kuvittelemaan asunto omakseen.

Asuntostailaus kannattaa

Muuttotappiokunnissa asuntokauppa voi olla joskus tuskallisen hidasta. Kun olet tehnyt parhaasi siivouksen ja tavaroiden raivauksen kanssa ja asunto on siisti ja raikas, seuraava mahdollinen steppi on asuntostailaus. Ammattilaisen stailaama ja kuvaama asunto erottuu muista, ja stailaus voi olla ratkaiseva tekijä kaupan kannalta.

– Erityisesti jos kohde on vaikea myydä, stailaus kannattaa, koska silloin asunto erottuu edukseen muista samanlaisista myytävistä asunnoista, Vinha kertoo.

Kodin myymiseen, siivoukseen, stailaukseen ja kuvaukseen voit etsiä ammattilaisia vaikka Zeckit-yrityshausta.

Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla

 

Lue lisää aiheesta